Успорен саобраћај: Вода на путевима

Због кише саобраћај се јутрос у већем дијелу Републике Српске одвија успорено, по мокрим и клизавим коловозима, а током ноћи дошло је до изливања воде на магистралном путу Бањалука-Челинац на улазу у Челинац из правца Бањалуке и код извора Змајевац, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 16.07.2016 | 08:56
Успорен саобраћај: Вода на путевима
На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз и неопходна је максимално опрезна вожња прилагођена тренутном стању и условима на путу.

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без ванредних ограничења.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука–Добој, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац". У зони извођења радова на магистралном путу Клашнице један -Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на сат.

Почели су радови на санацији клизишта "Церова коса два" и "Церова коса три" на магистралном путу Козарска Дубица-Приједор, па ће се саобраћај на мјесту извођења радова одвијати наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерен на локални пут кроз село Брество, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком у дужини од 800 метара. Због извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас биће измијењен режим одвијања саобраћаја.

На магистралом путу Челинац-Котор Варош ради извођења радова на пројекту реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже, измијењен је режим саобраћаја на дионицама Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи.

У мјесту Јоховац, због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући ауто-пут, саобраћај се регулише привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 часова изводиће се на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе, Добој-Петрово у мјесту Сочковац, у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, дионица Бродско Поље у мјесту Брусница, Котор Варош-Ободник у мјесту Рујевица.

На дионици регионалног пута Мачковац-Челић због извођења радова на санацији клизишта измијењен је режим одвијања саобраћаја и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици регионалног пута Буковица-Ободник изводе се радови на полагању оптичког кабла и потребно је поштовати привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на одводу падавинских вода измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице.

Због санације станичних зграда на дионици Разбој-Руданка у мјесту Горња Остружња саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи због реконструкције и модернизације пута се саобраћај одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тона и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника "Дринатранса" из Зворника, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац и на теретна возила која ће вршити транспорт дрвних сортимената овим путем.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. Због радова на прелазу Орашје-Жупања на подручју Хрватске могуће је спорије саобраћање.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цx

16.07.2016 12:31

Неце ли све ово полплавити и сву багру подавити.

ОДГОВОРИТЕ