Била је популарна пјевачица 80-их, а онда је...

Некада популарна певачица Мирјана Петричевић, познатија као Мира Косовка се након бројних породичних трагедија повукла из музичких вода.

Забава 06.05.2016 | 14:40
Била је популарна пјевачица 80-их, а онда је...

Певачица која је осамдесетих на пречас освојила публику данас живи пензионерским животом у Аустралији.

“Самим тим што ме и даље спомињу, што припадам тој генерацији која је била у великој Југославији, не недостаје ми. Двадесет година актуелно се бавити тим послом и не мора да ти нешто недостаје. Што сам остала Мира Косовка, хвала јој, била је дивна али не недостаје ми нешто много”, започела је своју причу певачица.

Мирјана Петричевић је своју каријеру званично започела 1986. године под уметничким именом Мира Косовка. Мира је отворено проговорила и о тешким тренуцима и због чега је престала да се бави певањем.

“Сви ми знамо и сви знате да сам имала јаке трагедије у фамилији и од 2007. сам почела да престајем, а онда сам 2009. скроз престала да се бавим тим послом тамо а и овде. Немам дефиницију зашто али у неку руку је срце пукло али се ипак држим”

Њен живот достојан је сцени филма. У детињству је веровала да је дечак, у гимназији је постала лепотица за којом су се сви окретали. Мирина жеља је да посети своје родно место, Ђаковицу, али сматра да се то неће догодити у скорије време.

“Волела бих да видим своју девојачку собу, волела бих да видим своје руже које сам ја садила али... Неко други ужива, све је наше остало доле, моје браће и моје. Није баш лако, али Боже мој. Зидови су зидови и кућа је кућа, Мајку су ми убили тада и то ми је највећа рана”

Међутим, Мира је одлучила да изненади све и да се врати на сцену.

“Не знам одакле ми та енергија и моћ да се из мртвих дижем. Али ја мислим да су гени, много личим на своју покојну мајку и једноставно знам како. И браћа су ми била таква. Нажалост, само једног имам од три”, закључила је Мира.

Извор: Б92/Булевар

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ех

06.05.2016 18:09

Миро, сад по твом Косову сета Могерини и "правду" дели - сто знаци да на Косову за лепоту (бар за сада) места нема, а поготово не за лепотице као сто си Ти.

ОДГОВОРИТЕ