Огласио се Почуча: Борим се до краја

Добровољац у украјинском рату Радомир Почуча који је ухапшен у недељу, па пуштен на слободу, огласио се на свом Фацебоок налогу.

Србија 30.03.2016 | 14:02
Огласио се Почуча: Борим се до краја

Преносимо вам његов пост у целости:

"Опростите што пишем латиницом, јављам се са рачунара пријатеља. Привремено су ми одузети телефон и рачунар, те нисам могао да се јавим раније, то јест јуче, када сам пуштен на слободу. Писања дневних новина типа Курир окачите мачку о реп, осим ако не видите моју слику у интервјуу заједно са новинаром. Сасвим сам ок, расположен да се борим до краја за оно у шта верујем, и хвала свима који су бринули за моје здравље, које је - да нагласим - одлично. Ту сам да останем. С вером у Бога....”

Почуча, некадашњи портпарол специјалне јединице МУП-а Србије а потом руски добровољац у рату у Украјини, пуштен је јуче из притвора у Београду.

Он је пуштен након саслушања код тужиоца, и одређена му је мера редовног јављања полицији, док се не оконча процес.

Почуча је боравио једно време на ратишту у Украјини и за њим је била расписана потерница Вишег суда у Београду 27. новембра 2014. због избегавања да се појави на суђењу које се против њега води због оптужби да је угрозио сигурност “Жена у црном”.

Он је претње упутио преко Фацебоока, а путем исте друштвене мреже поручивао је и премијеру Александру Вучићу, уз непримерен речник, “да ће проћи као Чаушеску”, бивши председник Румуније, који је стрељан.

(Мондо.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кбл

30.03.2016 12:41

Ај сретно.

ОДГОВОРИТЕ