Почело суђење судији Азри Милетић у Суду БиХ

Читањем оптужнице и изношењем уводних ријечи данас је у Суду БиХ почело суђење судији Апелационого вијећа овог суда Азри Милетић и Рами Бркићу, који су оптужени за примање и давање мита.

Босна и Херцеговина 14.01.2016 | 18:35
Почело суђење судији Азри Милетић у Суду БиХ

Заједно са Милетићевом и Бркићем оптужен је и Сенад Шабић, али због његовог непојављивања у судници поступак је раздвојен, јавио је Бирн.

Према оптужници, Шабић и Бркић су у периоду од јула 2014. до фебруара прошле године Милетићевој обећали новчану накнаду како би утицали на исход другостепеног поступка у којем им било суђено за организовани криминал.

У оптужници се наводи да је Милетићева пристала и од посредника С-1 примила дио обећаног новца, чиме је свјесно прекршила закон.

Тужилац Џермин Пашић рекао је да се Милетићева са свједоком С-1 састала 16. јануара 2015. године у угоститељском објекту на Отоци, када је на њега вршила притисак за исплату новца и везивала га за рок отплате њеног стана купљеног у Тузли.

Пашић је навео да је оптужена пропустила у другостепеном поступку да саслуша вјештаке Тужилаштва БиХ, све с циљем да умањи казну или их ослободи кривице.

Одбрана Милетићеве истакла је да је ова оптужница требало да буде измијењена у односу на рјешење о раздвајању поступка против Шабића, што судија Биљана Ћуковић није уважила, а тужилац Пашић је навео да оптужницу неће мијењати.

Оптужена је рекла да жели поштено суђење и да је на Суду да учини све да доведе оптуженог Шабића. "То што сте ме ставили у оптуженичку клупу не значи да сте ми исисали памет... Чему толика журба", навела је Милетићева, која је већ 11 мјесеци суспендована са положаја судије Суда БиХ.

Судија Ћуковић је саопштила да може доћи и до спајања поступка, ако се Шабић појави.

Први свједок, тужилац Олег Чавка требало би да буде саслушан на рочишту заказаном за 28. јануар.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мујо

14.01.2016 17:41

Види јој главе, као да је пуру мјесала,

ОДГОВОРИТЕ
Name

р-худ

14.01.2016 22:04

Није једина,90% судија је таквих-Добој и окружење:Поријекло имовине наљбољи индикатор свега.А плаће боговске,а јебеш ЗАКОН ко још се тога држи???..ко да више.Суд је приватна институција запослених,главно да народ плаћа,сами себи сврха, народ је због њих а не они због Народа.Раде шта оће.Ј.М.

ОДГОВОРИТЕ