Дан формирања Прве семберске бригаде

На Градском тргу у Бијељини данас ће бити обиљежене 24 године од формирања Прве семберске лаке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске, у којој се борило више од пет хиљада војника, а погинуло је 139 бораца.

Република Српска 12.04.2016 | 10:20
Дан формирања Прве семберске бригаде

Парастос погинулим припадницима бриграде служен је у Цркви Светог Ђорђа, а у 11.00 часова ће испред Централног споменика погинулим борцима на Градском тргу бити положени вијенци, те евоцирне успомене на ратни пут бригаде.

Пошту страдалим саборцима, као и свим погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату, одаће саборци са подручја Бијељине, породице погинулих, представници власти и грађани.

Из градске Борачке организације подсјећају да је у априлу и мају 1992. године Прва семберска лака пјешадијска бригада била стационирана у Брчком, а потом је одлуком Источно-босанског корпуса Војске Републике Српске добила зону одговорности на Мајевици.

(Срна/БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

грго

12.04.2016 08:26

Нека је слава и хвала борцима 1 Семберске бригаде Војске Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

12.04.2016 12:43

Свим борцима Прве семберијске бригаде нека је од нас СРБа ВЈЕЧНА хвала а од Бога небеска награда за труд којег су борци уложили и људске жртве које су они дали у одбрани СРБства: Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота. На бранику Отаџбине, Правде и Слободе Православни СРБи су увијек приносили најдраже што су имали своју дјецу која нису узалуд пали. Не! Она живе у душама нашим. Живима и мртвима борцима Прве семберијске бригаде нека је вјечни спомен међу нама. Слава им и хвала за све добро које они учинише за наше вољено а Богу драго СРБство! Да није било бораца Прве семберијске бригаде да храбро стану на пут побјеснелим непријатељима СРБства данас у Семберији и на Мајевицу неби било СРБа!