150 тешко наоружаних "опустошило" кућу мајке Ел Чапа

Око 150 тешко наоружаних мушкараца „опустошило“ је кућу 86-годишње мајке нарко боса Хоакима Гузмана – познатијег као Ел Чапо, преноси „Гардијан“.

Свијет 17.06.2016 | 10:33
150 тешко наоружаних "опустошило" кућу мајке Ел Чапа
Како наводе, они су упали у село у којем она живи, прекинули све телефонске везе и опљачкали јој кућу. Такође, натерали су становнике родног села Ла Туна нарко боса да побегну у планине савезне државе Синалоа.

Одузели су и бројна возила, а нападнуте су и још две заједнице због чега је најмање троје људи убијено.

Локални медији преносе да је и до 350 породица морало да побегне из својих кућа.

Државни гувернер Марио Лопез Валдез потврдио је новинарима да је наоружана група људи ушла у село Ла Туна, као и да се наводи да је могућ породични сукоб, а не сукоб између криминалних организација.

Осим тога, он је навео и да није било пуцњава или убистава у том селу.

Иако Ел Чапо не живи тамо већ три године Бадирагуато је дуго сматран за симболични главни град његовог „краљевства“ у којем је био слављен због својих успеха.

„Гардијан“ наводи да не постоје информације о томе да је Лоера де Гузман повређена, али да напад на дом најпознатијег нарко боса указује на то да он губи утицај чак и у држави у којој је његова реч била закон.

„Уколико је ово тачно то би био знак да су Ел Чапови дан као цапо ди тутти цапи готови. Не могу да замислим да неко ово уради док је он активан“, каже Малком Бит, аутор биографије о Ел Чапу.

Постоје незваничне информације да нападачи припадају Белтран Лејва картелу који се одвојио од злогласног Синалоа картела.

Подсећамо, Ел Чапо је ухапшен раније током године и тренутно чека изручење САД.

Извор: Б92
Фото: Бета, АП

Коментари / 0

Оставите коментар