Борачка позива привреднике да запосле дјецу погинулих

Борачка организација Републике Српске подсјећа јавност Републике Српске да у бањолучком парку "Младен Стојановић" већ дужи временски период штрајкује четворо дјеце погинулих бораца и један борац Војске Републике Српске због немогућности да нађу посао у Републици коју су они или њихови очеви стварали.

Република Српска 01.07.2016 | 12:53
Борачка позива привреднике да запосле дјецу погинулих
Фото: Клиx.ба

Наведена лица упорна су да истрају у борби за остварење својих права која им, као борачким категоријама и грађанима Републике Српске и припадају.

Борачка организација Републике Српске је од самог почетка укључена у рјешавање овог проблема и више пута је улагала напор како би запослила наведена лица, обраћала се великом броју послодаваца са молбом и захтјевом да их запосле, али сав наш ангажман, на жалост, није дало резултате.

Питамо се да ли ми, као људи и грађани, имамо саосјећања према оваквим лицима или се све своди на то да се приликом празника и обиљежавања значајних датума само сјетимо страдалих бораца и њихових потомака? Питамо се да ли ће помоћ оваквим лицима и даље завршавати само на празним ријечима или ћемо коначно почети дјеловати и помогати свима који су истински учествовали у стварању Републике Српске?

Борачка организација Републике Српске зато јавно позива све послодавце у Републици Српској који имају могућност да запосле дјецу погинулих бораца и борца који штрајку у парку "Младен Стојановић" у Бањој Луци, да то и учине, односно да понуде запослење наведеним лицима у складу са њиховом стручном спремом па чак и нижом, али да коначно добију запослење.

Сматрамо да би овакав потез био моралан чин, да би послодавци добили вриједне раднике а истовремено се и одужили лицима чији су родитељи или они лично, учествовали у стварању Републике Српске и омогућили свима нама да данас слободно живимо у Републици Српској, да радимо и да живимо од нашег рада.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!
Борачка организација Републике Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фф

01.07.2016 11:26

Боримо за плату а крст нека сачека.

ОДГОВОРИТЕ