За ручак са Бафетом дао 3,5 милиона долара

Анонимни купац пристао је да плати више од 3,4 милиона долара за приватни ручак у друштву америчког милијардера Ворена Бафета, при чему ће зарада од те аукције бити донирана хуманитарној Фондацији „Глајд“ за помоћ бескућницима, јавили су данас амерички медији.

Свијет 11.06.2016 | 14:13
За ручак са Бафетом дао 3,5 милиона долара

Износ од 3.456.789 долара понуђен за ручак са Бафетом је изједначен са претходним рекордом из 2012. године, кад је такође анонимни купац понудио идентичан износ да би ручао са Бафетом, а то је уједно и највреднија ствар продата у хуманитарне сврхе на „Ибеју“, пренела је агенција АП.

Аукција на „Ибеју“ у трајању од недељу дана, чији је циљ био прикупљање средстава за Фондацију „Глајд“ из Сан Франциска, започела је у недељу, а окончана касно синоћ.

До јуче у подне су понуде премашиле износ од 2,6 милиона долара, што је готово 300.000 долара више у односу на износ који је прошле године за ручак са Бафетом платио тадашњи победник, компанија „Далијан Зус ентертејнмент“ из Пекинга.

Шест од последњих осам победника на аукцији је платило по више од два милиона долара за оброк у друштву Бафета, инвеститора који се налази на челу конгломерата „Беркшир Хатавеј“.

Бафет је досад за фондацију „Глајд“ прикупио више од 20 милиона долара, а он је почео да нуди вечеру на аукцији након што му је његова прва супруга Сузи, која је волонтирала у тој фондацији, указала на њихов рад.

Сузи Бафет је преминула 2004. године, али се веза између Ворена Бафета и Фондације „Глајд“ одржала до данас.

„Поносан сам што сам део нечега што је директно помогло тако великом броју људи којима је потребна помоћ. 'Глајд' је мост спаса за хиљаде људи на рубу очаја и помаже им да поврате достојанство и добију нове прилике, тиме што им покривају основне потребе“, истакао је Бафет.


Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар