У ботаничкој башти има посла за истражиоце

Партија демократског прогреса очекује од надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске.

Република Српска 11.05.2016 | 10:20
У ботаничкој башти има посла за истражиоце

Тражимо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА „136“
„Ботаничка башта“

Град Бањалука, Влада Републике Српске и бањалучки Универзитет уложили су 2009. године огроман новац за пројекат изградње ботаничке баште у Бањалуци.

Само те године из градског буџета уложено је више од 100.000 марака, а улагања, кроз Институт за пројекат изградње ботаничке баште, настављена су и у наредним годинама.

Ипак, без обзира на милионско улагање, Бањалука још НЕМА ботаничку башту. Оно што сада, након седам година, може да се види у универзитетском кампусу није ни налик пројекту који кошта најмање милион марака, нити баште има на видику.

Извјештаји који су били пред одборницима бањалучке скупштине били су, у најмању руку, смијешни.

Зато Партија демократског прогреса позива ревизоре, али и истражне органе да прегледају документацију и бањалучког, али и буџета Републике Српске, као и Универзитета у Бањалуци у вези са овим пројектом.

Сигурни смо да је буџет оштећен у милионској вриједности, а никаквих ефеката ни за науку, а ни за град и градски туризам –нема!

Дио новца су издвајали Министарство науке и технологије, Министарство просвјете и културе и Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске.

Планирано је да се ботанишка башта простире на око пет хектара слободног земљишта поред ријеке и требало је да буде полигон за наставу студената биологије, шумарства, пољопривреде и хортикултуре, а уједно и да буде туристичка атракција.

Партија демократског прогреса

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Таксират

11.05.2016 08:46

Пљуни у саке па раскопај то, ако није довољно онда заори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

11.05.2016 08:55

Ни ви из ПДПа нисте бас своји... набрајате ко бабе неке афере. Поцецете набрајати ко је гдје 10 км заврнуо. Јос ни једном нисте споменули изградњу зграде владе или монструма Скрбица. Имате ли икакав извор из истоцног дијела РС. Само се ухватили БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

11.05.2016 11:01

Ови из ПДП-а нижу афере а и они су у њима!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ