Нове опструкције у здравству у Српској!

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске тек недавно је донијело рјешење о репрезентативности Унији синдиката радника у здравству Републике Српске.

Република Српска 07.05.2016 | 21:59
Нове опструкције у здравству у Српској!

Међутим, Министарство здравља дало је себи за право да пребројава чланове сидиката, а тиме је, бар како тврде из Уније синдиката радника у здравству онемогућен равноправан положај у односу на Грански синдикат здравства и социјалне заштите.

Из Уније захтијевају поновно утврђивање репрезентативности Гранског синдиката.

Представници Уније синдиката радника у здравству двије године водили су битку за признање репрезентативности са Министарством рада Српске.

Министарство рада је, упркос правоснажним и обавезујућим судским пресудама, незаконито проводило административне опструкције и одбијало доношење законитог рјешења којим би се Унији синдиката коначно и формално признала фактички постојећа репрезентативност. Унија је на крају битку добила. 

Гранском синдикату здравства и социјалне заштите Републике Српске на чијем је челу Миленко Гранулић репрезентативност је призната 2008. године. Унија тражи понављање поступка.

Бројкама се манипулише, тврди Миодраг Фемић из Уније синдиката радника у здравству Републике Српске

Унија синдиката је посљедних десет година указивала на пропусте. Међутим, каже Фемић није дозвољено да се глас из Уније чује. Тиме је великим дјелом здравство Републике Српске доспјело на руб провалије.

(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ДЕ ГОТХИА

07.05.2016 18:28

СРАМОТА, ТАЈ БОГДАНИЋ, МАЛИ ТУРИСТИЧКИ РАДНИК ИЗ ТЕСЛИЋА СЕ НЕКАЖЊЕНО ИГРА БИЛИЈАРА СА БАЊАЛУЧКИМ ДОКТОРИМА КОЈИ НОСЕ И ПРОФЕСОРСКЕ ТИТУЛЕ... А ОНИ УПЛАШЕНИ И ЈАДНИ САМО ЋУТЕ... А КОМОРА ДОКТОРА МЕДИЦИНЕ СЕ БУКВАЛНО ПРЕТВОРИЛА У УДРУЖЕЊЕ ЉУБИТЕЉА ПУНОГЛАВЦА. НИЈЕ ЈАСНО ЗАШТО ЋУТЕ И ВЕЛИКИ ДИРЕКТОР СТАНЕТИЋ И МАЛИ ДЕКАН СКРОБИЋ - СИГУРНО СЕ И ОНИ БОЈЕ ПРЕДСЈЕДНИЦЕ ЖЕЉКЕ И БИВШЕГ МИНИСТРА ШКРБИЋА... АВАЈ, ОВО ЈЕ ШЕКСПИРЕВСКА ПРОПАСТ КРАЉА ЛИРА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

такво је ово друство

08.05.2016 07:52

Тај дегенерик Богданиц је заправо саврсена тацка на "и" СНСД-а. Он је персонификација понора једног друства када оно дотакне "дно дна", а ипак се неки прибојавају и такве креатуре која је дно у моралном интелектуалном и сваком другом смислу.

Name

Фирма медикус

08.05.2016 07:59

Немој ти тако добар нам је мали од Теслица за сићу пристаје на све

Name

гоци

07.05.2016 19:07

Одавно је познато да су здравствени радници деградирани..није ни цудо кад је министар цовјек који је студирао 15 година..за годину дана неце имати ко да ради,јер медицинско особље масовно одлази у иностранство јер не могу људи висе трпјети тортуру и бахатост ових крвопија..скрбиц је оплацкао све,ал овај бурлави деген це угасити свјецу..залосно и јадно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.05.2016 19:14

Здравствени радници су највише понижени, а ћуте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

деградирани медицинар

07.05.2016 19:49

Богданиц не зна ниста! Он је болесник којег се људи боје јер пријети и осветољубив је.Када изгуби функцију видјет це каква је фукара.Он да пријети докторима!!?Има ли негдје такве земље? Дајте ,ако има неко да избаци његове оцјене сс факса.Студирао 15 година!!Земљо,отвори се ! Какви проклетници инфериорни у интелигенцији владају.Питајте тог министра има ли стида или дјеце да се стиде за њега!!Узас у људском издању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фортуна

08.05.2016 07:26

Негативна селекција је постала правило ове власти.

Name

коле

08.05.2016 06:31

Предсједник психо болесник ,премијерка недорецена провинцијалка,бивси министар здравља похлепна неизивљена свиња а садасњи министар искомплексирани недорецени сељо .ста оцекивати? Да такви граде дрзаву??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

08.05.2016 08:37

КОЛЕ, ИЗВАЊАВАМ СЕ, ИМАМ ЈЕДНО ПИТАЊЕ - ДА ЛИ СТЕ ВИ ПСИХИЈАТАР? ДИЈАГНОЗЕ СУ ВАМ ОДЛИЧНЕ !!!