Приоритети: Извоз меса, гас и Дрински насип

Три кључна пројекта у Семберији - извоз говеђег меса, довођење гаса у Бијељини, те експропријација земљишта за изградњу Дринског насипа приоритети су градске власти у Бијељини, чији датуми реализације су већ утврђени, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Република Српска 11.04.2016 | 22:45
Приоритети: Извоз меса, гас и Дрински насип

Мићић је рекао да је успостављена сарадња са великим предузећима за прераду меса и да је прошле седмице откупљено од 450 до 500 говеда који су прерасли предвиђену тежину, који су били највећи камен спотицања семберских сточара. Још око 200 грла је резервисано. Значајна је активност министра спољне трговине и економских односа Мирка Шаровића у поновом успостављању извоза меса у Турску од 27. априла, када треба да буде расписан тендер. У ову активност биће укључен и бијељински "Месопродукт", рекао је Мићић.

Бијељина ће до краја године добити гас, најавио је градоначелник.

"Министар Ђокић најавио је да је Влада Српске донијела одлуку да направи анекс уговора о концесији за изградњу и довођење гаса у Бијељину, да је то још један од корака који је ближе да се заврши тај посао. Имамо 270 км секундарне мреже, а да нам је био проблем довођење гаса од Шепка до Бијељине, да је то заустављено због тзв. јужног тока, сада је то близу да се све откочи. Сутра ће бити представници Новог Сада - гаса овдје и да се договоримо како даље. Мислим да ће у четвртак на ВЛади бити донесена о одлука о општем интересу за мрежу од Шепка до Бијељине и гас би могао до краја године да буде у Бијељини", рекао је Мићић.

Што се тиче изградње Дринског насипа, направљен је Тим министарства водопривреде, "Вода Српске", Градске управе и Мјесне заједнице Јања да би се убрзале активности на реализацији пројекта.

Мићић је рекао да регулација ријеке Јање кошта 15 милиона, те да је до сада уложено око 2,5 милиона марака.

БН ТВ