Да ли је ово Додиково политичко самоубиство

Контрапротести власти као одговор на најављене протесте опозиције, дио су ширег плана који подразумијева одступницу Милорада Додика и његовог најближег окружења и са власти и из Републике Српске, тврди поуздан извор близак актуелној власти.

Република Српска 03.05.2016 | 07:14
Да ли је ово Додиково политичко самоубиство

Ријеч је о Додиковом плану Б који би требао бити реализован у случају да његови безбједносни извори процијене да је опозиција успјела покренути толику критичну масу да власт нема шансе да је заустави. Иза цијелог плана стоји Милорад Додик, лично.

План А, међутим, подразумијева да контрапротеста неће ни бити, односно, да Додик и даље блефира јавност како ће на истом мјесту и у исто вријеме организовати контрапротесте, с циљем да заплаши опозицију и народ могућим нередима који би у том случају били неминовни. Уочи самог протеста Додик би одиграо још једну своју ролу "Чувара Српске", па би, због "мира и стабилности" и "српског јединства", обавијестио јавност да одустаје од контрапротеста, а опозицију оптужио да је покушала изазвати сукобе.

Међутим, Додикова провокација упућена опозицији, обећањем да ће поднијети оставку, ако успију окупити 40 хиљада демонстраната 14. маја у Бањалуци, указује на то да је план Б, све актуеленији.

Ради се у ствари о добро испланираном политичком самоубиству, чији је циљ стварање хаоса под чијим плаштом би Додик и њему најближи напустили земљу и склонили се у Русију. По угледу на свргунтог Украјинског предсједника Виктора Јануковича, Додик би за преврат оптужио Запад, "стране плаћенике","издајничку опозицију"...

План је заснован на процјени Додика и његовог најближег окружења да им блиска будућност није нимало свијетла и да им је свргавања са власти од стране "мрског запада" најбољи изговор да за себе, у русофилски опредијељеном, дијелу друштва приграбе какав такав ореол мученика који су под притисцима "мрског" Запада и "домаћих издајника" потражили заштиту од "Мајке Русије". У том случају свака истрага која би против њега и његових сарадника била покренута, била би окарактерисана као напад на "руске миљенике", зашто би од званичене Русије тражили заштиту.

Додику или некоме ко је осмислио овај сценарио, као инспирација је, поред украјинске, послужила и румунска револуција из 1989. у којој је свргнут диктатор Николај Чаушеску.

Ако је неко заборавио, Чаушеску је, у сред протеста које су организовали његови противници, за 22. децембар 1989. године организовао велике контрапротесте, односно митинг подршке самом себи. Организован је превоз народа из свих крајева земље до главног града како би подржали свог "вољеног предсједника".

Испред предсједничке палате, се окупило десетине хиљада грађана. Одушевљен толиком масом, предсједник је изашао да их поздрави.

Био је, међутим, непријатно изненађен. Дочекао га је слабасан аплауз који је долазио само из првих редова, остатак масе је ћутао и комешао се. Након што се мало прибрао, још увијек збуњени диктатор, се обратио маси, која га је дочекала звиждуцима, и позивима да поднесе оставку.

Настао је хаос, маса је јурнула према палати, а диктатор је побјегао у палату. Тек тада је, ваљда, схватио, да је народу прекипило и да више нема симпатизера, само невољних присталица који су све до тог трена погнуте главе ћутали и трпили.

Све док једног дана, њихово незадовољство није надјачало њихов страх, па је, охрабрабрено у великој маси из њих искрено проговорило оно што осјећају према свом "вољеном вођи".

Остало је историја, која свједочи о томе како режим пада под налетом оних који су му до јуче аплаудирали. Такви став промијене преко ноћи. Довољно је само да влада обустави исплате из Буџета.

Наравно Додик нема намјеру да прође као Чаушеску и заинтересован је само за први дио приче, у којем би он за разлику од румунског диктатора, плански довео незадовољни народ у Бањалуку (олакшао посао опозицији која нема средстава да плати толике аутобусе) и још га, по потреби, нахушкао против самог себе, ако је то уопште и потребно.

(У прилог овом плану, сигурно иду и недавне одлуке Владе о обустави свих исплата из Буџета, и неисплаћене плате великом дијелу буџетских корисника уочи самих празника.)

Могућност да се у Бањалуци 14. маја окупи преко 40 хиљада демостраната, зато није уопште искључена. Ако Опозиција може да окупи 20 хиљада, а Режим бар још толико присталица на истом мјесту, у исто вријеме, ко ће то и на који начин процјењивати ко је присталица власти, а ко опозиције. Релано гледајући у таквој ситуацији готово није ни могуће да дође до међусобног обрачуна окупљених грађана, као што се то у циљу сијања страха из режимских редова упорно пласира.

Већа је, вјероватноћа да огромна већина окупљена масе, попут оне у Букурешту, јурне нпр. на Палату Републике у којој, до 14. маја, готово сигурно столује Милорад Додик. Према томе, ако неко треба да има разлога, за страх од најављених протеста и контрапротеста, онда је то засигурно он и његово најближе окружење, нарочито безбједносне структуре које би му требале гарантовати безбједан пролаз до бањалучког Аеродрома, уз наду у добре меторолошке услове.

Аутор: Миљан Ковач

Извор: Импулс портал

Коментари / 115

Оставите коментар
Name

Ја

03.05.2016 05:23

Ја долазим! Пада влада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.05.2016 06:54

Таман је Ферхадија готова,исклањас мало и куци!А ми остајемо у свом на свом цекамо изборе 2018 и демократски бирамо власт!

Name

Баја

03.05.2016 07:18

@Драган Ти да бирас власт? Оцигледно да гласас за месара! Са тобом или без, Милорад краде вец које изборе... Демократија је за будале, да мисле да несто бирају!

Name

Микаило

03.05.2016 07:19

Цекај ти ста хоцес, народ висе нема стрпљења. Ове године се наврсава 18 година цекања. Дотицни господин је на власт досао давне 1998 и, са кратким прекидом, од тада цекамо. А он не цека него зиви пуним зивотом достојним неког краља или цара.

Name

Ја

03.05.2016 07:23

Драгане, понеси јаја на митинг (ако имас), да ти их полупам! А Ферхадија, нека је готова, и треба! Свима да нам буде лијепо у насој крајиској љепотици, Бањалуци! А ти правац Маоца и тамо се .урци (оли код својих на Мањацу)!

Name

ре: Драган

03.05.2016 07:24

Демократски као што сте "бирали" 1997. на вашу жалост нема више тенкова СФОРА да подрже вашу "демократију".

Name

Зоран

03.05.2016 07:43

Само ти додји твоје је право да изразис мирно своје незадовољство а препоруцујем да полиција сваки покушај насиља као сто је у Украјини било сасијеце у корену. Сваког ко излази на демострације регистровати јер це ту бити провокатора убачених вам браће из федерације да изазивају нереде и да би се оптузила полиција за насиље. Свако ко није из Б Луке не дозволит улазак у Б Луку. Сви који хоће протестовати нека то раде у својим местима.

Name

Неко

03.05.2016 07:57

@Зоран Ја сам из Лактаса! Смијем ли ја да додјем у Бањалуку? Бојим се овдје у Лактасима!!!

Name

Ја

03.05.2016 07:59

Зоране, немам ја ста да долазим...вец сам ту, седма генерација! А ти писес као неки полицајац који зели да застраси народ! Е, неце моци!

Name

Ре

03.05.2016 08:07

Сваки покушај федералаца да присуствују било којем митингу треба сасјеци у коријену. Такође без обзира били Дрварчани Срби или Кључани Бошњаци. И једни и други овде немају право гласа.

Name

ре Зоран

03.05.2016 08:28

Није Бања Лука цијела Република Српска.О цему ти?Знаци само ако су Бањалуцани незадовољни имају право гласа.Па није се мој отац борио само за Бања Луку него за цијелу нам Репулику Српску.

Name

Неко

03.05.2016 09:11

@Ре Дрварчани Срби итекако имају право гласа... Месар је заједно са Цовицем и про устаским понасањем довео СРБе до истребљења....

Name

Зоран

03.05.2016 09:39

Ја сам само рекао да свако протестује у свом граду ако је незадовољан и сваки град и свако село у РС је Република Српска и не дозволити провокаторима са стране да запале позар међју Србима.

Name

Керамицар ИИ

03.05.2016 09:40

Аутор је ово добро обрадио, али ће по мени сценарио ове трагикомедије бити сасвим другачији. Лаки Лућано неће организиовати контрапротесте исти дан и на истом мјесту, јер је свјестан да би то могло довести до крвопролића. Можда ће и организовати контрапротесте, али само дан прије, или дан послије. Пошто у свим партијама, у њиховом врху, има своје купљене "папке", он ће пратити ситуацију и имати тачне информације колико би протестаната моогло бити. У зависности од тога, направиће сценарио, који може да иде од тога да ће протестанте полиција "сабити" у један ћошак (ако протестаната буде више) до тога да ће на прилазима Бања Луке пресретати аутобусе и спречавати им улазак у Град (ако би протестаната било више). Највјероватније је да опозиција не може ни скупити више од 10 хиљада људи а то је за лакијеве "дуге цијеви" лак задатак. Опозицији ће одговарати да полиција пресретне пар аутобуса и спријечи им улазак у Град јер би то за њих био добар алиби. Другим ријечима, и по мом мишљењу, биће "тресла се гора, родио се миш".

Name

Доц

03.05.2016 09:56

Керамичар ИИ, болестан си, или иди доктору или иди иза грма па се добро ишамарај.

Name

Керамицар ИИ (ре Доц)

03.05.2016 10:10

Помислицу стварно да сам болестан јер ни послије 10 цитања твоје поруке нисам схватио ста си (пјеснице) хтио да казес, и да ли "навијас за Мују или медједа".

Name

Доц

03.05.2016 10:28

Керамичар ИИ, нисам ти без разлога препоручио да одеш иза грма и ишамараш се.

Name

Керамицар ИИ

03.05.2016 12:02

Доц, као сто видим ти си се (или су те) вец исамарао. Цим ниси у стању да саставис реценицу која има висе од пет ријеци, и коју вец други пут понављас. Кладим се да ниси у стању да објаснис оно сто си хтио, а ниси знао, да казес. А мозда те је и зена самарала, или ти је подрска актуелној и килавој власти избацила из равнотезе па ниси у стању исправно да расудјујес. Искрено, зао ми те..., ал' моје сузе ти не могу помоци. Другим ријецима, безнадезан си слуцај јер ниси схватио ста сам хтио да казем. Разумијем, теби је то теско, али није срамота питати. Боље је питати, него по порталима скитати...

Name

Таксират

03.05.2016 12:14

Дај не препуцавајте се него прузите руку и додјите на мегдан. Заједно смо јаци.

Name

цар.

03.05.2016 13:28

како то;из дана у дан;све више примитивизма? ужас.ПАМЕТЊАКОВИЋИ,ЈОШЋЕТЕ ВИ ПЛАКАТИ,ДЕЦА' ЋЕ ВАС ПРЕКЛИЊАЛИ! ЗА КОГА СТЕ ТАЈО, ТИ РАДИО.

Name

семберац.

03.05.2016 14:19

За.БН:захваљујем се за документарни приказ .

Name

Доц

04.05.2016 08:58

Керамичар ИИ, лупеташ умјесто да одеш иза грма и ишамараш се. Затим отидји до ватрогасаца и замоли их да те добро исперу својим шмрковима.

Name

вирус

04.05.2016 11:55

На колац са њим, ал туп да боље осеца

Name

Доцк Холстеин;

06.05.2016 15:18

Ја"одма напустам службу.долазим у Бања Лука!да се разумемо ;само важећим хапс,налогом:Ствар из мините у минуто! постаје' забрињавајућа.

Name

Мицо

03.05.2016 05:30

Људи засто се заваравамо када опозиција попут Бореновица нема сансе да скупи толике људе Миле це их поцистити да направи исти дан митинг СНСД бице висе људи јер му вјерују јер он има петљу а ста бореновиц има само да се доцепа столице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реци истину

03.05.2016 07:36

Милини ботови,Бореновић вам је трн у оку, гаће вам се тресу при самој помисли на њега,као и вашем шефу,ха,ха,ха

Name

Ре реци истину а и овај изнад

03.05.2016 08:12

Ајде видите са шефовима који ће дати 50 керми по глави па будемо у њиховом табору. Обецавам јос 10 особа. Значи 550 керми укупно. Мозе и пола Додику а пола опозицији. Небитно. Само нек плате па нас 10 одосмо послије пити.

Name

Бл

03.05.2016 08:23

Мозда , сам глуп , али јајара нисам . Лосе зивим .

Name

мами

04.05.2016 05:32

Неће Бореновић и Босић искупљати људе, људи ће сами доћи! Хвала БН тв за документовање и указивање на криминал актуелне власти! Хвала Слободану Васковићу, "Цапитал.ба" и многим другим!

Name

проф

03.05.2016 05:34

Киса и лосе вријеме,да буде бар сунцано,какав смо народ искупило би се мозда 1000 људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помало неозбиљно

03.05.2016 05:39

Цијеним Миљана али овај коментар завршава у домену фантазије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

03.05.2016 05:41

Властољубље и СЛАВОЉУБЉЕ међу позицијом и опозицијом У РС БиХ је узело толико великог маха да међу њима нема више ни Човјекољубља ни СРБског РОДОЉУБЉА. Полазећи од језуитски начела да циљ оправдава средство спремни су попут комуниста од којих потичу на уништење свог напаћеног СРБског Народа. Због тога и једнима и другима треба упутити ријечи пријекора И братског савјета. Станиште и опаметите се безумници! Јер то што ви говорите и пишете једни о другима нема везе са демократијом и СРБством Светог Саве и његовим СРБским светосавским путем који води у живот вјечни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идиоте

03.05.2016 07:19

Каква си ти будалетина

Name

Комунист

03.05.2016 07:19

Христос Васкресе! Попиј стагод доброг Михајло бар за овај треци дан Васкрса.

Name

Потписујем

03.05.2016 07:20

Честитам!

Name

Ре

03.05.2016 08:38

Идиоте један какав свети саво има везе сад са овом темом. Пусти те бајке и србсто којима нас криминалац храни годинама,О томе је додик требао да размисља вец 15 година а он је у мјесто тога задузио и осиромасио не родјену дјецу (тудју) а својим милионе марака наместијо и обогатијо их. Срам га било Бога и народа гладног и. понизеног.

Name

Таксират

03.05.2016 13:22

Нас стари лупач Максим је био мало дијете за великог Михаила.

Name

Михајло

03.05.2016 05:43

Власт и њен лидер Милокрад Додик као да невиде да их је народ сит, и да су нас покрали и унистили да нам нема опоравка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

03.05.2016 16:38

НАРОД је доста празни прича и бајки за дјецу и он је зато сит "политичара" без разлике где они били на власти или опозицији. Већина "политичара" се понаша неодговорно, дрско и брезобразно. "Политичари" глуме "господу и паметњаковиће" а народу је све горе јер постаје поред "памети" своју "политичара" све сиромашнији. Свима је постало јасно да "политичари" морала немају. Они су спремни ради постизање својих приватни циљева да прете, лажу и краду само да би тако кроз лаж и друге недозвољене радње задржали или освојили власт. Због тога су такви "политичари" и њихови слебденици који живе на рачун народа и на народној ГРБАЧИ а не за добробит народа постали презрену међу грађанима РС у БиХ, и то треба јавно казати. ЛАЖ ЈЕ ВЕЛИКИ ПОРОК У ЖИВОТУ СВАКОГ ЧОВЈЕКА. НА КРАТКЕ СТАЗЕ ПОМАЖЕ АЛИ НА ДУГЕ НИЈЕ ДЈЕЛОТВОРНА ЈЕР СЕ БРЗО ОТКРИВА!

Name

Игор из Сведске

04.05.2016 08:28

Народ је овца која гледа великог брата ,парове и сличне емисије за празног лаве. Никад овај народ није изабрао власт која га није крала. Чавица чији син је кад сам ја био ту, је растура рад дрогу по БЛ гимназији треба да ставите за предсједника. Па човјеку је ударила власт у главу и криминалац је. Све су код вас ди оса уруши. Неће те ви видјет добра. Ту ће се населити неки други народ. Вјеројатно арабиа јер ви ћете раселири се и нестати у бијелој кући. Јадно и жалосно.

Name

Богдан

03.05.2016 05:45

Нисам вјеровао која је бараба мој Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех као не знаш

03.05.2016 07:42

Ти си Милета признао, али да ли си га ти направио?

Name

ре Ех ...

03.05.2016 08:34

Није битан утисник ,битан је уписник.

Name

вуковац

03.05.2016 05:52

"Само један дио друства константно обмањивати је могуце, али цијело друство константно обмањивати није могуце." Абрахам Линцолн

ОДГОВОРИТЕ
Name

МилоКрад

03.05.2016 07:45

Да, само сто вјероватно Абрахам није познавао Србе. Не бих се зацудио да је власник по једног бубрега свих Срба са ове стране Дрине Каја или Скрбиц или радисиц или Миле...само сто то Срби јос не знају...

Name

Таксират

03.05.2016 07:47

Не компликуј и не иди тако далеко. Имамо ми код нас своје изреке старе стотинама година али их нисмо свјесни. У овом слуцају је да 'мозес све људе варати једно вријеме и неке људе све вријеме али не све вријеме све људе'. Све има своје вријеме и своју мјеру. Највеци људи су они који се знају склонити када им је вријеме. Мозес поци и од обицних ствари. Рецимо прави возаци су они који када попију, онда дају тријезном кљуцеве од аута да га вози или оставе ауто па додју по њега када се отријезне. Слицно је и са управљацима дрзава.

Name

Михаило Микић

03.05.2016 19:11

Тадашњи и садашњи СРБи нису једни те исти СРБи!

Name

голуб

03.05.2016 05:55

Свашта је могуће очекивати,привреда не ради,у држави је хаос пара нема,народ умире ,сваки дан,корупција хаос само ситна буранија пуни затворе,а ако имају новац неће ни они класично речено затвори за сиротињу и непослушне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

03.05.2016 05:55

Додику треба забранити излазак из земље не само њему него свима лоповима који су ојадили овај напацени народ тако да се народ обрацуна са њима да виде политицари како је газити властити народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

03.05.2016 06:00

УВАЖЕНИ И ПРЕПОШТЕНИ ПРЕДСЈЕДНИК КАЖЕ ДА ТО НИСУ КОНТРАПРОТЕСТИ ВЕЋ ПРОТЕСТИ ЗА РС!МИЛЕ ЋЕ ПРОТЕСТОВАТИ САМ ПРОТИВ СЕБЕ И СВОЈЕ ПОЛИТИКЕ!ОКУПИЋЕ ЉУДЕ ДА ИСПРЕД ПАЛАТЕ ВИЧУ-МИЛЕ ЛОПОВЕ!ХАХАХАХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

народе драги

03.05.2016 06:04

Ово ми се не свидја никако стање ако изадје позиција и опозиција на улице бице крви до кољена зато народе упамет се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјеомм

03.05.2016 06:05

Која глупост од текста и хускања народа.Добро се зна ко је измислио и поцео Румунију Украјину и све револуције по свијету.Проуците историју.Демократски се излази на изборе и гласа све остало је резија из иностранства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало бре!

03.05.2016 06:51

Каква демократија, избори се краду и намјестају!? А месар је добар у томе! Купује људе за килу меса, увозног из Аргентине (40 и висе година старо), све то преко месара број 2, Буде!

Name

Пуца зора

03.05.2016 07:09

Тако је, прецизније речено - штетне су промјене. Штетне су баш као и промаја. А пошто промају изазива провјетравање, то значи да опасне и штетне посљедице настају када неком падне на памет да отвори прозоре, или пак врата, да би нешто као провјетрио. А оно удари промаја, и ето ти и промјене, и ето свашта нешта.. Зато мируј, не дирај, не таласај, и не мисли, има ко ће да мисли.

Name

Гузовача

03.05.2016 06:12

Неће тај нигдје - овдје је за њега рај док је "лудог народа"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

03.05.2016 06:26

Готов ЈЕЕЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хоп поп скок

03.05.2016 06:31

Позиција тј. власт би требала д организује митинге испред парламента БиХ,тј заједничких институција ,како би исказали незадовољство њиховим радом, а не у Бања Луци, тј Српској. Ако протести имају легитимне и поштене намјере и циљеве. Ал немају они му*а за такво нешто.Миле не смије у Сарајево једина релација му је Бања Лука-Београд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја сарајево

04.05.2016 15:02

Засто Милорад не би смио доци у Сарајево ?? Не видим разлог ...ово је његов главни град и свију нас и сви су овдје добро досли па и предсједник ПЦ.

Name

Керамичар

03.05.2016 06:33

Ковач је ово добро обрадио, али ће по мени сценарио ове ујдурме бити сасвим другачији. Додик неће организиовати контрапротести исти дан (боље речено у исто вријеме) и на истом мјесту, јер је свјестан да би то могло довести до крвопролића. Можда ће и организовати контрапротесте, али само дан прије, или дан послије. Пошто у свим партијама, у њиховом врху, има своје купљене "папке", он ће пратити ситуацију и имати тачне информације колико би протестаната моогло бити. У зависности од тога, направиће сценарио, који може да иде од тога да ће протестанте полиција "сабити" у један ћошак (ако протестаната буде више) до тога да ће на прилазима Бања Луке пресретати аутобусе и спречавати им улазак у Град (ако би протестаната било више). Највјероватније је да опозиција не може ни скупити више од 10 хиљада људи а то је за Додикове "дуге цијеви" лак задатак. Опозицији ће одговарати да полиција пресретне пар аутобуса и спријечи им улазак у Град јер би то за њих био добар алиби. Другим ријечима, и по мом мишљењу, биће "тресла се гора, родио се миш".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руди

03.05.2016 06:35

Ста год да смисли генијални тракториста из Лактаса, мрка му је капа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

03.05.2016 06:42

Да видимо и то да ли пада Влада Да је нека друга опозиција можда би и пала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

03.05.2016 06:48

Цуј мајка Русија, ста је онда Србија - мацеха?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги БЛ

03.05.2016 06:52

Људи,ово није протест опозиције против власти.Ово је протест обесправљеног и опљачканог народа против бахатог и криминалног режима!Зато се маните глупости и 14. маја ,сви заједно, да им покажемо да Српска није њихова ћаћевина него завјет 22 000 погинулих бораца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

треф

03.05.2016 07:15

Браво,сви несто пису о протесту против власти а нико да написе да су протести искљуциво криминалних милорадових група који су опљацкали овај народ.

Name

Реqуест

03.05.2016 07:30

Ај ти.... Нек ти је са срецом.... И не заборави летке ........ Нема тог политичара због којег би ја другог рушио да би се он домогао столице. Понављам - НЕМА!

Name

данте

03.05.2016 08:46

Нека је теби са срецом ,види да те плате за то.

Name

др Дабиц

03.05.2016 09:38

колико је бораца изврсило самоубиство због њихове политике,треба ПРОТЕСТВОВАТИ понијети воде ако баце сузавац,умијес се и нема дејство,такодје ненасилно ПРОТЕСТВОВАТИ,ЛЕГНУ ЉУДИ ИСПРЕД ПОЛИЦИЈСКИХ ВОЗИЛА ,ЛУКАЦ НЕСМИЈЕ ГАЗИТИ СНИМАЦЕ ЦНН,САМО НЕНАСИЛНО ГОТОВИ СУ

Name

Славко

03.05.2016 07:04

СНСД ботови поранили, значи страх режима је превелики чим је оволике мишеве ангажовао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В.КОРЛЕОНЕ

03.05.2016 07:04

МЕКТИЋ ЈЕ ДОБИО ЗЕЛЕНО СВИЈЕТЛО ЗА ПОСЛОВЕ,ДИРЕКТОР ЦИА ЈЕ НЕДАВНО ПОДИЈЕЛИО ЗАДАТКЕ.НЕКАД ИХ ЈЕ ОДРАЂИВАО ПРЕДСЈЕДНИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

03.05.2016 07:47

Мене то и плаши.

Name

ЗЕКО

03.05.2016 07:05

И ЈА ДОЛАЗИМ, И МОЈ КОМШИЈА ДОЛАЗИ, И МОЈ КУМ ДОЛАЗИ И СВИ ДОЛАЗИМО, ОВАКО СЕ ВИШЕ ИЗДРЖАТИ НЕ МОЖЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2016 08:04

Е јадни ви. Бореновиц це вас се сјетити двијехиљадечетерес' и неке. Вјерујте ми

Name

*

03.05.2016 07:07

Додика ће наприје намлатити они који су га трпјели све ове године, они које је он свакодневно шамарао. Сви они му већ одавно раде иза ледја, и само чекају тренутак у којем ће бити јасно да је готов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП

03.05.2016 07:25

Јел ми неко може објаснити зашто се Иваниц повукао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.05.2016 07:43

Балансеро. Глуми сиву еминенцију из позадине,као фол нека масонерија.

Name

ос

03.05.2016 11:26

Вјероватно је Вучић тражио од Иванића да подржи Додика. Вјероватно је то све дебело плаћено.

Name

ВЕТЕРАН

03.05.2016 07:41

МИСЛИМ ДА НА ПРОТЕСТЕ НЕЋЕ ИЗАЋИ НИ 5 ХИЉАДА ЉУДИ ИЗ ЈЕДНОГ ЈЕДИНОГ РАЗЛОГА, СРБИ СУ МАЗОХИСТИЧКИ НАРОД И НЕМА ОВДЕ НИКО ХРАБРОСТИ НИ ЗАШТА, БОРЦИ, РВИ И ПЕНЗИОНЕРИ СУ ОВО И ЗАСЛУЖИЛИ ЈЕР СМО СВИ ЗАЈЕДНО ЈЕДНО ВЕЛИКО СТАДО ОВАЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик Так

03.05.2016 08:13

Слазем се,народ се данас боји своје сјене.Мисли како тако је,мозе бити горе и нада се нецему добром а ниста неради да би било боље.

Name

Игор Милин

03.05.2016 08:14

И 5 хиљада је опасна бројка и замисли када сви они углас викну ...лопови, лопови испред зграде владе, а оне са стиклама од 12 цм кренуле на кафицу у Малу станицу, ...није згодно...

Name

Срба

03.05.2016 08:45

Браво ВЕТЕРАН. Стадо без храбрости и достојанства.

Name

борац

03.05.2016 08:00

Ако је имало нормалан склонуце се прије протеста мозда му тада буде касно народу је догорело и не казе да је опозиција добра вец да садсње гарнитуре нема уосталом народ треба да науци како се мијења власт а сад је вријеме нисмо се бојали рата а срамота да нас толике запласи један дезертер окупимо се и рецимо ста хоцемо и тацка да народ преузме власт а не лопови и пљацкаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

03.05.2016 08:04

Ако га сад народ не протјера онда се требамо звати Српска лудница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре свима, а поготово русофилима

03.05.2016 08:29

Неко је негдје написао: Кад су нам Руси браца, засто онда Краљ Петар није побјегао у Русију? Знаци, Предсједнице остави се цорава посла и љубљења са Русима. Ко, ето ти си неки фактор, па це нам Руси помоци. Друго је за оне из СНСД-а који раде, а близу су пензије. Будуци СНСД пензионери, добро досли медју угрозене. Врло брзо цете промијенити мисљење о непријатељима Српске. И треце. Митинг или демострација? Боље је организовати митинге у свим мјестима Српске, јер тако це се сигурно висе људи одазвати. И на крају. Ми Срби имамо проблем са култом лицности. Клели смо се у Цара Лазара, Милоса, Карадјордја, краља Александра, Милосевица, Карадјица и сви знамо како су заврсили. Гдје је она демкратија и познато српство? Нестало у неком параноицном доказивањ да смо најпаметнији на свијету и да је религија испред цовјека!!! Процитајмо љдске списе Светог Саве, вратимо се Вуку Карадзицу, Нусицу, Коцицу, Мокрањцу, вратимо се истинским људским вриједностима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дантр

03.05.2016 09:07

Ајде не буди смијесан ,па ваљда си схватио цији је краљ био играц и његову улогу у рату. Процитај како је његова династија досла на власт па це ти бити мало јасније засто је отисао у Енглеску. Сто се тице Снсд-ових који це у пензију ,мислим да су они и унуцима пензију осигурали а исто у урадили и из СзП-а. Једино са циме се слазем је да се требамо вратити цитању људских списа. Будимо реални.

Name

бл

03.05.2016 08:34

Милораде, ниси хтио слусати народ слусацес олују, сјецам се једног блога од Глигорица и конференције за стампу када је рекао да Додику треба одузети пасос јер це побјеци у Русију.Сада изгледа то Глигорицево пресказање долази и дани се одбријавају када це се то и остварити.Ово теба бити незадовољство народа а не опозиције и ту је у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иПхоне

03.05.2016 08:43

Само контра протести па нећемо дозволити да падне влада без и једног испаљеног метка па имамо и ми коња за јахање

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

03.05.2016 08:46

Ко казе да се неце излазити на протесте, па колико знам цијела моја улица иде, нема се висе куд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ранко

03.05.2016 08:51

Дај Бозе драги Ранко. Из твојих у Бозије. Наздравље

Name

СВИЈЕТ

03.05.2016 09:02

СЊЕЖАНА ДОДИК ВИЂЕНА НА АЕРОДРОМУ У ЗАГРЕБУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

03.05.2016 10:14

Има право (емигрирати) - јос увијек.

Name

Yеах

03.05.2016 13:27

Вјероватно жена отишла да поспреми резервну кућу...кухиња, постељина, обрисати прашину...топли дом да чека спреман и на резервној варијанти.

Name

кум.

03.05.2016 14:32

Сви' имају Енглеске Пасоше'они сигурно неће суделовати у том'најављеном церемониал.живи били па видели.

Name

Петар

03.05.2016 09:08

Не треба рушити само из гнева и зато што власт прави грешке. Ако већ, онда барем са новом која је боља. Која може да одржи Републику Српску и да појсча привреду. Све друго је контрапродуктивно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васке

03.05.2016 09:12

Ја се надам овоме, мада је мало претјерано у цланку.Докле год рудоња буде налазио пара за будзетске они це га својим тијелима бранити,само од тог зависи.Сто се тицеприце о страном фактору, наравно да постоји и тај страни фактор али је одувијек био на рудоњиној страни, а и данас је, опет на залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

03.05.2016 09:18

Све иде на руку Додику. Кренуло је политицко самоубиство! Накупило се брате јада и цемера у народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон Кихот

03.05.2016 09:22

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЈгXб16ТУСХY Шта Милорад Додик жели да заборавите о њему......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Досли смо памети

03.05.2016 09:38

Доље диктатор са дезертерима криминалцима и профитерима, народе борци пензионери незапослени омладино вријеме је да се рјесимо не српске и криминалне власти вец једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Онај ко зна

03.05.2016 09:58

Биће силан протест!

Name

Ре Ранко

03.05.2016 10:29

А где је проф.др.СПИРИЦ тај економски гениј.Стан у Бецу добио од Нобелове комисије. Као и др.СКБИЦ у Монаку за науцни допринос модсрном апотекарству.Морамо нити поносни на њих. Хајде ви то.. добите???А тек остали барбароГЕНИЈИ певацеви.Дивно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

03.05.2016 11:28

Морате композиције возне орг ако це те имати 40.000 протестаната!! Позурите посто зељезнице РС немају тај капацитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

новинар

03.05.2016 11:31

Добро ковац збори.Добар новинар.Само морао би мало висе да се посвети Невесињским пљацкасима народа,ма ко они да су.Има материјала напретек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеремија

03.05.2016 11:56

Гдје би лопови могли с парама него у мајцицу Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Бања Лука

03.05.2016 12:54

Крајисници су најгори од свих, они га дрзе на власти. Сви из других мјеста ''посто ми градова немамо'' ће доћи на протесте али, вјерујте ми, најмање ће их доци из крајине. Кад то опозиција буде схватила мозда смрад и сам оде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат Ђуро

03.05.2016 13:30

Па човјече знаш ли да Босић у бањалучком СДС-у кооптира СНСД-овце у градски одбор и чува Тадића и његове полтроне ко суво злато а они му подмећу клипове. Кад мисли да може без крајишника нека иде. За протесте и више од протеста јесам али ако икако може без Босића, Иванића, Бореновића и осталих демагога. Вријеме за протесте је било давно, ово је вријеме за устанак, али много је оних који су се натоварили на туђу грбачу и у власти и у опозицији па живе од тешког рада (али туђег) зато то дуго траје и потрајаће још.

Name

марко1

03.05.2016 14:17

Сви на протесте, бесплатних це бити 10 аутобуса из Бијељине, мирни протести,бице хране и пица бесплатно за све у ових 10 аутобуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.05.2016 14:53

Готов је! Милорад Додик - задњи дани на власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

03.05.2016 15:15

Чаусхеску је нешто слично радио, није могао сам, имао је присталица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

03.05.2016 19:48

Сто га висе нападате срби га све висе подрзавају

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОД ХИТНО ГА МАКНУТИ

03.05.2016 20:30

МИЛОРАД ДОДИК МОРА ДА ОДЕ СА ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ, МИЛОМ ИЛИ СИЛОМ. НА ЊЕМУ ЈЕ ДА ИЗАБЕРЕ. ХЕЈ ЉУДИ , ПРЕДСЈЕНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УМЈЕСТО ДА МАРЉИВО РАДИ НА ЈЕДИНСТВУ НАРОДА, ОН СЕ ИНАТИ И НАЈАВЉУЈЕ КОНТРАПРОТЕСТЕ. ЧОВЈЕК ЈЕ ДЕФИНИТИВНО ИЗЛУДИО ТОЛИКЕ ГОДИНЕ НА ВЛАСТИ. ПАШЋЕШ МИЛОРАДЕ ДОДИК КО НАЈГЊИЛИЈА КРУШКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.05.2016 06:44

Људи, ми смо направили Франкестајна, ми га се морамо и ријесити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

04.05.2016 08:20

И данас ти исти Румуни плацу за Николајем Цаусеском као сто се на насим просторима плаце за Јосипом Брозом и са сјетом прица како се некад боље зивјело пре него сто је империјализам ,еу,и мммф стигао. Оно сто су Цаусеску и Броз направилио за 45 година ,Додик и разни Додици нису у стању ни да окреце а акамо да направе и изграде тоико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

04.05.2016 09:31

Михаило, ако икако мозес суздрзи се ако ово процитас. Не пристај на м на муке.

Name

Алфа

04.05.2016 10:01

Ја цу да превалим 200км и да одем на протест.Сто?Доста је висе.Ово овако не иде!Ја немам никоме да дам за посао 5000КМ а не зелим да будем странацки орјентисан!!! Моја два брата и отац нису ратовали да би мене сада гледали како пропадам.Ни будуцности ни перспективе.Коме одговара Додик нека га и подрзава мени не одговара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

04.05.2016 11:09

Јесте политичко самоубиство. Да нема контрапротеста, Додик би, у свом маниру, комотно могао констатовати да је митингаша било 20,000 а да је за њега гласало стотину хиљада. Медјутим, он то сада не може рећи, протести и контрапротести су улични избори! На протестима ће бити бар 20,000 људи а на контрапротестима ће их ипак бити много мање. Дакле Милораде, зај.бао си само тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.05.2016 13:48

Бозе сацувај ста плаценици и издајници могу смислити

ОДГОВОРИТЕ