Глигорић: Специјалци у прелазном року

Прије готово годину дана објавио сам текст о Специјалном тужилаштву Републике Српске и правом разлогу због којег је формирано. Након десетогодишњег специјалног рада, остаје да се види како ће режим збринути његове специјалце (прича се да неки већ данима кампују у Кеју Будимира Станковића јер им је он обећао да ће средити да пређу у Посебно одјељење Окружног суда, иако не задовољавају ни елементарне услове).

Република Српска 04.07.2016 | 11:02
Глигорић: Специјалци у прелазном року
Прича о Специјалном тужилаштву је типична балканска прича о изневјереним очекивањима, пребацивању кривице на неког другог, разводњавању и бескрупулозном лагању.

На жалост свих нас, истина је да је Специјално тужилаштво формирано, не да би водило, него управо да би обустављало истраге и изузимало предмете Окружног тужилаштва у случајевима када одмотавање криминалног клупка почне опасно да се приближава несумњивом шефу свеколике мафије и његовим кумовима.

Главни специјални тужилац има на располагању „специјално“ формулисан члан 3. у Закону о сузбијању организованог и најтежих облика привредног криминала, да може сам, на основу сопственог  „истанчаног“ слуха да одлучи да ли је нешто у његовој или нечијој туђој надлежности, а како сам за себе каже „моја би одлука била неуставна само кад бих ја преузео било који предмет који не потпада под обележја закона, односно онај који није од посебног интереса за Републике Српске, како то дефинише закон.

А у протеклих седам година, колико сам на овој функцији, још нисам изашао из оквира овог члана.“ Ко му не би вјеровао? Човјек сам за себе лијепо каже да није! Ако треба може и да се закуне.

Специјално тужилаштво је од свог оснивања 2006. до 2012.г. (до када је подносило какве-такве извјештаје, више се изгледа тиме не замарају) донијело 310 наредби о неспровођењу истраге и 38 наредби о обустави истраге, док је у истом периоду подигло 89 оптужница.

Када би се изанализирало оно што су заташкали у односу на оно што су процесуирали, стекла би се права слика о томе зашто је Специјално тужилаштво – специјално.

У отвореном писму главном специјалном тужиоцу из 2010.г. Центар за хуману политику наводи да су од 2006. до 2010.г.

Специјалном тужилаштву Републике Српске поднијели више захтјева или пријава због сумње да су одговорна лица из институција ентитетске и локалне власти извршила најтежа кривична дјела организованог и привредног криминала и оштетила буџете за више од милијарду КМ, које је ово тужилаштво игнорисало.

Посебно су истакли пријаву против одговорних лица из Пореске управе због сумње да су као организована група извршили више кривичних дјела када су пропустили да наплате више од милијарду КМ јавних прихода и више пријава против начелника општине Добој и других због сумње да су као организована група у протеклих осам година извршили више кривичних дјела, приликом чега су ову општину оштетили за око 30 милиона КМ.  

Од главног специјалног тужиоца су затражили да њима и јавности одговори због чега се равноправно не третирају све пријаве и захтјеви, по којим критеријима ово тужилаштво покреће истраге у сваком стотом случају из његове надлежности и да ли Специјално тужилаштво РС селективно поступа само по захтјеву или уз сагласност Владе РС и других центара моћи.

Један од кључних случајева заташкавања је онај из 2011.г., када је, само пола године касније након што је Тужилаштво БиХ предмет “Додик и други” уступило Специјалном тужилаштву, донесена наредба о обустављању ове истраге.

Подсјећања ради, оптужница је теретила Милорада Додика, шест министара у тадашњем сазиву Владе РС-а, исто толико високих функционера и руководилаца јавних институција, и власника и директора компаније Интеграл из Лакташа за организовани криминал, злоупотребу положаја, прање новца и пореску утају приликом изградње зграде Владе у Бањој Луци и дионице аутопута Градишка – Бања Лука, при чему је буџет РС-а оштећен за око 115 милиона КМ.

“Анализом доказа, долазимо до закључка да нема довољно доказа да је Додик Милорад у својству предсједника Владе РС искористио свој положај или овлаштење, прекорачио границе свог овлаштења или да није извршио службену дужност, односно нема довољно доказа који би указивали на постојање намере осумњиченог да себи или другом прибави имовинску корист. Наиме, сва питања око инвестиционих улагања на изградњи аутопута Е-661 Градишка – Бања Лука у периоду 2006. и 2007. године рјешавала је Влада РС на сједницама, а наведене одлуке су објављене у Службеном гласнику РС, па како је Додик Милорад у критично вријеме био предсједник Владе, потпуно је јасно да је учествовао у доношењу наведених одлука и у том својству их потписивао, али их није доносио сам”, наведено је у Наредби о обустављању истраге.

Овдје су чак сами објаснили и начин на који су обављене све највеће пљачке Српске. Одлукама колективног органа, Владе или чак Народне скупштине, које су претворене у пуке извршиоце жеља неприкосновеног Владара, покривају се мутни послови и сумњиви уговори, сви без изузетка склопљени на штету општег интереса.Наравно да ниједна од ових „специјалних“ пљачки НИЈЕ била од „специјалног“ интереса за Републику Српску нити у надлежности Специјалног тужилаштва.

Главни специјални тужилац је недавно донио наредбу о непровођењу истраге у афери „два папка“ јер то, по његовом непогрешивом осјећају НИЈЕ било од посебног интереса за РС, те је утврдио (сам он зна како) да нема доказа о „куповини“ посланика, односно о кривичним дјелима давања и примања мита.

Специјално тужилаштво Републике Српске одлучило је да не води истрагу ни у предмету Бобар банка, те је овај случај вратило Окружном тужилаштву у Бијељини, јер ни то НИЈЕ било од посебног интереса за Републику Српску, зато што по њима „не постоји сумња у учешће лица из ентитетских органа није директно оштећена имовина или угрожен буџет Српске, нити су они ту уочили елементе организованог криминала“, упркос штети већој од десет милиона марака колико је нестало из трезора Банке.

Нису водили истрагу ни у случају „Тргопродаја“ Приједор, зато што се радило о Будимиру Станковићу, куму и интимусу Предсједника, који се и даље јавно хвалише да управља Геодетском управом (на жалост то је жива истина).

Није их интересовао нити један пријављен случај против земљишно-грађевинске мафије (лично сам поднио више кривичних пријава), јер сви знамо куда воде ти трагови. Постоји несумњиво још много пријављених крупних случајева, који нису побудили интересовање Специјалног тужилаштва, будући да су се они специјализовали за прикривање, заташкавање и закопавање свих релевантих трагова који воде до „крупних звјерки“.

Да не буде да нису никада ништа урадили, погледајмо сада неке од случајева за које се главном специјалном тужиоцу „јавило“ да је за њих надлежан.

Специјално тужилаштво је 2007.г. спектакуларним хапшењем функционера и службеника у Дирекцији за приватизацију пред ТВ камерама, покренуло истрагу за намјештање лицитације приликом продаје 66 државних предузећа. Знајући епилог овог случаја тј. да је правоснажном пресудом утврђено да нико у Дирекцији за приватизацију није починио било какво кривично дјело у вези са приватизацијом државног капитала, поставља се питање о стварном задатку и намјери „специјалаца“.

Чињеница је да ови људи никад више неће моћи бити оптужени за ова иста кривична дјела, што значи да се тиме дефинитивно ставила тачка на причу о криминалној приватизацији и зацементирале позиције многих сумњивих "бизнисмена" који су на овај начин дошли до свог првобитног капитала.

Сличан судски завршетак имале су и 2008.г. оптужнице Специјалног тужилаштва против бившег директора Робне куће Боска у Бањој Луци, бившег министра трговине и туризма у Влади РС-а и његовог помоћника.

Окружни суд их је ослободио оптужби за незакониту продају пословних простора ове фирме, а Суд је Специјалном тужилаштву замјерио да нису разумљиво описали чињенице, због чега многи имају право да сматрају да је судски процес против овог тројца суштински исфингиран да би се показала нужност хитне приватизације “Боске”, али и да би се прикриле бројне незаконитости почињене у том процесу. Подсјетимо се да је управо у вријеме док је трајао процес против Гашпара, Вранчића и Бабића, Влада Милорада Додика продала  бањалучку Робну кућу београдском конзорцијуму “Зекстра –Делта”, што тек представља аферу за себе.

Оптужница за криминал у Жељезницама Српске коју је Специјално тужилаштво подигло у јуну 2008. г. против 12 особа довела је, истина, до осуђујуће, али крајње симболичне пресуде. Окружни суд Бања Лука осудио је све оптужене на укупно 6 година и 4 мјесеца затвора, при чему не би требало сметнути са ума чињеницу да је свједок оптужбе, прије него што је могао да свједочи, пронађен мртав (наводно починио самоубиство), као да је цијели случај одвијао на Сицилији, а не на брдовитом Балкану.

Оптужница за криминал у случају Рафинерије нафте из Брода подигнута је 2009.г. Окружни суд је бившег директора Рафинерије Илију Дрпу, те Милана Богићевића, бившег министра привреде, енергетике и развоја у Влади РС-а, у марту 2011. године осудио на симболичне 2 године, односно годину и шест мјесеци затвора, због закључивања штетног уговора о преради нафте са компанијом Витол из Швајцарске, што је, опет, само врх леденог бријега криминала у Рафинерији.

Специјално тужилаштво је 2010.г. подлигло оптужницу у случају Медицинска електроника против: Миле Радишића, власника фирме Гранд Траде из Бање Луке, Жељка Каталине, бившег в.д. директора Медицинске електронике, и др. да су на незаконит начин манипулисали цијеном 3,5 милиона акција предузећа, оштетивши имовину РС-а за близу 1,8 милиона КМ.

Врховни суд је донио осуђујуће пресуде (3 године), али је у међувремену Миле Радишић побјегао у Београд, изјавивши медијима да ће се вратити у Републику Српску чим поново преузме „контролу над Тужилаштвом и Судом“. Радишић је годинама, тачније све до 23. марта 2010. године када је ухапшен, тврдио да је он лично поставио шефове Специјалног тужилаштва. Од тада Радишић тврди да су му се челници Специјалног тужилаштва измакли контроли и да их под командом држи Будо Станковић, кум и несуђени велепосједник земљишта у центру БЛ.

Бавили су се 2012.г. и начелником општине Брод Милованом Череком, који је спектакуларно ухапшен усред предизборне кампање као кандидат за првог човјека општине и који је осуђен на 3 године и 8 мјесеци затвора за примање мита. Иако су паре завршиле код предсједника СПРС-а Петра Ђокића, коалиционог партнера нико није смјео ни криво да погледа, а камоли приведе.

Процесуирали су и случај „Фруктона“, чији је епилог пресуда Врховног суда Српске којом су Недељко Поповић, Слободан Жупљанина и Витомир Ђукић, због малверзација приликом приватизације “Фруктоне”, осуђени на укупно пет година и три мјесеца затвора. У овом случају је најинтерсантније то да оптужница није проширена на оне који су омогућили сва та спорна и незаконита књижења земљишта и некретнина „Фруктоне“, иако пријава против ових дугогодишњих посленика земљишно-грађевинске мафије постоји, као и докази који нису могли бити уништени.

Могли бисмо и даље редати „успјехе“ Специјалног тужилаштва, попут хапшења шефице медицинских сестара у КБЦ Паприковац под оптужбом да је "као шеф једног одјељења у Клиничком центру Бањалука, користећи свој службени или претпостављени утицај да се путем конкурса за пријем радника у Клинички центар Бањалука прими једно лице на радно мјесто медицинског техничара, захтијевало од оштећеног лица одређену количину новца".

Или против полицијског службеника Раца Дејана због постојања основане сумње да је "као полицијски службеник Министарства унутрашњих послова Републике Српске  од оштећене захтијевао, а дана 17.04.2015.године и примио новчани износ од 1.100,00 КМ  да у оквиру својих овлашћења не изврши службену радњу коју би морао извршити".

Могли бисмо, али нећемо јер свако може да оде на интернет страницу Специјалног тужилаштва и види какве оптужнице ОД ПОСЕБНОГ ИНТЕРЕСА ЗА РС они подижу. У међувремену, наравно, каравани пролазе..

Аутор: Тихомир Глигорић

Коментари / 72

Оставите коментар
Name

зајебант

04.07.2016 09:20

Јел' овај Глигорић стварно мисли да ће неко читати све ово?? људи данас једва прочитају пар реченица..и већ прелазе на несто друго.. боље би му било да је укратко рекао то што је имао за рећи.. овако... само се џаба напатио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

прле

04.07.2016 10:42

Само се пати,слажем се...а кад им додије ићи ће низ Врбас...као случајно,десило се. Боље му је да се склони док још није касно...јер сви то јако добро знају и док се све не промјени нема рјешења.

Name

Едит

04.07.2016 09:24

Чита ли ово неко

ОДГОВОРИТЕ
Name

роко

04.07.2016 11:06

Ви који Глигорица критикујете ви се њега и пласите јер то је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

из бивсег соец.тузиластва

04.07.2016 11:32

Многи се ми питамо ста це са нама обицним људима бити тзиоци це се снаци као и до сада.За кије су радилу они це им и помоци па опет да раде за тајкуне.Ста су пута вијецали да овог цовјека" згазе" али неда Бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој људи

04.07.2016 11:34

Милијарде су покрадене а они нема доказа.Ма бице ускоро багро црвена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука В.

04.07.2016 11:36

Ово је за револуције и теских батина па онда робија народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поплава

04.07.2016 11:40

Е јесмо стока!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

04.07.2016 11:44

РТВ БН, Потрал БН, Слободан Васковиц и Тихомир Глигориц хвала вам сто постојите, јер сте ви глас народа, глас обицних и покрадених градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс

04.07.2016 16:57

И сзп-а!

Name

бл

04.07.2016 11:45

Правосудна мафија а ови укинути е ти су нам јебали матер за 10 милијарди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да се ја пирам

04.07.2016 11:47

Да их пропустим кроз саке како би Додо и његова багра све признала и вратила опљацкано народу као код Путина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре прле

04.07.2016 11:52

Сто би се Глигориц склањао нека говори ако има доказе и треба да писе о свим лоповлуцима резима, а ви би њега низ Врбас, па сви ми знамо ко је убио Вукелица и друге многе људе и никад се не откри а питас ли се засто? То је тако кад резим убија тј. ДОДИК МИЛОРАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

друг цлан

04.07.2016 11:57

Ово је приватна дрзава Милорада Додика и његових кумова и све је ово велика истина.Све је код нас приватизовано од снсд па уздуз и попријеко.СТЈ!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко К

04.07.2016 11:58

Није ваљда да це опет проци онај полупусмени Миодраг Бајиц полтрон Додиков.Фуј!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

04.07.2016 12:00

Добри цовјеце цувај се ове приземне мафије која је огрезла у криминалу а руке су им крваве до рамена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа

04.07.2016 12:03

Ипак неце сви моци проци у тузиластво јер до сада их је било 9 у Спец.тузиластву а по новом их треба 6.Тријицу морају збринути код Додика за савјетнике гје је и остала багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

04.07.2016 12:17

Јебес дрзаву у којој се Будимир Станковиц за несто пита.Тај треба на робију 300 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зајебант

04.07.2016 12:19

Ти који цитају пар реценица са оних 50% необразовани и јест нам овако.Багра алава узјасила и мамуза нас напацени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

04.07.2016 13:18

А земљисте пољопривредне сколе које је покрао Будо Станковиц кум Милорада Додика и које с правом прозива Драган Цавиц е то је исто покрило ово Бајино тузиластво.И таки оде од геадјана бања луке 400 милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вуле

04.07.2016 13:19

Тацно то је рак рана насег друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

04.07.2016 13:20

И сада то треба да ријеси највеци .... Милан Тегелтија потрцко Додиков.

ОДГОВОРИТЕ
Name

теслиц

04.07.2016 13:23

Тихо имали ту насе Зељкице она је из Теслица па да мало о њој писес да видис какву вилу гради.Одакле јој паре.Мотели се тузиластво заинтересовати за њено поријеко имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лили

04.07.2016 13:25

Ови су сефови оним специјалцимасто су опљацкали паре на аутопуту.Момци су то радили по налигу а сада се само кола ломе на њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

04.07.2016 13:40

Судство у РС је приватно власништво Милета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

04.07.2016 13:52

Добар коментар др Глигорица о раду специјалног тузиластва . Додао бих само јос да се од 320 одбијених пријава од стране тузиластва, 70 односи на пријаве протв њега, сто знаци да је специјално тузиластво највисе ститило управо др Глигорица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

воле се

04.07.2016 13:58

Банда је увезана као цријева или змије када се мријесте.Но, доци це и њима крај и бице им тада теско.Не завидим им.

ОДГОВОРИТЕ
Name

савјетник

04.07.2016 14:00

Само треба ици на Додика када он падне ови це се сами пријављивсти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

04.07.2016 14:02

Респект братеееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

лик

04.07.2016 14:03

Само Бају у бајбокану и ето правне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ива

04.07.2016 14:05

Све похвале на овом тесту.Поразавајуце је то сто је све у јос горем облик и вецој стети

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех

04.07.2016 14:07

Да ми је један дан власти па да похапсим ове властодрсце и заведем ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зоро

04.07.2016 14:13

Е нека тебе тако бране а навуко си се на ову пруцу па ти није лако бранити Додика и његову булументу.Муцит много тога или си тески лопов друге генерације или понизни бот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукасин Мариц

04.07.2016 14:18

Глигорицу нисам те бас несто готивио, али постујем те зато сто имас храброст ко нико.Знам те из рата био си цастан и постен.Када су сви пљацкали ти ниси и није дзаба пок.генерал Славко Лисица писао о теби у своје двије книге као ријетко постеном цовјеку.Додик и ова багра ти нису ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса Т.

04.07.2016 14:20

Браво мајсторе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управа

04.07.2016 14:22

А гдје нам је мали коцкасти Будо сто по управи заводи страховладу и краде као са багером.

ОДГОВОРИТЕ
Name

референдум и тацка

04.07.2016 14:24

Да ли је било пљацке народа за вријеме Додикове - снсд владавине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

озна

04.07.2016 14:25

Тихомире цувај се!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ух

04.07.2016 14:26

Ал га овај завуце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мук

04.07.2016 14:30

Како ови из тузиластва цуте и хапају.За толико година рада нема стварних резултата него се ухватили за Глигорица.Висе им је он нанио стете него они јадници који га мрзе а Додик се преко пислусника цовјеку свети.Овдје се види ко је губитник.Одвратне резимлије и покварени систем који су скријили за себе.Неце дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

04.07.2016 14:31

А ста је са министром правде Касиповиц Антоном је ли он оно јос вриједно уци.Ја санера ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

како даље

04.07.2016 14:36

У РС видимо лоповију.Додик покрива тузиластва и судове уз помоц Милана Тегелтије а мин. Драгана Мектица замајава тузилац Горан Салиховиц тј. Покрива Додика и његову банду са ниво БиХ. У ста даље када знамо гдје је квака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Удар

04.07.2016 14:39

Само народ на улицу мотке и удри.Правда у има народа и по мјери народа.Скинути голе до паса и исибати ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

04.07.2016 14:41

Ево по Геодетској управи сета се Будина банда на целу са гузовацом Комљеновицем нека им фрка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ееее

04.07.2016 15:09

Све је то труло и пропало колики ценама требати година да дистигнемо ниво пристојног зивота гдје смо прије 30 година били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

04.07.2016 15:36

Постоји ли икаква делатност до сада проведена, од стране ове власти, а да је није пратила афера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

знају Бакинци

04.07.2016 15:54

Знамо ми како Додик построхаве ове сефове из правосудних органа а они толико понизни да такво полтронство само у бањалуци постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зарко Нинковиц

04.07.2016 15:58

Ти си Глигорицу за мене цист прво су говорили да це те ухапсити, па ово па оно је о теби резимски медиј ртрс и атв галамила и на крају нема твојих прогониоца.Цувај се ти ове мафије из сјенке ти одрадјују прљави посао.Цувај се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

знамење

04.07.2016 16:00

Досао им је крај сто посто и они це бити само рузна прослост.Као ноцна мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кадар

04.07.2016 16:02

У том тузиластв су све полуобразовани кадрови са купљеним дипломама и без стварног искуства зато се Глигориц са њима и зајебава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не сикирики

04.07.2016 16:07

Мозе нам се то је нама наса борба дала да имамо Додика за краља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми смо лоси

04.07.2016 16:09

Да смо одлуцни и јаки не би они смјли тако бахато и дрско да краду и да се поносају.Ево иду избори па видјецемо какви смо као људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

04.07.2016 16:13

Да ли це икада тузиластво и полиција да испитају Бирац и подигну оптузницу против руководства те компаније ту имате Додика, Микеревица, Дзомбица и Иваница.Ето вам стварног посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

04.07.2016 16:35

У име народа па по народу, али зато у име тајкуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цук

04.07.2016 16:36

Права анализа, свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.07.2016 17:36

Свака цаст Глигорицу,ех да је висе интелектуалаца попут Вас далеко би ми догурали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кико

04.07.2016 20:25

Миодраг Бајиц иде сигурно за замјеника Махмуту Сврати у Реп.тузиластво тј.сеф је писебног оделење и јос це бити гори.Умјесто да заврси у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бг

04.07.2016 20:26

Багра невидјена имају некретнине по Београду угледали се на Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

харац

04.07.2016 20:28

Све је тузиоцима уредно исплацено свака одлука о обустављању истраге је дебело плацено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сунце вам..

04.07.2016 20:30

Ста цекас Мектицу хапси вец једном прво тузиоце по са па бл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цурица

04.07.2016 20:31

Ста ради премијерка сто не смјени министра правде Касиповица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циле

04.07.2016 20:32

Мени су тазили паре да затаскају неку ствар они тразе ксо на пијаци јер су се осилили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врх

04.07.2016 20:33

Ово је само врх леденог бријега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

04.07.2016 20:35

А ста је то Будо Станковиц лосе урадио он је бизнисмен који је само вјесто искористио околности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

04.07.2016 20:36

Нас Додик је умислио да је Бог и да никада неце умријети

ОДГОВОРИТЕ
Name

ух

04.07.2016 20:37

Спесијалци по хапању народних и дрзавних пара и ресурса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

теско нама

04.07.2016 20:38

Ови наси су гори од турака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуад

04.07.2016 20:41

То царееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заг

04.07.2016 20:43

Ниста њима ники неце моци док се на подигне народ па онда ком опанци ком обојци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кико

04.07.2016 21:19

Свака теби цаст јер се борис против резима а то није лако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

05.07.2016 06:44

Бице теско ријесити се тих 9 тузилаца јер су они задузили оне који данас владају.Они су њима најоданији и сво богатство које имају је њиховом заслугом.Само треба Додика уклонити да би се насе друство вратило у нормалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузилац

05.07.2016 08:21

Посебно треба наградити колегу који је прекинуо истрагу против Мирка Станетица, директора Клиницког центра. А лијепо све било до Скрбица и фирми које ин контролисе отворено. Овако Станиц смијењен, а прескупо купљена масина не ради