Нови прелетачи: СНСД-овци прешли у ДНС

Одборници Савеза независних социјалдемократа у Скупштини општине Котор Варош Слађана Шубара, Гојко Вученовић и Бране Трифковић окренули су леђа овој странци и приступили Демократском народном савезу.

Република Српска 24.02.2016 | 08:06
Нови прелетачи: СНСД-овци прешли у ДНС

Због овог потеза, у Котор Варошу је на помолу прави рат између коалиционих партнера на републичком нивоу - СНСД-а и ДНС-а, а то се најбоље види у јучерашњем, иронично интонираном, саопштењу СНСД-а.

"Најновији примјер јачања СНСД-а је прелазак троје одборника у редове ДНС-а. Овим потезом одборници који већ дуже вријеме не заступају ставове СНСД-а и који су на посљедњим парламентарним изборима радили против кандидата СНСД-а на свим нивоима показали су своје право лице и зарад личних интереса промијенили страначки дрес", наводи се у саопштењу.

Прва виолина овог тројца, Слађана Шубара, наводи се даље, процијенила је да директорску позицију у Основној школи "Свети Сава" може задржати преласком у ДНС, а друга два одборника су само њени слијепи послушници.

"Ови одборници су имали прилику да на унутарстраначким изборима добију подршку чланства и да буду чланови органа СНСД-а, али су остали без подршке зато што је база препознала њихове намјере и жељу за остварењем личних интереса. Надамо се да ће руководство ДНС-а препознати праве намјере прелетача, те да им неће омогућити остварење личних интереса зато што само поштени и искрени људи могу ојачати републичку коалицију СНСД-ДНС-СП, а не појединци који мијењају своје мишљење и политичко опредјељење. Убијеђени смо да ће грађани на локалним изборима казнити ове прелетаче, те да им неће дати прилику да постану одборници, а да онда по већ опробаном сценарију, због личних интереса, изневјере своје гласаче и пређу у другу политичку странку", наводи се у саопштењу.

С друге стране, Слађана Шубара је изјавила да су она и још два поменута одборника СНСД-а одавно незадовољни политиком локалног страначког руководства.

"На одлуку да приступимо ДНС-у одлучили смо се због вишемјесечног неслагања са ставовима актуелног начелника Далибора Вучановића, руководства странке и два одборника која су радила мимо политичких ставова владајуће коалиције на републичком нивоу, а за рачун супротстављених политичких опција у Котор Варошу" поручила је Слађана Шубара.

У которварошком ДНС-у изражавају наду да "ново руководство СНСД-а у Котор Варошу неће слиједити политику претходног руководства и да ће расположиве ресурсе ставити у службу реализације програмских циљева републичке коалиције СНСД-ДНС-СП на наредним локалним изборима".

Извор: Пресс

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Паника

24.02.2016 07:15

Полако ал сигурно снсд брод тоне, све више и више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микајло

24.02.2016 07:16

То ти је исто. СНДС или ДНС. Централа и филијала. Писају у исту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

24.02.2016 07:19

На дјелу је политичка корупција. Ово треба да истражи надлежно тужилаштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горча

24.02.2016 07:20

А радикал који је прелетио у снсд у челинцу није прелетач јел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиго

24.02.2016 07:28

Хе хе осипа се клупко сконтали да ду све празне прице и луда обецања а стварност је друго десет посто се ухљрбило право а остали дувају у фрулу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

24.02.2016 07:37

Људи побјегли од СНСД-а који је у КОТОР ВАРОШУ у коалицији са СДА и СДС. Ниста чудно посебно због примјетног раста ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЗ

24.02.2016 07:41

А змај од Сипова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕЛЕ

24.02.2016 09:34

ПОШТЕНИ ЉУДИ БЈЕЖЕ СА БРОДА КОЈИ ТОНЕ.БЈЕЖЕ ОД ЛОПОВЛУКА И ЛОПОВА НА ЧЕЛУ СА ВЕЛИКИМ БАЈОМ.ПАМЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

24.02.2016 09:54

Колико је странака настало од СДС-а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

аџенда

24.02.2016 14:08

Џабе им је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

промашај

25.02.2016 18:50

Ови што су отишли у днс су у заблуди код чмарка пола се нико није усрећио,све фукара и го лопов.

ОДГОВОРИТЕ