Процурило "цвркутање" мексичког нарко боса

Објављени транскрипти размене више од месец дана телефонских порука између мексичког нарко боса Хоакина ел Чапа Гусмана и глумице Кејт дел Кастиљо.

Република Српска 15.01.2016 | 08:31
Процурило "цвркутање" мексичког нарко боса

Они показују да је наркобос био мање заинтересован за снимање филма о свом животу него за флертовање с глумицом.

Транскрипти који су објављени јуче у листу Миленио, и које је један савезни званичник потврдио као аутентичне, показују како је главна Гусманова брига била како да се сретне лицем у лице с глумицом и да није заправо ни знао ко је Шон Пен.

Кејт Дел Кастиљо, популарна 43-огодишња глумица која је писала наркодилеру 2012. године послужила је као посредник у организовању контроверзног сусрета између Гусмана и америчког глумца Шона Пена у октобра, три месеца пре хапшења бегунца. Пен је потврдио да је ишао на састанак 2. октобра у Гусмановом планинском скровишту, који је организовала глумица.

Гусман у једној поруци пита како се зове тај глумац, а касније је питао своје адвокате да му кажу у којим филмовима је Пен играо. Чак се у видео снимку који је ексклузивно намењен Пену Гусман саплитао језиком око имена Шона Пена које је погрешно изговорио.

Један неименовани савезни званичник рекао да су поруке, којих је било десетине, аутентичне. У многима се изражава дивљење и жеља за следећим састанком с глумицом, више него брига о наводном пројекту за филм.

"Рећићу ти да сам више узбуђен око тебе него око сценарија за филм", написао је Гусман глумици. Он је у својим текстовима звао "ермоса", погрешно пишући шпанску реч која значи "лепотица". "Ја ћу се бринути о теби", написао је он у једној текст поруци. У другој поруци озлоглашени наркобос пише:"Како је најбоља и најинтелигентнија жена на свету којој се много дивим". У једном тренутку Гусман, који је према извештајима ожењен са лепотицом Емом Коронел и са њом има децу као и са неколико других жена, написао глумици Дел Кастиљо "Моја мајка хоће да те упозна. Причао сам јој о теби".

"Желим те свим срцем", написао је Гусман глумици.

Дел Кастиљо је одговарала истом мером: "Поред нашег (филмског) пројекта јако сам узбуђена да те видим лично, очи у очи", написала је она и додала касније "ускоро ћемо се загрлити".

Представници Дел Кастиљо нису одговарали на захтеве да коментаришу поруке, али је она синоћ преко Тwиттер налога захвалила људима за подршку последњих дана. "Без изненађења многи су изабрали да измишљају ствари које мисле да ће бити добре приче и које нису истините. Са задовољством очекујем да поделим своју причу са вама", написала је она на Тwиттеру.

У порукама је чак Гусман увидео да мексички или амерички обавештајци вероватно прате или имају надзор над многим од људи који су га познавали. Он је у разговору рекао једном од својих адвоката да ДЕА (америчка агенција за борбу против дроге) прати све уређаје једне жене која је требало а организује састанак с глумицом Дел Кастиљо и да има камере код куће да види ко ту жену посећује.

У светлу тога изненађујуће је да је Гусман који је годинама успешно избегавао да буде ухваћен, наставио тако константан контакт са глумицом, наводи агенција АП.

Иако су га власти за мало ухватиле када су упале у скровиште у коме се одиграо сусрет у октобру, коначно су га ухватиле прошлог петка. Мексчки савезни званичници су потврдили да је наркобос изгледа био занесен глумицом. Када су припадници мексичке морнарице упали у кућу ге се крио у петак нашли су ињекције тестостерона који се некад користи за подстицање мушког либида. Међутим није познато да ли је то било за Гусмана или за неке од његови сарадника. Објашњење је можда једноставно да се он заљубио, нешто што не изгледа страно Гусмановом карактеру.

"Шта је ту ново? Да Гусман има слабост за жене. Има 18-оро деце, ожењен је за жену 30 година млађу од њега", рекао је Алехандро Опе, безбедносни аналитичар у Мексико Ситију.

Он је упозорио да процурели транскрипти порука могу да дају Гусмановим адвокатима муницију да уложе жалбу уз тврдњу да је влада прекршила правну обавезу да држи поверљиво доказе у кривичним случајевима.

На крају било да се ради о његовом интересовању за глумицу или филмски пројекат изгледа да је се све врти око његовог ега, рекао је Опе.

Моћни вођа наркокартела Синалоа, који је други пут побегао из затвора високе безбедности у јулу прошле године тунелом ископаним из његове ћелије, коначно је прошле недеље дошао да се сакрије у обалском граду Лос Мочис, где је приведен у акцији мексичке морнарице. Изгледа да је његова опсесија глумицом помогла мексичким властима да га ухвате.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гастарбеитер

15.01.2016 13:08

Ово не интересује СР у нас инспектори познају трзисте.

ОДГОВОРИТЕ