Црна Гора без референдума у НАТО?

Група црногорских посланика поднијела је резолуцију о НАТО, што представља још једно гурање државе мимо референдума у војну алијансу, пишу "Вечерње новости".

Регион 11.06.2016 | 10:29
Црна Гора без референдума у НАТО?

Посланици ДПС, Позитивне, Социјалдемократа, Либералне партије и мањинских странака поднијели су предлог резолуције о подршци учлањењу Црне Горе у НАТО и затражили ванредну сједницу Скупштине, на којој би се расправљало о том документу.

У предложеној резолуцији наводи се да је Црна Гора током десет година од обнове независности показала јасну визију и истрајност у остваривању стратешких спољнополитичких приоритета - чланства у НАТО и ЕУ.

“То није ексклузивни избор ни власти, нити било које партије, нити политичке и интелектуалне елите”, наводе потписници резолуције. Ових дана истраживање ДАМАР-а о расположењу грађана Црне Горе према чланству у НАТО подигло је буру, па је Покрет за неутралност затражио да та агенција објави упитнике најновијег истраживања о подршци НАТО, како би се отклонила сумња на сугестивност питања.

Најновије истраживање ДАМАР-а показало је да без обзира на то да ли грађани подржавају учлањење или не, њих 77,5 одсто сматра да ће Црна Гора постати чланица НАТО. У реакцији “неутралаца” наводи се да сви објављени подаци агенције представљају последицу константног медијског притиска и једностраног извјештавања о условима и напретку Црне Горе на путу ка НАТО.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

007

11.06.2016 08:39

Свака цаст за Црну Гору сретно им било. Тако се то ради свјесни ста је будуцност и сигурност. Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

11.06.2016 09:17

Када за чланство у НАТО буду плаћали 2% од БДП , онда ће бити куку нисмо ми то тако мислили...нема ништа џабе, а поготову не у НАТО-у....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеx

11.06.2016 10:28

Ми једноставно морамо у Нато јер смо гологузија и сиротиња, немамо економију, војску нити позитиван прирастај. Наса политицка "елита" то одавно зна и баца нам прасину у оци да би покрали све сто могу док овде не додје какав-такав систем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не будалите

11.06.2016 17:49

Која је то мајка удала ћерку које јој силовала ћерку.

ОДГОВОРИТЕ