На лутрији освојио 1,6 милијарди долара

Главни згодитак америчке лутрије "Пауербол" у вредности од скоро 1,6 милијарди долара отишао је у руке срећном добитнику који је тикет купио у Калифорнији, тачније у преграђу Лос Анђелеса.

Свијет 14.01.2016 | 18:57
На лутрији освојио 1,6 милијарди долара

Идентитет добитника још није познат, а портпарол Калифорнијске лутрије Алекс Траверсо је рекао да је добитнички тикет продат у Чајни хилсу у тој држави, преноси АП.

Испред продавнице у којој је тикет купљен одмах су се сјатиле телевизијске екипе и грађани.

Та продавница ће добити милион долара бонуса зато што је продала добитнички тикет, рекао је Траверсо.

Милиони људи пратили су синоћ извлачење бројева у телевизијском преносу уживо, а победнички бројеви су били 8, 27, 34, 4 и 19, уз "Пауер" број 10.

Могуће је да постоје добитници џекпота и у другим државама, али је потребно неколико сати да би се то утврдило.

Добитник може да изабере да ли ће му се џекпот исплаћивати у годишњим ратама током 29 година или ће одмах добити целу исплату, након што плати порез.

Добитници морају да плате 39,6 одсто од вредности згодитка на име федералног пореза на приход, подсећа америчка агенција.

Тикети за "Пауербол", полунедељну лутрију, продају су у 44 америчке државе, као и у Колумбији, Девичанским острвима и Порторику.

Џекпот је достигао рекордну вредност, која се увећавала од 4. новембра када је износила 40 милиона долара, пошто је од тада 20 извлачења бројева прошло без добитника.

У Лутрији кажу да је продаја тикета достигла рекордне нивое, доносећи више од милион долара на сат само у Тексасу у последњим сатима пред извлачење, наводи АФП.

Претходна рекордна вредност џекпота у САД, која је забележена 30. марта 2012, износила је 656 милиона долара, а главни згодитак тада је отишао у руке три добитника из Северне Каролине, Порторика и Тексаса.

Коментари / 0

Оставите коментар