Аустрија крши људска права увођењем квота

Организација за заштиту људских права "Амнести интернешнел" саопштила је данас да кршење људских права представља одлука Аустрије да уведе ограничења захтјева за азил.

Свијет 23.02.2016 | 09:30
Аустрија крши људска права увођењем квота

Аустрија је изазвала негодовање других чланица ЕУ, а и Европска комисија саопштила је да је противзаконита објава Беча да дневно неће примати више од 80 захтјева за азил на главној мигрантској рути из Словеније.

"Женевска конвенција за права избјеглица не познаје термин квоте или ограничење пријема. Женевска конвенција је обавезујући закон у Аустрији. Прекршен је закон", рекао је шеф "Амнести интернешнела" за Аустрију Хајнц Пацелт.

Он је нагласио да земља која може да пружи смјештај за 2,8 милиона туриста годишње, може да улини више.

"Скарадно је прихватити одговорност, попут Женевске конвенције и потом је непоштовати у случају прве кризе", додао је Пацелт.

Аустријско Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да је одређивање дневник квота за пријем азиланата преко границе са Словенијом, "у потпуности у оквиру закона".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

23.02.2016 10:52

Колико коста азилант? хттпс://вимео.цом/142495994

ОДГОВОРИТЕ
Name

срб.

23.02.2016 19:54

Србе су стављали у Затвор када су протјеривани из ХРВАТСКЕ,то се догађало у Шведској,и депортовали у Србију,и Ја сам то прошао. То се догађало по цијелој Шведској са Србима. Гетеборг,Малме и друга мјеста,само у то вријеме су Шиптари добро дошли. Као и данас Пропаганда ради свој посао??!!Која људсwка права тога нем само на папиру.

ОДГОВОРИТЕ