Пале: Помен за 32 погинула борца

На мјесном Спомен-обиљежју Јасик на Требевићу, подигнутом у знак сјећања на 32 погинула припадника Војске Републике Српске, данас је служен парастос за борце погинуле у одбрамбено-отаџбинском рату.

Република Српска 22.05.2016 | 17:15
Пале: Помен за 32 погинула борца

Помену, који је служен у оквиру обиљежавања значајних датума и догађаја из претходног рата, присуствовали су представници Борачке организације Пале, општине и чланови породица погинулих бораца који су положили вијенце и цвијеће.

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина истакао је да се, служењем помена одаје почаст људима који су дали животе за стварање Републике Српске.

Парађина је нагласио да се морају чувати ове вриједности које су огромне.

"Народ понекад није свјестан да имамо Републику Српску, као тековину одбрамбено-отаџбинског рата, која се налази на огромним искушењима", рекао је Парађина.

Он је нагласио да недавни догађаји показали нејединство српских политичара и апеловао да, због стратешких и националних интереса, покажу пуно јединство и да не дјелују деструктивно.

Парађина је истакао да Борачка организација није задовољна запошљавањем борачких категорија и да тражи да институције Републике Српске приликом запошљавања воде рачуна о стручности, знању, а прије свега статусу јер дјеца погинулих бораца морају имати приоритет.

Он сматра да локалне и републичке власти треба да имају сталну обавезу квалитетнијег рјешавања животних питања породица погинулих бораца, прије свега, дјеце, кроз стипеднирање, запошљавање и рјешавање њихових статусних социјалних питања.

Парађина је рекао да је Борачка организација Пале успјела да радно ангажује на различите начине педесетак дјеце погинулих бораца.

Спомен-обиљежје подигнуто је на Јасику на Требевићу 12. маја 2002. године у знак захвалности српским борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар