Ђурић затражио ослобађање Срба

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је осудио малтретирање шесторо Срба који су приведени на путу Клина-Пећ при повратку са обиљежавања сеоске славе у Доњем Петричу и затражио њихово хитно ослобађање.

Регион 21.06.2016 | 18:26
Ђурић затражио ослобађање Срба
Он је поручио да би полиција самопроглашеног Косова, уколико већ жели да буде ревносна, требало да расвијетли барем неки од готово свакодневних напада на српске повратнике и њихову имовину у општини Клина, саопштено је из Канцеларије.

"За почетак би полиција могла да открије ко малтретира Кату Грујић, јединог српског становника Доњег Петрича, у којем је пре етничког чишћења било 60 српских домаћинстава", рекао је Ђурић.

Он је упозорио да они који би требало да се старају о реду и безбједности, постају саучесници у кампањи застрашивања Срба и спречавања повратка интерно расељених.

"Овај инцидент најбоље потврђује колико су злонамерна и лицемерна негодовања Приштине због изградње насеља `Сунчана долина`, осмишљеног управо зато да би протерани могли да се врате у средину у којој неће бити препуштени на милост и немилост униформисаним и неуниформисаним насилницима", додао је Ђурић.

Шесторо Срба приведено је у селу Петрич, општина Клина, након обиљежавања празника Свете Тројице.

До инцидента је дошло јуче, када су локални Албанци пријавили да их група Срба провоцира српском заставом.

Према непотврђеним информацијама, дошло је до туче у тренутку када је полиција самопроглашеног Косова зауставила аутомобиле којима су Срби дошли организовано, да обиљеже празник Свете Тројице на темељима истоимене цркве у Петричу.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кобац

21.06.2016 18:15

Јадан тај народ са том политиком коју водите штета што Косово није РС

ОДГОВОРИТЕ