Погледајте снимак пљачке у Бијељини

У протекла три мјесеца на подручју које покрива ЦЈБ Бијељина забиљежен је значајан број кривичних дјела, те саобраћајних прекршаја. У току је и контрола брзине кретања путем најсавременијег радарског система “Рамер 10”, који је за само неколико сати евидентирао 734 прекршаја. Најбољи резултати, ипак, постигнути су У откривању кривичних дјела, које припадници ЦЈБ Бијељина проводе у сарадњи са граничном полицијом БиХ.

Република Српска 12.04.2016 | 22:49
Погледајте снимак пљачке у Бијељини

Припадници Центра јавне безбједности Бијељина, у сарадњи са Граничном полицијом БиХ јуче су лишили слободе два држављанина Србије чији су иницијали С.М и М.П. старости 18 и 22 године, који су у центру Бијељине уз пријетњу ватреним оружјем извршили пљачку златаре.

“11. априла у 11.15 извршено је разбојништво на штету златарске радње у Бијељини, када је отуђен златарски накит у вриједности 16.000 КМ, а дјело су иyвр[ила два непозната лица”, каже за БН телевизију Жарко Ћосић, начелник ЦЈБ Бијељина.

Како сазнаје БН телевизија, у два одвојена такси возила босанскохерцеговачких регистарских ознака на Граничном прелазу Рача, као путници у возилу, затечена су лица која су по личном опису одговарали осумњиченима.

“Приступило се детаљним граничним провјерама и прегледу лица и ствари које код себе посједује и пронађен је одређени број златних ланчића. Наведено лице лишено је слободе, а о предузетим мјерама обавјештен је ЦЈБ Бијељина. Пет минута касније наишло је друго, такође таxи возило у коме је било лице које одговара опису другог у кривичном дјелу“, рекао је за БН телевизију Драган Кулић из Теренске канцеларија Сјевероисток Граничне полиције БиХ

Лица ће у току дана бити предата надлежним тужилаштвима. Оно што је битно, наглашавају из ЦЈБ, да је у области привредног криминалитета забиљежен највећи број кривичних дјела. Надлежном тужилаштву, поднесен је извјештај против 24 лица.

“Укупна материјална штета износи 290.000 КМ, а противправна имовинска корист 14.100 КМ”, изјавио је Дарко Коврлија, начелник сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бијељина.

Три лица су изгубила живот у протекла три мјесеца у саобраћајним несрећама, кажу у ЦЈБ, наглашавајући да ће до 30. априла трајати акција контроле брзине кретања путем радарског система “Рамер 10”.

Од 12, априла на снагу ступа нови Закон о оружју и муницији. Према овом закону лица која посједују оружје до краја године имају рок да поднесу захтјев за легализацију.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Село

12.04.2016 14:37

Браво за полицију бијељине на брзој интервенцији ХВАЛА ВАМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

12.04.2016 17:42

Ја мислио да само полција пљачка а оно и цивили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цивил

14.04.2016 06:58

Напиши пуно име и презиме, па ћеш видјети ко ће те опљачкати.