Доњецк гранатиран пет сати, остале рушевине

Најмање четири особе су рањене, а осамдесетак стамбених куц́а оштец́ено након што су снаге безбједности извеле артиљеријско гранатирање Горловке и Доњецка.

Свијет 11.07.2016 | 09:18
Доњецк гранатиран пет сати, остале рушевине
 Гранатирање се догодило у ноц́и између суботе и недјеље. Украјински војници испалили су приближно 308 граната дуж цијеле линије разграничења, јавила је Доњецка новинска агенција.
Током напада коришц́ена су борбена пјешадијска возила, ракетни бацачи и малокалибарско оружје.

"У артиљеријском нападу у ком су коришц́ене гранате калибра 152 мм и минобацачком нападу на Никитовску област Горловке и Петровску област Доњецка рањена су четири цивила.  Такође, током гранатирања Горловке и Доњецка уништено је 10, а оштец́ено око 70 стамбених објеката“, рекао је замјеник команданта оперативне команде "Доњецк“ Едуард Басурин.

Према ријечима локалног становништва, гранатирање је почело око 23 часа и трајало до 4.30 ујутро. Све то вријеме људи су се скривали у склоништима. Гранате су, како свједоче мјештани, падале чак и у центру Никитовске области, гдје су посљедњи пут гранате летјеле у зиму 2015. године.

Такође је јављено да је као резултат гранатирања ова област остала без струје.

Украјинске власти су у априлу 2014. почеле војну операцију против самопроглашених република Доњецка и Луганска, које су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару 2014. године.

Према најновијим подацима УН, у сукобима је страдало више од 9.400 људи.

Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

реално.

11.07.2016 18:25

чудно'да неизпале пар ракета на Кијев.тек тада би ДРУГАЧИЈЕ размишљајо! краљ чоколада.неће ДУГО проћи! догодићесе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

13.07.2016 11:55

Значи нацисти хоће опет да гину па траже ђавола. Па добро нека им буде. Они знају само убијати цивиле јер војно не могу нигдје проћи. То се на крају дебело наплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цица.

15.07.2016 17:19

тако'то раде Долфијеви унуци.са таквима нема милости.