Агаси: Освојио сам Ролан Гарос без гаћа!

Андре Агаси, некада најбољи тенисер света и осмоструки освајач Грен Слем турнира, дао нам је нови пример колико сујеверје спортиста 'далеко иде'.

Тенис 26.01.2016 | 15:00
Агаси: Освојио сам Ролан Гарос без гаћа!

Знате за ритуал са флашицама Рафаела Надала, као и за ритуале неколицине спортиста који одређеним редоследом облаче чарапе, патике... Гледају да не газе линије...

Ипак, легендарни тенисер из Сједињених Америчких Држава дефинитивно је имао најбизарнију 'амајлију'.

"Спремао сам се да играм прву рунду Ролан Гароса против веома, веома тешког ривала, који је играо најбољи тенис на шљаци те сезоне (прим. аут. Аргентинац Франко Скилари, а када сам стигао у свлачионицу схватио сам да нисам понео гаће. Мој тренер је желео да ми позајми своје, али сам ја био у фазону – 'Извини, али ћу пре изаћи без гаћа, него да носим твоје", открио је Агаси.

То га није спречило да забележи победу, уз веома добру игру, а одлучио је да ништа не мења у наставку турнира.

"Играо сам толико добро, па сам одлучио да до краја турнира не носим гаће, а на крају сам осовјио титулу. Од тога тренутка сам одлучио да ми то буде стандардна опрема до краја каријере. Ако вас занима, ни сада не носим гаће", закључио је Агаси.

С обзиром да је споменуто првенство Француске одиграно 1999. године, то значи да је, освајач 17 Мастерса, златне медаље на Олимпијским играма и Дејвис Купа, пола својих Грен слемова освојио као 'командос'.

Коментари / 0

Оставите коментар