Плавшић: Клинтон је наредио Сребреницу

Бивша председница Републике Српске Биљана Плавшић изјавила је за Спутњик да је некадашњи председник САД Бил Клинтон крив за злочин у Сребреници.

Република Српска 25.03.2016 | 08:00
Плавшић: Клинтон је наредио Сребреницу

Плавшић, коју је након признања кривице Хашки трибунал осудио на 11 година затвора за ратне злочине, рекла је да је неспорно да су људи у Сребреници страдали, али, како је навела, по чијем налогу?

"Клинтона. Клинтон је рекао: "Америка ће ући на вашу страну, муслиманску страну, у рат, бомбардоваће Србе, ако дозволите да четници уђу у Сребреницу. И не сме бити мање од 5.000 масакрираних", навела је Плавшић.

Она тврди да је Клинтон ово рекао Алији Изетбеговићу, ратном лидеру босанских муслимана и члан председништва БиХ.

"Рекао је Алији Изетбеговићу. Алија Изетбеговић је то пренео ратном председништву, ја сам читала записник. Тај Хрват у Хагу ми је дао записник. Мој адвокат није могао доћи до записника. Каже: "Ово вреди 20.000 марака". "Е па…", рекох. Ја баш нисам имала то, нити сам сматрала да је то важно, тако да сам ја читала стенограм шта је рекао овај, шта је рекао онај. Алија Изетбеговић је рекао: "Клинтон ме наговара". Па сад, после неколико година, одштампана књига, Американац који је све време рата био у Сарајеву, каже то исто. Има и преведена књига, како оно беше наслов… имам и на енглеском и на српском, ако Вам затреба. Тачно пише", навела је Биљана Плавшић.

Према њеним тврдњама, Изетбеговић је то саопштио председништву, а члан ратног председништва био је Сефер Халиловић који је овом реченицом рекао "Алија, ти си полудео".

"Па ипак се то десило, а у састав групе која је то извршавала, нису то били само Срби. Ердемовић — Хрват, био је један Словенац, ја се нисам бавила тиме, али да се то анализира, то би се видело да је то све намештаљка. А син Сефера Халиловића је написао књигу где је тачно описао да је Орић добио наредбу да се повуче у Тузлу месец дана пре…", рекал је Плавшић.

Извор: Б92

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

јбте

25.03.2016 07:13

Што ова може тисра, а она се прва нагодила са хашким трибуналом и признала геноцид само да краче робија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

25.03.2016 07:52

Због цега прогоне Дорина?? Истина се не смије сазнати....све це доци на своје мјесто.Друго,ста казе господин Југослав Петрусиц који је и сам бијо присутан???? Стране обавестајне слузбе и наса УДБА су цудо!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБЦ

25.03.2016 08:29

ТАЦНО ПОСТОИ КЊИГА СА СТЕНОГРАМИМА ДАЛИ ЈЕ ГОСПОДЈА У ПРАВУ *Ј Е С Т Е *у Сребреници је НАСЕР ОРИЦ побио једну трецину и висе муслимана кои су безали из сребренице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

25.03.2016 17:45

Орић није био у Сребреници тих дана - билмезу један.

Name

ОО7

25.03.2016 08:51

Ко је синоћ гледао ЧИРИЛИЦУ,биће му јасније,а постоји и књига планирани Хаос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

25.03.2016 09:07

Све је то тацно, али то није довољно. Како казу амери тако је. То и наси политицари признају и прихватају, да би били на власти. А Сребреница је урадјена да би се створили услови за поновни рат па кад тад. Једног дана кад буде требало да се зарати, доцице амери и реци, знате ви ста су вам срби урадили у Сребреници, хајде сад ви њим да вратите. Исти пронцип је био и у Јасеновцу. Зиви били па видели

ОДГОВОРИТЕ
Name

блм

25.03.2016 09:11

Само се ти бабетино,издајице не јављај.Ти си своје рекла кад си издала народ и признала непостојеци злоцин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

25.03.2016 10:25

Ста знаце и коме требају прице и мисљења ове бабетине, која нам само проблеме производи. БРУКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

25.03.2016 13:17

За вријеме фашиста Срби су били затворани убијани осуђивани а сад за вријеме исламизма опет иста прича па докле висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.03.2016 14:08

Фашисти Хитлерови и исламисти су били савезници у свим ратовима. Кад је њихово доба ми обавезно надрљамо...и још смо им криви.

Name

Црни

25.03.2016 15:59

Пукла си ти иди лијечи се пролупала си дибидус ето сад Клинтон убио по Сребреници он наредио што теби нетко не нареди да се закопаш жива ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.26.Март.2016.

26.03.2016 08:04

Није,Клинтон убијао,него је био саветник,Аљи и савјетовао како мора да убија свој народ да би могла,Америка са Натом да интервенише на Србе.Сценариј је исто примењен и на Косову.Муслимани су исценирали гранатирање тржнице Маркале.Свет то добро зна,али свету и Америма није битна истине,већ им је битно да заваде и да владају.Ништа није бољи ни,Бакир.Мајка такозвани жртава непостојећи,то јест убијени од стране,Алије има теренац џип неколико хиљада марака месечно примање,а више муслимански породица нема за хлеб.Ништа није боља од Бакира.Иста је то сорта.

Name

Накнадна памет

25.03.2016 17:35

Сад си се тога сјетила,а твоје признање и нагодба су основ већине пресуда.Срам да те буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

25.03.2016 19:17

Ово сто Плавсиц сада износи је истина . У затвору треба да лези Бил Клинтон а не Радован Карадзиц. Ориц је побио довољан број Срба у селима око Сребренице а то је требало изазвати освету. Ориц је онда напустип Сребреницу и оставио пар хиљада Босњака српским јединицама које су биле ван себе од бијеса због искасапљених Срба од стране Орица. Ово је потврдјено са висе страна. Америка неце никада дозволити да њихов предсједник иде у затвор. А ради се о обицном гаду. Русија мора да се заузме за истјеривсње истине. Аргументи могу бити само њихови ракетни системи. Банда друге аргументе не призна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

25.03.2016 21:39

Какве ли глупости..??!! Ако су веч Клинтон и Алија направили сценарио и режирали збивања у и око Сребренице, ко су онда главни актери, реализатори, извођачи радови..?? Јесу ли онда имало одговорни ти 'непознати' извођачи радова..?? Ко ли је све овдје био предсједник ентитета, ко се све бавио политиком, управљао јавним пословима..??!! Остаје запамћена њена генијална ратна изјава: ако од 12 милиона Срба изгине шест ипак остаје шест милиона Срба.

ОДГОВОРИТЕ