"Путин може да оконча рат једним позивом"

Руски предсједник Владимир Путин могао би да оконча грађански рат у Сирији телефонским позивом, изјавио је шеф британске дипломатије Филип Хамонд.

Свијет 14.02.2016 | 19:38
"Путин може да оконча рат једним позивом"

Гостујући у емисији "Ендрју Мар шоу" Хамонд је рекао да одлазак или останак сиријског предсједника Башара ал-Асада на власти "напослијетку зависи од тога да ли су Руси спремни да искористе свој утицај да га склоне".

"Постоји један човјек на овој планети који може да оконча грађански рат у Сирији телефонским позивом, а то је господин Путин", рекао је Хамонд, пренио је "Индепендент".

Шеф британске дипломатије је казао да постоји око 150.000 бораца умјерене опозиције у Сирији, који су погођени руским бомбардовањем.

"Руси су покренули немилосрдне ваздушне нападе, убрзано повећавајући њихов интензитет у протеклих неколико седмица и то је приморало њих (сиријске опозиционе снаге) да напусте неке од положаја које контролишу", навео је Хамонд.

"Важна ствар, међутим, јесте да сиријски режим нема борце, нема снагу и организацију да преузме контролу над тим подручјима. Тако да је то помало пат позиција", истакао је он.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

реалиста

14.02.2016 19:08

јбг опет це невини народ да испаста

ОДГОВОРИТЕ
Name

статистика

14.02.2016 21:43

Ако умјерене опозиције има 150 000 колико онда има бораца ИД и Нусра фронта.

Name

Михаило Микић

14.02.2016 23:45

Запад толико пуно жели да види леђа сиријском Предсједнику Асаду да то више није нормално. Они желе да Сирију претворе у земљу хаоса попут Ирака, Авганистана, Либије и других земаље где су њихови плаћеници као у СРБији извели демократску револвцију. Запад веома добро знс да то не могу да ураде док је Асад на власти. Зато Русија по питању Асада треба да буде чврста. На крају крајева ко ће бити ПРЕСЈЕДНИК Сирије треба да се питају грађани Сирије а не Америка, Енглеска, Француска, Њемачка и друге земље НАТО ПАКТА.

Name

Ранко75

14.02.2016 20:02

Гледам овог енглеског шпијуна а у једном се слажем: Може господин Путин да заврши рат у Сирији али мора да уништи ИСИЛ и ову ткѕ опозицију тј муџахедине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.02.2016 20:41

Добро си ти то смислио. Спашаваш тероросте. Подли немоћни Енглез. Путин би престанком уништавања монструма које је запад створио и мицање Асада подписао руски пораз.То и јесете осујећени циљ запада. Мора се ићи редом. Почистити гамад из Сирије да нормалан народ може тако да живи, одржати изборе на којима ће опет Асад добити јер је извукао Сирију из канџи зла уз велику помоћ Русије. Онда на ред долази помоћ Курдима. Што се Путиновог позива тиче чуо сам да му се испразнила батерија у мобилном а да је изгубио исправљач :) Како мисли овај миш да може некоме нешто захтјевати. Свашта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

14.02.2016 23:53

Коме ви сједнете за врат, ј.бо је мацку матер.

ОДГОВОРИТЕ