Видео: Стријелац за Сјеверну Кореју 1966. против Италије још увијек слави!

Стрелац победоносног гола за Северну Кореју против Италије на Светском првенству 1966, Пак Ду-ик рекао је да је и 50 година касније радостан због те победе.

Фудбал 25.07.2016 | 14:30
Видео: Стријелац за Сјеверну Кореју 1966. против Италије још увијек слави!
“Сада, када је прошло 50 година, сећам се да сам био млад. Италија је била јака екипа, а ми смо је победили. И даље ме није напустио осећај среће. Памтим како су тада британски навијачи подржавали наш тим” рекао је Пак.

Северна Кореја победила је Италију са 1:0 на стадиону у Мидлсброу, али је изгубила од Португала у четвртфиналу.

Група играча окупила се 2002. године на стадиону у Мидлсброу да прослави победу над Италијом. Носили су црвене дресове, шалове, примали су честитке, а публика их је бурно поздравила.

Пак је присуствовао том догађају, али је сада, 2016. код куће на приснији и мирнији начин обележио златну прославу.

Северна Кореја је после тога само једном успела да избори пласман на Светско првенство, 2010. године у Јужној Африци, када је изгубила све три утакмице у групи.

Пласман Северне Кореје на Мундијалу 1966. деценијама је био најбољи учинак неког азијског тима на светским првенствима, све док 2002. године Јужна Кореја није дошла до полуфинала.

Млади фудбалери у Северној Кореји знају да се победа из 1966. десила, али не знају много детаља о тој утакмици. Селектор женске репрезентације до 14 година, Јанг Кјонг Ил један је од оних који желе да се не забораве најбитнији детаљи са те утакмице.

“Пак Ду-ик је за све нас који се бавимо спортом у Северној Кореји и даље спортски херој, после свих ових година” закључио је Кјонг Ил.



Извор: блиц.рс/бета

Коментари / 0

Оставите коментар