ХДЗ се не предаје, али Сабор је распуштен

Милорад Пуповац, председник Клуба посланика СДС С-а и реформиста у хрватском Сабору рекао је да се ХДЗ не предаје и то је добро, али да је друго питање шта је од тога реално, а реално је да је више од 82 посланика ставило потпис на распуштање Сабора и то је председница одобрила.

Регион 18.06.2016 | 08:30
ХДЗ се не предаје, али Сабор је распуштен
"Не може се занемарити 80-ак потписа посланика и 75 одсто грађана који желе нове изборе. Требало их је расписати у задњој фази консултација у јануару и свега овог не би било", рекао је он у Дневнику ХРТ-а.

"У понеђељак у 12 сати очекујем да ће председник Сабора отворити расправу о распуштању Сабора и ту простора за нешто друго нема", казао је он и додао како је Колинда Грабар-Китаровић дала простора свима да се изјасне и кажу шта су имали, и да су политичке игре престале када је она рекла да тражи хитно одржавање нових избора.

"Ми заступници морамо водити рачуна да се не срамотимо до краја, а странке да се припремају за изборе", каже Пуповац и додаје да ће СДС С на изборе изаћи самостално, преноси портал Индеx.хр.

Коментари / 0

Оставите коментар