Нова пуцњава у САД, убијена три полицајца

Тројица припадник полиције убијена су, а још петорица су рањена из пиштоља у Батон Ружу у америчкој држави Лујзијани, јавља ЦНН.

Свијет 17.07.2016 | 21:00
Нова пуцњава у САД, убијена три полицајца
"Пуцњава је још у току. Полиција је на терену. Покушавамо да регулишемо ситуацију", рекао је за ЦНН председник округа Кип Холден.

Међу жртвама су, како сазнаје ЦНН, шериф и двојица његових заменика. Медији јављају да је убијен и нападач, чији мотив је још увек непознат. 

Градоначелник Батон Ружа Кип Холден навео је да званичници покушавају да установе о каквој се ситуацији ради, преноси ЦНН.

Да подсетимо, у Батон Ружу је недавно организован низ протеста након што су убијени Афроамериканци, а потом је уследио низ напада на полицију,

У пуцњави која се догодила у Даласу, осумњичени Мајка Џонсон убио је пет полицајаца.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ррално

17.07.2016 15:55

У Америци у овој години је погинуло висе људи у пуцњави, вец у терористицким нападима. И они дају лекције о демократији?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За невјеровати

17.07.2016 17:03

Било је много убистава афро-американаца у задњих пар година. Оно сто морам да нагласим је да није само расна нетрпељивост у питању него су одредјени полицајци једноставно зедни крви, и убијају јер знају да неце одговарати за та убиства. Не ради се о убијању окорјелих криминалаца, него обицних градјана. Погледао сам на интернету видео који зорно приказуке ситуацију у којој полицајац зауставља возило које му је претходно блицнуло. Возац је био младиц од неких 18 година. Полицајцу се није допало сто му је блицано када су се возила мимоилазила. Момак је објаснио да је био заслијепљен. Усли су у дискусију, момак код себе није имао возацку дозволу, полицајац га је оборио на земљу, покусавао момку ставити лисице, затим извадио пистољ и зртву убио. Цим сам цуо глас полицајца односно нацин обрацања том возацу знао сам да има врло лосе намјере. Момак је био бијелац као и полицајац. За убиство, полицајац је ослободјен сваке кривице. Пуцао је у младица док је овај био на земљи, лицем окренут према земљи, без икакве могуцности да науди полицајцу. Е такве ствари су изазвале ова убиства полицајаца сиром САДа. Сада гину они пицајци који вјероватно нису криви, дакле и они бивају упуцавани због погресних поступака својих колега. Наравно да су најкривљи они који су то тако поставили. Питам се какав је то систем и какво је то правосудје ако те полицајац мозе убити на тротоару или ако те заустави због саобрацајног прекрсаја и једноставно зато сто му се тако хоце.

ОДГОВОРИТЕ