Како се најбрже ријешити митисера?

Одуприте се жељи да их се решите цеђењем и пробајте овај метод – бићете нам захвални.

Мода и љепота 04.02.2016 | 08:54
Како се најбрже ријешити митисера?

"Покушај да се нежељених митисера решите цеђењем ће само изиритирати вашу кожу, изазвати црвенило и највероватније ожиљак", каже професор дерматологије на Медицинској школи Ицахн, Хејди Волдорф.

СРЕДСТВО ЗА ЧИШЋЕЊЕ ЛИЦА

За благе случајеве митисера, користите средство за чишћење лица. Бирајте формулу са салицинском киселином и бензоилом пероксидом. Бензоил пероксид најбоље функционише на црвеним бубуљицама, зато што зауставља формирање флека. Салицинска киселина с друге стране може да продре дубље у поре и да се избори са митисерима.

Овим средством за чишћење лице се умивајте ујутру и увече, користећи руке и топлу воду. Обавезно користите нежне покрете, који ће вам помоћи да уклоните све нечистоће из пора.

За дубље прање лица, размислите о коришћењу четкице за чишћење, која има ротирајућу главу и која ће вам помоћи да уклоните дубоке нечистоће и уља из пора до којих ваше руке не могу да продру.

Имајте на уму да ће киселине из ових средстава за чишћење лица исушити вашу кожу, па је веома битно да користите крему за негу лица ујутру и увече.

ОДЛАЗАК КОД ДЕРМАТОЛОГА

Уколико вам ово не помогне, време је за резервни план, односно за одлазак код дерматолога, јер ће вам он најбоље помоћи. Његово решење ће вероватно захтевати много стрпљења и дужи период од око два месеца да заиста видите резултате.

Ако желите да спречите оштећења коже, избегавајте изложеност сунцу (без креме са заштитним фактором), цигарете и цеђење бубуљица.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар