Ким с лакоћом креира атмосферу страха

Вашингтон отворено разматра бомбардовање како би "деградирао нуклеарне способности" Северне Кореје, тврди Министарство спољних послова Северне Кореје. Ким Џонг Унови званичници најавили су и да спремају одговор.

Свијет 18.06.2016 | 08:10
Ким с лакоћом креира атмосферу страха
КЦНА, новинска агенција коју контролише Пјонгјанг, пренела је речи портпарола Министарства спољних послова који каже да ће такве нападе третирати као чин рата.

У Пјонгјнагу тврде да имају тако поуздане податке да тврде да ће рат почети у августу.

"Чињеница да су о операцији "превентивних напада" говорили јавно, на војним вежбама са Јужном Корејом, да ће се опасан сеценарио рата реализовати у августу, не можемо да окренемо главу, морамо да се спремимо", каже порпарол.

Током последњих неколико месеци Пјонгјанг је критиковао Вашингтон и Сеул због извођења "генералне пробе за инвазију" у близини севернокорејске границе.

Ипак, рат САД и Северне Кореје мало је вероватна сценарио, бар ако се узму обзир анализе из Пентагона које указују да би у случају напада на нуклеарна постројења Пјонгјанг одговорио жестоко тако би Јужна Кореја, која је савезник САД у том региону, била "засута нападима хемијским и билошким оружјем" уз процену да би у том случају у Јужној Кореји било преко 250.000 мртвих.

Извор: Блиц/Агенције
Фото:  Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар