Част знању и учењу

Ученици и наставници Основне школе „Филип Вишњић“ из Доње Трнове прославили су јуче „Дан ученичких постигнућа“.

Република Српска 02.06.2016 | 16:00
Част знању и учењу

Пре културно-уметничког програма који су припремили ученици ове школе, уручене су награде ђацима за постигнуте запажене резултате у овој школској години. Награде су уручили директор Основне школе “Филип Вишњић” Вујо Марковић и начелник општине Угљевик Василије Перић.

Начелник Угљевика Василије Перић истакао је да ова подмајевичка општина у оквиру пројекта „Општина за своју младост“ награђује и стимулише ученике који имају запажене резултате.

"Данас смо сви радосни, јер је успешно завршена још једна школска година, а ову прилику користим да се захвалим свима онима који су помагали ову Основну школу, имајући у виду да је образовање и васпитање веома важно како за садашње генерације, тако и за будуће генерације, опредељење руководства општине Угљевик и мене као начелника, да помогнемо, и да улажемо у све школе како би услови били добри, и који би омугућили добре резултате наших ученика", рекао је начелник општине Угљевик Василије Перић.

Перић је честитао ученицима који су били најбољи и који су својим резултатима на најбољи могући начин били промотери Угљевика.

Ђак генерације је Ненад Радовић који се обратио присутнима речима: "Хвала вам свима, јер без вас не бих био оно што јесам."

Директор Основне школе „Филип Вишњић“ у Доњој Трнови Вујо Марковић рекао је да се традиционално одржава “Дан ученичких постигнућа”: "Данас награђујемо најбоље који су се истакли у раду, а нашу школу промовисали на најбољи могући начин".

Он се захвалио руководству општине Угљевик на финансијској подршци која је допринела да се у потпуности адаптира Основна школа „Филип Вишњић“ у Доњој Трнови.

У знак захвалности за сву помоћ школи коју је несебично дао Вујо Марковић, директор школе уручио је поклон начелнику општине Угљевик Василију Перићу - сабрана дела Јована С. Радојчића „Срби западно од Дунава и Дрине“.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар