Има 83 године, а коса почела да му црни

У налету озбиљних политичких, тешких животних и сличних дешавања која окупирају нашу свакодневницу, у Брчком је забележен и једна веома необична и занимљива прича.

Република Српска 24.07.2016 | 12:40
Има 83 године, а коса почела да му црни
Ради се о Брчаку, Шевкету Рибићу (83), чија је, дуго година, седа коса почела да црни.

На фотографијама од пре 2 и 10 година, разлика је и више него очигледна – раније скоро па сасвим сед, а сада на глави има 70 одсто црних власи.

"Ноге ме не служе баш како треба па ми, једном месечно кући долази фризерка да ме ошиша. Једном приликом, пре годину дана, ми је рекла да ми коса почиње црнити. Испочетка сам то занемаривао, а онда сам обратио пажњу и уочио да нисам више бел као јагње".

Сваким даном ми је коса црња и недавно, кад сам посетио лекаре због неких здравствених тегоба, упитао сам их да ли су икад, током своје праксе, чули и видели за такав случај. Нису ми могли ништа одговорити - рекао је Шевкет.



Старац има 2 ћерке и сина за које, ова његова постепена промена боје косе из беле у црну у 83 години, представља врло необичну појаву. Ћерка Фахира Сијарић се присећа свог дјетињства и каже да оца, из тог времена, не памти са црном косом, јер је веома млад почео да седи.

"Памтим га, првенствено, са проседом косом, а већ негде осамдесетих година скоро сасвим је оседио. Пуно сам читала и путовала, али за овакав случај нисам никад чула", рекла је Фахира.

Необичан пензионер

Пензионер Шевкет, иначе по занимању грађевински техничар који је 30 година радио у Грађевинско – индустријском комбинату (ГИК) у Брчком, је, по речима његове ћерке Фахире, необичан по још једној животној причи.

"Пре неколико година сам га одвела код доктора, јер није могао да подигне очне капке и да нормално гледа. Они су, детаљним прегледима, утврдили да има проблем са срцем и да је дошло до пуцања срчане аорте у дужини између 10 и 15 центиметара из које је крв цурила у плућа".

Доктори су рекли да су се на плућима створила 2 већа угрушка крви. Утврђено је да се овај процес у организму морао дешавати око 10 година и нису могли да верују да Шевкет толике године није осетио никакав проблем са срцем или било какав јачи симптом који би указао на постојање оваквог проблема. Истакли су да је у питању феномен - појаснила је Фахира.

Да ли је и Шевкетова седа коса која је почела да црни природни, медицински или психолошки феномен, остаје на стручњацима да утврде, а његова жеља је, да бар на трен, кад би то икако било могуће, поново постане млад.

(радиобрцко.ба)
(Фото: радиобрцко.ба / Промо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

24.07.2016 10:49

На крају ће бити као беба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пакас

24.07.2016 11:44

Да није добио тумор меланоцита?

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

24.07.2016 11:51

И мој покојни отац је сав поцрнио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцкy

24.07.2016 12:49

Хајде старче,нису сви заостали као што ти мислиш. Већ годимама постоје медицински препарати који се могу купити у свим боље снабдјевеним апотекама а који враћају природну боју косе. И сам сам користио један али ми је лице било алергично на њега приликом спирања с власишта кад сам прао косу па сам га престао користити.Срам те твојих година,у Брчком тај препарат има у многим апотекама - баш одакле си ти.

ОДГОВОРИТЕ