Јутарњи еликсир

Додавање куркуме у своју топлу воду је јефтино, благог укуса, а препородиће сваки систем у телу.

Здравље 23.06.2016 | 08:56
 Јутарњи еликсир
Куркума је неизбежна у индијској кухињи, али ако не једете индијску храну сваки дан, како да уврстите овај предивни зачин у своју исхрану? Једноставно! Зачините њом своју топлу воду с лимуном. За додатно благотворно дејство додајте прстохват цимета који има противупална својства и може да стабилизује ниво шећера у крви (што значи да ћете јести мање и осећати се дуже задовољним).

Јутарњи еликсир – Топла вода с лимуном и куркумом

Састојци: 1 шољица топле (не вруће) воде; а можете да користити и шољицу топлог млека по избору (бадемови, сојино или кравље), ¼ кашичице куркуме, сок од пола лимуна, прстохват цимета (произвољно), 1/8 кашичице меда или агавиног сирупа, кашичица кокосовог уља

Припрема: Након што загрејете воду, додајте куркуму, лимунов сок и мед, кашичицу кокосовог уља и добро промешајте. Куркума ће се "сместити" на дну шољице, тако да и даље наставите да мешате воду док пијете, и тако ћете искористити све предности куркуме. Побрините се да воду попијете док је још топла.

Додавање куркуме у своју топлу воду је јефтино, благог укуса, а делотворно је за сваки систем у телу. Додавање овог моћног зачина вашој исхрани је једна од најбољих ствари које можете учинити за своје дугорочно здравље.

Б 92

фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар