Румениге и Ањели оживјели идеју европске Суперлиге!

Да ли би ово уништило мале клубове?! Водећи људи Бајерна и Јувентуса сматрају да актуелни формат Лиге шампиона не успева да искористи сав финансијски потенцијал.

Фудбал 15.01.2016 | 10:00
Румениге и Ањели оживјели идеју европске Суперлиге!

Председник Бајерна Карл Хајнц Румениге поново је пробудио идеју о стварању европске Суперлиге, који би чинило 20 водећих клубова на Старом континенту.

Такав пројекат би сасвим сигурно био исплатив учесницима такмичења, што је основни циљ европских богаташа.
"Не можемо искључити да би у у будућности могли да створимо Европску лигу са великим клубовима из Италије, Немачке, Шпаније, Енглеске и француским, под покровитељством УЕФА или у приватној организацији. У конкуренцији би се нашло 20 тимова и можда бисмо могли да играмо утакмице у Америци или Азији", рекао је Румениге на састанку финансијског фер-плеја у Милану.

Румениге је добио подршку председника Јувентуса Андрее Ањелија, кој сматра да финансијска корист од Лиге шампиона није довољно велика.
"Лига шампиона доноси 1,5 милијарди евра од ТВ права, а НФЛ шест. Међутим, тржишне студије показују да од укупно две милијарде спортских навијача чак 1,6 милиарди прати фудбал, док присталица НФЛ-а има само 150 милиона. Људи морају да размишљају од неискоришћеном потенцијалу тренутног формата такмичења", рекао је Ањели.

Коментари / 0

Оставите коментар