"Пресуда Караџићу је политички мотивисана!"

Влада Републике Српске констатовала је данас да је првостепена пресуда Хашког трибунала против бившег предсједника Српске Радована Караџића примарно политички утемељена и мотивисана, те да не доприноси помирењу и јачању повјерења народа и грађана на простору бивше Југославије.

Република Српска 25.03.2016 | 19:50
"Пресуда Караџићу је политички мотивисана!"

На посебној сједници Владе у Бањалуци истакнуто је да је наведена пресуда против појединца, а не колективитета, те се резолутно одбацује било каква могућност њене злоупотребе у смислу оспоравања или довођења у питање Српске и њених институција, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада Републике Српске ће, у границама уставних и законских овлаштења и могућности, пружити сву неопходну помоћ тиму одбране у процесу припреме и реализације жалбеног поступка, наводи се у саопштењу.

Влада Србије саопштила је након данашње сједнице да неће дозволити да пресуда првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу буде употријебљена против Срба, нити с циљем угрожавања слободе и опстанка српског народа у Републици Српској.

Исту проруку поновио је предсједник Владе Александар Вучић, након састанка са патријархом српским Иринејем.

БН ТВ