Радници "ЕРС" траже састанак са Управом

Одбор Синдиката "Електропривреде Републике Српске" забринут за егзистенцију радника и негативних пословних резултата упутио је захтјев за хитан састанак са Управом и министром индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 03.02.2016 | 17:10
Радници "ЕРС" траже састанак са Управом

У Закључку Одбора Синдиката "Електропривреде" наведено је да се позив за хитан састанак упути свим директорима зависних предузећа, директору Матичног предузећа ЕПС Бранислави Милекић, министру Ђокићу „како би заједничким снагама дошли до најбољих могућих рјешења за очување стабилности електроенергетског система“.

Зоран Миљановић, предсједник Синдикалне организације ЗП РиТЕ "Угљевик" за ЦАПИТАЛ је потврдио да радници постепено губе стрпљење и с разлогом су уплашени за своју егзистенцију, јер се многи проблеми, како каже, свјесно "стављају под тепих и одуговлачи се са њиховим рјешавањем, те је то и био основни разлог за сазивање хитног састанка свих релевантних представника 'Електропривреде Републике Српске' коме би присуствовао и ресорни министар".

"Наше предузеће учествује са 33 одсто у производњи електричне енергије на нивоу електроенергетског сектора Републике Српске. Због тога је за све нас изузетно важно да пронађемо одговор на најважније питање – У ком правцу плови овај електроенергетски брод?“, пита Миљановић.

Миљановић каже да раднике РиТЕ "Угљевик" занима каква ће њихова судбина бити у наредних десет до петнаест година, јер тренутна ситуација, негативни резултати пословања за 2014. годину, недефинисане инвестиције, одсуство комуникације на нивоу 'Електропривреде Републике Српске'  не остављају пуно разлога за оптимизам.

Милекић: Разговараћу са радницима

Генерални директор 'Електропривреде Републике Српске' Бранислава Милекић потврдила је за ЦАПИТАЛ да је добила позив синдиката и истакла да је са њима и раније разговарала и да ће тако бити и у будућности.

„Разговараћемо о свим питањима која се тичу материјалног положаја радника и њихових права, нарочито сада када нам предстоји потписивање колективног уговора. Наравно да ћемо причати и сва питања која су из домена синдикалног организовања биће предмет наших састанака“, казала је Милекићева и додала да још увијек не зна када би тај састанак могао да буде одржан.

Извор: Цапитал

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

камелеон

03.02.2016 16:13

''Догорило до ноката'', хоће да им смање гратис киловате са 800 на 400 марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кw

03.02.2016 17:19

Није коректно да људи који сједе по читав дан по кафићима, имају пара за пића и допуне коментаришу оне који раде на рудницима, стубовима по киши и снијегу стварајући неку вриједност која још увијек одржава живот Републике Српске. Рудари, радници, недајте се канцеларијским сплеткарошима, градским олошима и политичкој мафији. Чувајте своје фирме да би сачували и своје достојанство и породице. Пуно среће и посла вам желим! Живјели!

Name

Лука

03.02.2016 16:49

Ал' их зајебава Миле Стевановиц!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Барабин

03.02.2016 16:54

Треба повећати плате у ЕПС-у, изборна је година. Двадесет до трифесет хиљада гласова је од тог сектора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

03.02.2016 17:17

А шта са јавним набавкама које су одвеле ЕПРС у губитке? Колико је пара из те фирме опљачкано, то се избројити не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад је мутно, сад се лови

03.02.2016 17:32

Мозда би ресење васих проблема било да поцнете да радите на послу са најбољом платом и додацима у Републици. Има вас по 4 запослена на сваком радном месту, од тога су двојица на боловању, један побегао с посла са товаром угља, онај сто је остао да лози да се не угаси је глуп сто је постен.На крају, цаст изузецима којима тамо није лако. Исти сте ви као та васа управа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сви цете

03.02.2016 18:15

Ви код приватника ..да вас он пита ста знате радит и да вам да радно.мјесто хе хе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.02.2016 20:08

Људи да ли је неко ујутри био негдје у електру кад долазе на посао и добијају као неке задатке?То кад би довели Свабу да види цовјек би се онесвјестио.Овако то изгледа.Долазе на посао њих једно 100(а нема посла за 10) па иду да доруцкују.А онда као примају неке задатке и спремају се за терен.Сједају у камионе и ауте и одлазе ко зна куда.Онда сврате у кафану.Па у кладионицу и тако се мувсју до 2.А онда се врацају у фирму.И то је то.Просјецна плата 1000 маркица.Плус бесплатни киловати.Па ти види.А директори електра су највеци лопови и надам се само да це заглавити на дугогодисње робије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вб

04.02.2016 09:17

МТЕЛ је још лоповскија фирма.

Name

За лазног синдикалца

07.02.2016 13:44

Лазни борац за радницка права Зоран Мицановиц изиграва постењацину. Уствари Зико га је поставио да заједно коло воде. Ми радници из система добро знамо све његове финансијске махинације. Зато Зоране , сиктер боље ти је ! Доци це Сипа и по вас кад тад...

ОДГОВОРИТЕ