Санторо одбацио оптужбе: Новак није намјерно изгубио од мене 2007.!

Бивши француски тенисер одбацио спекулације да је 2007. победио Ђоковића у намештеном мечу.

Тенис 22.01.2016 | 19:00
Санторо одбацио оптужбе: Новак није намјерно изгубио од мене 2007.!

Много прашине подигло се последњих дана око наводних намештених тениских мечева. Клупко је одмотао ББЦ који наводно поседује доказе, док је италијански "Тутоспорт" навео да је дуел Новака Ђоковића и Фабриса Сантороа на мастерсу у Паризу 2007. такође био намештен.

Најпре је Ђоковић оштро демантовао писања италијанског медија, а потом је и бивши француски тенисер рекао да то није истина.

"У то време Новак Ђоковић није играо као сада. Ја сам био 30. играч света, а он трећи. Недељу дана пре те победе елиминисао сам и Ендија Родика, који је био пети рекет света. Једноставно он тада није играо свој најбољи тенис", изјавио је Санторо за "Бин спорт".

Он жали што је неко уопште помислио да је тај дуел био намештен.

"Не можете да ме лишите једне од најважнијих победа у животу. Истина је да никада нисам био најбољи играч света, али сам победио 19 од 23 тенисера са врха".

Он је позвао све да буду опрезни у оптужбама.

"Људи морају да буду опрезнији, не могу да пишу било шта. За такве тврдње морају да постоје докази", јасно је поручио Санторо и нагласио да не пориче да је било намештаљки у тенису.

"Пред крај каријере прилазили су ми људи које никада пре нисам видео, а ни после тога и тражили су ми да изгубим меч, али сам ја то одбио. Сви бисмо волели да избегнемо ову ситуацију. Ја сам чак пре седам, осам година и причао са људима из АТП о томе. За мене је то озбиљније од допинга", истакао је бивши тенисер.

Коментари / 0

Оставите коментар