Настављена је сага смјене и именовања

Новоформирана скупштинска већина у Бијељини дала је себи задатак да скоро у потпуности промјени поставу Градске управе, па је тако данас изгласала смјену начелника Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Славишу Савића и на његово мјесто за вршиоца дужности именовала Мирослава Бобића.

Република Српска 02.06.2016 | 13:09
Настављена је сага смјене и именовања

Смијењен је и начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Томица Стојановић, а за в.д. изгласан Мирко Николић, као и Славко Башић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности, а на то мјесто за в.д. именован Слободан Марковић, начелник за привреду и пољопривреду Миле Пејичић, а за в.д. именован Славиша Цацановић. Представници опозиционих партија наставили су да бојкотују скупштинском засједању, јер, поновили су, новоформирана скупштинска већина не ради по закону, нити у интересу грађана.

"Ни данас нисмо хтјели да учествујемо у раду Градског парламента, јер се наставља пуч који проводи актуелна већина. Данас су тачке дневног реда биле искључиво смјене и сједница се завршила за 10-15 минута, а то је доказ да већина не мисли да ради озбиљне пројекте, него да се бави смјенама кадрова", рекао је Јован Гајић, шеф Клуба одборника СДС-а.

Већину смјена раде противзаконито, истакао је Гајић и додао да ће то бити доказано путем суда.

"Знате да се води судски спор око смјена начелника финансија и замјеника градоначелника. Очекујем епилог тог судског спора и у складу с тим ћу се и понашати", истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Мићић је додао да је новоформирана скупштинска већина скунула са дневног реда план парцелације у индустријског зони гдје су била заинтересована 23 привредна субјекта да јачају привреду и регулациони план Центра да би се онемогућио развој града.

"То све говори о томе шта нова скупштинска већина ради и на које све начине жели доћи до фотеље", истакао је Мићић.

На сједници је усвојен и извјештај о раду Дома здравља у Бијељини који је, како је наведено, позитивно пословао са приходом од скоро 900 хиљада марака.

Одборници су усвојили и повећање социјалних давања породицама дјеце са посебним потребама са 20 на 40 одсто законске основице.

БН телевизија