Први интервју Марка Јовановића послије растанка са Партизаном: Шокиран сам!

Нисам заслужио да одем на овај начин! Дефанзивац званично раскинуо уговор са црно-белима, после чега је послао поруку захвалности навијачима и наговестио ангажман у иностранству.

Фудбал 20.06.2016 | 09:00
Први интервју Марка Јовановића послије растанка са Партизаном: Шокиран сам!
Да није било Марка Јовановића не би Иван Томић сачувао место на клупи, нити Ивица Илиевфотељу у канцеларији стадиона Партизана. Голом у Горњем Милановцу пре 37 дана, 28-годишњи штопер је донео црно-белима трофеј Купа Србије после пет година чекања, шефу стручног штаба и спортском директору сачувао посао - јер да није савладан Јавор обојица би постали бивши - али је уместо припрема за нову сезону суочен са болним сазнањем да се на њега више не рачуна.

Од тад су прошле три седмице, да би данас, посетом стадиону у Хумској, некадшањи млади репрезентативац окончао други мандат у клубу у који се вратио зимус. Споразумним раскидом сарадње званично се завршила епизода која је требало да траје до јуна 2018. године.

Томић је одлучио да тај мандат скрати. На изненађење комплетне спортске јавности. Разуме се, понајвише Јовановића.

„Мало је рећи да сам био изненађен. Шокиран сам одлуком, јер ништа није указивало на њу. Нити ми је неко наговестио током пролећа да ће се овако завршити. Као што знате, пред крај првенства сам пуштен раније на одмор, како бих напунио батерије пред почетак нове сезоне, силом прилика сам враћен ради последње утакмице са Војводином, да бих неколико дана после тог меча остао затечен. Није ми било лако, поготово што ми нико из стручног штаба није рекао да постоји могућност растанка“, прича за МОЗЗАРТ Спорт Марко Јовановић.

Од тад до данас јавности није откривено шта се стварно крије иза Томићеве одлуке да прецрта Јовановића. Збуњујуће је што ни сам тренер Партизана то није рекао играчу који је пролетос одиграо 16 утакмица и био освежење, многи сматрају и право појачање, после јесенас расклимане одбрани црно-белих.

„Да се на мене не рачуна саопштио ми је спортски директор Ивица Илиев. Рекао ми је да је то одлука Ивана Томића. Човека изузетно поштујем, јер ми је у првом мандату био спортски директор, сада тренер. Опет, није ми било свеједно. Нисам заслужио да на тај начин сазнам да се на мене не рачуна. Погодило ме. Знам колико сам дао клубу. Људи са стране ће да оцене да ли је то, у спортском смислу, било добро или лоше. Чак нисам ја толико битан да не могу да будем отеран или да нисам нечија жеља, али ме је погодио начин на који је све урађено. Односом према дресу, искреношћу и оним што сам дао екипи минулих месеци, ризикујући понекад своје здравље, заслужио сам да ми се то каже директно“.   

С обзиром да Иван Томић планира промену система игре и форсирање формације 3-5-2, за почетак на утакмицама Суперлиге, многи су се запитали да ли је то разлог што не рачуна на дефанзивца који има искуство играња и у Лиги шампиона, а са Партизаном је освојио осам трофеја. Притом има и међународно искуство из Висле.

„Само ми је наведено ме да ме шеф не води у плановима за наредну сезону. Није ми објашњено до краја због чега, али не верујем да је због система, јер могу у оба да функционишем. Сматрам да заслужујем да будем у Партизану. Свако има право да мисли другачије. Тренер поготово. После свега, могу сваког да погледам у лице: тренера, саиграче, навијаче. Било је бољих играча од мене, вероватно и лошијих, сваком се кад-тад деси да се на њега не рачуна, али не овако...“

Највећа мистерија међу љубитељима фудбала, посебно навијачима Партизана, је како је тоИван Томић пре шест месеци сматрао да му је Јовановић добро решење, кад га је вратио из Вождовца, а сад, кад је одиграо сасвим простојну сезону, одједном, не ваља.

„И мени је то чудно, јер сам био стандардан ове сезоне. Нећу да оцењујем своје партије, нека то ураде људи из клуба, навијачи и новинари. Рекох, са спортске стране свако има право на мишљење. Са људске сам потресен. Погођен. То, пак, не умањује моју љубав према Партизану. Сад га волим још више“.

Свако ко познаје момка рођеног у Ариљу зна да претходна реченица није фраза. И да ће опет запуцати на трибине стадиона у Хумској. Без обзира за који клуб у међувремену буде потписао.

„Екипи и досадашњим саиграчима, као и свима у клубу желим све најбоље. Што се мене тиче, бићу и даље велики навијач. Макар се 300 пута десило да одем на овакав начин. Пре свега, не бих ни био овде да није Партизана. Прошао сам у прошлости кроз тешке животне ситуација, а навијачи Партизана, као и сви други, све време су ме подржавали. Исто тако, говорило се да нема публике на нашем стадиону, али од оних који су долазили осећао сам огромно поштовање. Хвала им. Поносан сам што сам био део ове екипе, везао сам се за саиграче, желим им пласман у Лигу Европе и повратак титуле у Хумску, а ја ћу док не пронађем инострани ангажман, јер интересовања већ постоје, одржавати свакодневно форму са кондиционим тренером Андријом Милутиновићем. И бодрити мој Партизан“, завршио је прво обраћање јавности, баш преко страница МОЗЗАРТ Спорта, Марко Јовановић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар