Пресуду нико не може користити против Српске

Нема потребе да се прејудицира исход пресуде некадашњем предсједнику Републике Српске. Оно што је сигурно јесте да без обзира на овај догађај, Република Српска остаје реалност у Босни и Херцеговини, рекао је Младен Босић, предсједник СДС-а у интервјуу за Н1. Додао је да многи очекују пресуду, како би је искористили за промјену Дејтонског мировног споразума.

Република Српска 24.03.2016 | 08:50
Пресуду нико не може користити против Српске

"Они који мисле да ће кроз то доћи до укидања Републике Српске или новог уређења БиХ за то немају основа, каква год пресуда да буде. То може довести само до даљих неразумијевања и враћања у прошлост", казао је Босић.

Босић наглашава да није против процесуирања за ратне злочине. Објашњава да постоји и она друга страна медаље, те да се често манипулише жртвама.

"Ово што се дешава око припремем пресуде Караџићу је управо манипулација жртвама зарад политичких поена. Овдје су у првом плану циљеви до којих треба доћи преко тих жртава."

"Не желим да спекулишем детаљима везаним за Караџићеву оптужницу, али вјерујем да не постоје докази о умјешаности Караџића у злочине", каже предсједник СДС-а и додаје да вјерује у то да не постоје докази о Караџићевим наредбама и умјешаности у било какве злочине.

СДС сматра да треба сарађивати са свим политичким опцијама у БиХ, те да нису потребни конфликти. С обзиром на то нема мјеста оцјени да је СДС странка која издаје српске интересе, као што покушава представити предсједник Републике Срспек Милорад Додик.

"Додик је на прошлим изборима изгубио дио власти на нивоу БиХ, то га је погодило јер нема сву контролу над својим процесима. Евидентно је да је то омогућило и отварање неких случајева криминала који се везују за име Милорада Додика и то га додатно прави нервозним."

Патриотизам није ријеч ја волим Српску или Србију, став је предсједника СДС-а. Патриотизам је направити богатију и стабилнију Српску и направити друштво у којем сви одговарају за своје поступке, а не направити друштво у којем је одређена владајућа касту амнестирана од одговорности за криминал и пљачку народа, јасан је Босић.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Козарска Дубица

23.03.2016 22:25

Тако је др Радован Караџић је први предсиједник Републике Српске и нап јунак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Призма

23.03.2016 23:41

ИМАЛ СКОЛА У ДУБИЦИ ДА НАУЦИС ПИСАТИ!

Name

Т

23.03.2016 23:42

Не занима нас јел мозе користити или не, то је ваш страх а не народа, када економија надвлада национализам, постаје све не битно, борба је за кашику а са најавама о некаквим непријатељима и уцјенама окачите мачку о реп па нек он то вуче по путу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.03.2016 06:07

На залост,бице нових притисака на РС,мислим да це казна бити драконска, на залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г

24.03.2016 06:50

Каквих притисака?

Name

ре.

24.03.2016 07:48

А што на жалост

Name

Хм

24.03.2016 08:15

Откуд ти Милане знаш каква ће бити пресуда? И да ли ће је уопште бити. По мени, човјек није крив. Или бар ништа више није крив од Алије Изетбеговића и Фрање Тудјмана. Ако трибунал није њих осудио, по којој онда логици могу осудити Радована? За рат у БиХ су највише криви Бошњаци који су помислили да је БиХ само њихова јер је ето Србија српска а Хрватска хрватска, а Словенија Словенаца. Дакле, иако је Алија изјавио да ће жртвовати мир за своју и њихову Босну и Херцеговину, за рат није крив Алија Изетбеговић као што то људи обично кажу него Бошњаци који су то хтјели а и данас хоће. Довољно је да Бакир данас каже, "У јединству је снага" и он добије изборе. Да каже да треба поново да иду у рат за ону онакву, Алијину БиХ, они би опет. За огроман проценат Бошњака, Орић није злочинац иако постоје чак и бошњачки свједоци о злочинима које је лично он починио, они то једноставно не желе да прихвате јер не желе прихватити свој дио кривице, који је огроман, а Радован за њих јест крив јер је ето био предсједник РС за вријеме судара три народа, три вјере и три политике уз свесрдну помоћ страних сила. Ко је могао контролисати све војне снаге и људе са оружјем у рукама, у градјанском рату? Нико. Јесу ли Словенци криви за рат у БиХ. Наравно да јесу. Они су рат и почели. Словенци, Хрвати, Бошњаци, сви против Срба. И на крају Срби који су се уствари бранили, испадоше за све криви, јер то тако жели представити најкрупнији свјетски капитал, јер то уствари њему треба. Тај капитал је побједник у том рату и он пише историју. У мојим дакле очима, хашки трибунал је политичка творевина и постоји само због настављања политике уцјена и притисака. Свјетски полицајац проводи своју политику, гдје је јачи наравно, гдје је тврдо, чека бољу прилику. У једном тако комплексном сукобу, издвојити пар људи и оптужити их да су криви за рат у БиХ је и смијешно и жалосно, и може проћи само код испраних мозгова. Кога је хашки трибунал осудио за илегално дотурање оружја Бошњацима и Хрватима? Колико ја знам, никога. Дотурано је чак и камионим УНПРОФОРа. Или можда није? Ослободили су чак и Готовину, пустили споменутог Орића, и многе друге. Јер им то одговара. Треба своју кривицу пребацити на неке друге људе. Онај ко побиједи, пише историју. А побиједио је споменути крупни капитал. Ви, будале, не кужите да сте у машини, већ 25 година.