"Беспредметне оптужбе градоначеника"

Одборници нове скупштинске већине у Бијељини Мићо Живић и Срђан Мијатовић назвали су спекулацијама сваки покушај градоначелника Бијељине Миће Мићића да оптужи нову скупштинску већину за губитке у буџету, односно за заустављање активности у Индустријској зони два, захтијевајући од градоначелника Миће Мићића да транспарентно објасни јавности зашто прикрива стање у буџету и опструише рад Градске скупштине.

Република Српска 15.07.2016 | 18:53
"Беспредметне оптужбе градоначеника"
Градоначелник Мићић врши опструкцију рада Градске скупштине истовремено непоштујући њихове одлуке, а једна од чињеница која поткрепљује ову тврдњу је и непрослеђивање ребаланса буџета града Министарству финансија, а који се према наводима одборника др Срђана Мијатовића скоро мјесец дана налази у кабинету градоначелника.

“Градоначелник не жели да потпише ребаланс буџета. Он стоји на његовом столу, немамо одобрење министарства финансија, немамо могућност да радимо неке пројекте који су битни. Чини ми се да овим неусвајањем ребаланса буџета у нашем граду, градоначелник баца прашину у очи јавности не желећи да прича о томе да је буџет града презадужен, да имамо милионски дефицит, дуг према добављачима од 5,5 милиона КМ, а чини ми се да грађани заслужују да знају да је овај буџет у толиком дефициту.”

Новинарима се обратио и Мићо Живић, одборник у Градској скупштини, осврћући се на наводе по којима је нова скупштинска већина зауставила активности у “Индустријској зони 2” због чега је буџет “оштећен” за више од 2 милиона КМ.

“Оно што бих ја питао градоначелника је: На који смо то начин ми оштетили буџет и ко су ти инвеститори који треба да се појаве на овом простору и зашто се не објелодане имена тих фирм. Ми као скупштинска већина стојимо им на располагањну да помогнемо. Да ли су то фирме које ће производити и запошљавати нове људе или су то трговачки ланци, пумпе или нешто сличне намјене, јер занамо да је локација атрактивна? Оно што је још једна спекулација у последње вријеме је да смо ми као скупштинска већина оштетили буџет за 350 000 КМ зато што су постављени нови начелници. Питам се онда зашто је градоначелник поставио толике начелнике и оштетио буџет за 350 000КМ? “

Живић се осврнуо и на Аграрни фонд наводећи да је свима познато да ће 370000 КМ отићи у предизборну кампању, као и да су одређена средства за пољопривреду и туризам већ потрошена и то у сврхе за које нису намјењена. Он је такође додао да је смјена Милорада Софренића са позиције начелника Одјељења за финансије јавности представљена тако да је он губитком позиције постао Социјални случај и жртва.

“Сви ви знате колико тај човјек манипулише градом. Имам храбрости да кажем зашто. Онај ко је добар са њим има могућност наплате потраживања, а онај ко има супротно мишљење неће наплатити своја потраживања, што се показало и извјештајем буџета и динамике плаћања.”

Одборници скупштинске већине су навели да сматрају да Бијељина мора да буде отворен град, да су граду потрене промјене и млади људи.

Погледајте прилог: 



БН телевизија