Вучић: Да су нам бар рекли "Извините, Срби"

Став Пентагона да Срби у Либији нису страдали у бомбардовању сматраћемо глобалним обрачуном великих сила уколико Пентагон не достави доказе, каже Вучић.

Србија 25.02.2016 | 15:40
Вучић: Да су нам бар рекли "Извините, Срби"

Вучић је рекао да је могло да се разговара о другим теоријама да смо имали само резултате аутопсије либијских стручњака, али да то после резултата обдукције наших лекара више није могуће.

"Кад су одбукцију спровели наши лекари, немамо сумње како су ти људи настрадали. Кад имате 12 рана на телу истовремено добијених, недвосмислено од експлозије, онда они (Пентагон) морају да нам покажу било какав доказ који би нас увукао у било какву другу причу", рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара о саопштењу Пентагона.

На констатацију новинара да Пентагон тврди да би тела Јовице Степића и Слађане Станковић била у горем стању да су страдали у експлозији, Вучић је одговорио да не зна како Американци знају у ком су стању тела, али да су њему изгледала лоше и да пре тога нису имала ни модрицу.

"Очигледно да су повреде наступиле једновремено, али, нека дају они сателитске снимке, нека нам покажу и дају доказ за било шта", истакао је Вучић.

"Овако, мислим да је став Пентагона да службеници српске амбасаде нису страдали у бомбардовању објекта Исламске државе у Либији део глобалног обрачуна између великих сила, у којем Србија не жели да учествује", рекао је Вучић.

Он је додао да се не могу у живот вратити ни Станковићева, ни Степић и да су другачије приче додатна увреда како за њих, тако и за све грађане Србије.

"И лепше је било док су рекли - 'Извините, Срби и породице Степић и Станковић', него ово данас", закључио је Вучић.

Пентагон је јуче оспорио тврдње да је двоје отетих службеника Амбасаде Србије у Либији убијено у ваздушном нападу америчких снага на објекат Исламске државе у тој земљи.

Извор: Б92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

путин

25.02.2016 15:08

А хоце хоце е мој Вуцицу моја б...о!Јос це ти и бомбоњеру послати!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

25.02.2016 15:09

Зар си стварно мислио да цес добити извињење?Па то је ЦИА Има филм један гдје је радња о дрону.Лик улази у контејнер и Лас Вегасу и дизе дрон у Авганистану.Прате и убијају неке сумњиве у некој куци.Послије кад су их ракетирали нису се склонили вец цекају дзеназу и онда директ у дзеназу..тако да од њих нико неце добити исприку

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

25.02.2016 15:16

Ено данас УСА амбасадор у Београду лијепо реце да УСА уопсте није бомбардовала куцу за коју им је власт Србије рекла да су у њој Срби него неку другу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

25.02.2016 15:40

Г > ПРЕДФСЕДНИЦЕ БАТАЛИ ГЛУПОСТИ КО ТИ СЕ ИЗВИНИО ЗА 1999ту ИЗАСТО ЈЕ ТО УРАДЈЕНО ОНИ МОРА ДА УБИЈАЈУ ПА МАКАР И СВОЈЕ БАТАЛИ Г.РАДИЦА И ЊЕГОВЕ КОМЕНТАРЕ ОН ЈЕ ЗА ТУ ПОЛИТИКУ ЗЕЛЕНБАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.02.2016 16:07

Али ти мораш да казниш бар сто српских полицајаца због убиства шиптарских терориста са америчким пасошем, браће Битићи. Исправи кичму, или престани да кмечиш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАНЕ ТИ СИ У ПРАВУ

25.02.2016 16:58

АЛИ СТА МИ СИТНИ МОЗЕМО ТУ УРАДИТИ КАД СМИ 2000те БИЛИ СЛЕПИ И ЗАЛУДЈЕНИ.