Одбачене тужбе против балтиморских полицајаца

Тужилаштво у Мериленду одбацило је данас све преостале оптужбе против балтиморских полицајаца који су чекали суђење због смрти младог Афроамериканца Фредија Греја у полицијском притвору.

Свијет 28.07.2016 | 09:00
Одбачене тужбе против балтиморских полицајаца
Греј је претпио озбиљне повреде кичмене мождине у априлу 2015. док је са лисицама превожен у полицијском комбију, али није био везан безбједносним појасом.

Тужиоци су одбацили оптужбе, кривећи полицију за пристрасну истрагу, која није успјела да доведе до јединствене пресуде у случају Фредија Греја, јавио је АП.

Његова смрт је додатно распламсала покрет "Црначки животи су вриједни" и довела је до нереда у Балтимору, и великих протеста у том граду, као и широм САД, преноси Глас Америке.

Шесторо полицајаца - троје бијелаца и троје Афроамериканаца, били су оптужени за убиство другог степена, уз наводе да су илегално ухапсили и грубо транспортовали комбијем Греја, а затим одбили његов захтјев да му се укаже медицинска помоћ.

На претресу који је требало да буде почетак суђења полицајцу Герету Милеру, тужилац Мајкл Шацоу изјавио је да држава одустаје од свих оптужби против полицајаца који су чекали на суђење.

Тројица од шест полицајаца оптужених у случају Греј раније су ослобођена оптужби, а сви су негирали оптужбе за убиство.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар