Милош је наше дијете, БиХ ће га пробудити!

За породицу Божовић 14. аугуста 2014. године вријеме је стало. Ударац у главу на утакмици Славија – Звијезда из Градачца, њиховог сина Милоша је коштао двије године живота, а његове пријатеље, саиграче, тренера још помисао на тај дан изазива страх.

Босна и Херцеговина 21.03.2016 | 22:50
Милош је наше дијете, БиХ ће га пробудити!

"Зебњу изазива, вјерујете кад неко каже играмо утакмицу, не треба нам доктор. Кад се игра првенствена са овом дјецом, ја кажем то је на мене оставило трауму и на ове момке. Вјерујте сад знам шта значи сваки човјек у организацији. Није то ништа џабе", изјавио је Милан Миовчић, Милошев тренер.

"На први поглед повреда се чинила безазлена, као и свака повреда у фудбалу. Добио је ненамјеран ударац од противничког играча. Пришли су остали доктори, тренери", прича Немања.

"На крају се то искомпликовало и сад сви знамо каква је повреда и колико треба још труда. Ја се надам да ће све испасти добро и да ће Милош, мој пријатељ, бити онај стари Милош, један велики момак", коментарисао је Милан Лаловић, Милошев колега.

Стање коме траје већ двије године. Домаћи љекари учинили су све што је било у њиховој моћи. Трачак наде стигао је од љекара из Штутгарта који вјерују да Милоша могу пробудити. За лијечење је потребно 150.000 евра.

Акцију је прво покренуо Црвени крст Источне Илиџе. До сада је прикупљено 240.000 КМ.

"Чини ми се да нема племенитијег народа на бијелом свијету од нас Босанаца и Херцеговаца. Туга, несрећа, да ли је сами госпон' Бог подарио да се ово деси да се сви ми запитамо шта то радимо. Милош је ујединио и Србе, Хрвате, муслимане. Ово нам је поука и школа јер не знам ја коме ће сутра помоћ требати. Велика је ствар кад ме зовне човјек из Бихаћа, и каже је Ранко ја сам Мурат и имао сам 5 КМ које сам уплатио. Знате ли шта то значи", изјавио је Ранко Скакавац из Црвеног крста Источна Илиџа.

А онда се пробудила цијела БиХ - спортисти, новинари, суци, добри људи. У дворани Славија се играла утакмица за живот. Сви асови бх. фудбала били су ту. У акцију се укључила и Отворена мрежа. У само сат времена било је 10.000 позива из БиХ.

"Милош је наше дијете и крај. Ако ће га ико пробудити, то ће бити цијела БиХ. Ово је прича о буђењу нормалног свијета", рекао је Алмир Чехајић - Батко из Отворене мреже.

И акција још траје. Уплаћен је новац за Милошев транспорт хеликоптером. У Штутгарт би из Бањалуке требао у сриједу.

Још 60 хиљада недостаје да мисија за Милоша Божовића буде испуњена. Биће то мисија за живот, кажу људи који га познају, али и мисија за БиХ и све њене грађане, који су још једном показали и још могу показати колико срце имају.

Извор: Н1

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Самир

21.03.2016 18:31

Браво за све хумане и нормалне људе из цијеле БиХ , овакве вијести треба објављивати , о спремности јуди да помогну без обзира на вјеру и нацију . сретно Милосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

21.03.2016 22:23

Овакве вијести не дају политицари да се објављују.Они дрзе медије и сваких пар дана убацују неке своје вијести како је нападнута РС од муслимана и ФБИХ од срба.А народ као овца се прими на све то,сисај овце вуне никад неце нестати

Name

босанко

21.03.2016 20:25

Сретно дијете драго и да ти бог помогне и да нам се вратис у Босну као побједник. Аллаху драги помози овом децку да се врати својој породици живи здрав. Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

21.03.2016 20:40

Свака цаст људима добре воље и стварно није теско бити фин а милосу да га бог драги погледа па да оздрави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

21.03.2016 21:01

Ово је, на жалост, ријеткост. Босну уједине само неке трагедије, као што је био случај са мајским поплавама. Сви су свима некако помагали, није се гледало ко је које вјере. Прошле су поплаве, баја и компанија је опет на малим екранима и нова мржња се ствара. Жалосно, али тако је. Милошу желим све најбоље и надам се да ће ову најважнију утакмицу одлучити у своју корист! Надам се да ће се потребне паре прикупити, људски живот нема цијену. Штета што се ово у Босни дешава, удруженим снагама бисмо могли бити пуно јачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

22.03.2016 06:42

Где су сада политицари да одвоје по једну дневницу И да помогну ову акцију ?

Name

Бозовици

22.03.2016 00:05

Хвала Вам ЉУДИ свима који сте помогли нашем Милосу и да Вам драги Бог врати како је најбоље ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.03.2016 13:23

Станковић,Малбашић,Додик,Шпирић,Ђокић,Иванић,Радончић,Нешковић,Јата,Томић,Лијановићи,Зовко,Антуновић,Човић,Брајловић,Ћорић.....ето састава чији играчи појединачно имају новац да рјеше судбину дјечака!А ако се солидаришу,питање донације је ријешено је за 5 минута.Јер да су мање хапали од народа и пореза,на утакмици би био и плаћен љекар,хитна помоћ,болница итд....

ОДГОВОРИТЕ