Гасним пиштољем на љекаре у Градишци

Полиција у Градишци ухапсила је Едина Кахрића (34) који је изазвао драму у пријемном одјељењу Опште болнице машући гасним пиштољем у намјери да се обрачуна са једним љекаром.

Република Српска 13.01.2016 | 14:17
Гасним пиштољем на љекаре у Градишци

Кахрић је у понедјељак око 18.40 часова ушао пијан у болницу тражећи љекара, који у то вријеме није био на послу, како би се обрачунао с њим због наводно лоше медицинске услуге, пише "Глас Српске".

Паника је настала када је Кахрић пред пацијентима у приземљу пријемног одјељења вичући и ковитлајући пиштољем пријетио медицинарима.

У болници кажу да је Кахрић њихов пацијент и тврде да није било никаквих неспоразума који би биле узрок такве његову реакције.

"Знамо га као сталног пацијента. Долазио је нешто због срца, а касније због главобоље. Није био тешко болестан тако да је бијес који је искалио на нас раднике највјероватније изазван због алкохола", казали су у Општој болници.

Полиција је одмах након дојаве стигла у болницу, а Кахрић је ухапшен у болничком кругу гдје је пронађен и гасни пиштољ.

"Извршена је криминалистичка обрада и у току је документовање кривичног дјела угрожавање безбједности", рекли су у Центру јавне безбједности Бањалука.

Алкотестирањем је утврђено да је Кахрић имао један промил алкохола у крви.

Директор Опште болнице Градишка Владо Марјановић казао је да су радници ове установе згрожени због инцидента.

"Пацијент је потпуно беспотребно изазвао инцидент и панику у медицинском центру. Био је пијан, а људи у таквом стању направе свакакву глупост и свашта себи дозволе", истакао је Марјановић.

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленко Гранулић каже да напади на медицинско особље нису ријеткост.

"И претходних година било је напада на љекаре у здравственим установама у Републици Српској. Инцидент у Градишци је посебно забринуо здравствене раднике, јер ова болница нема обезбјеђење", рекао је Гранулић и додао да болницу обезбјеђује изнајмљено обезбјеђење и да су менаџмент установе и оснивач направили пропуст.

У Фонду здравственог осигурања истичу да у циљу контроле здравствених установа редовно анкетирају осигуранике.

"Пацијенти су у високом проценту задовољни радом љекара. Заштитницима права осигураника годишње се обрати више од 8.000 осигураника углавном да би се информисали о својим правима. Приговори осигураника односе се углавном на то да им није издата упутница за неку услугу, да им је погрешно наплаћена услуга и да дуго чекају на поједине прегледе", додали су у Фонду.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Драган

13.01.2016 13:34

Кахрић је имао више среће него памети. Полиција РС је реаговала професионално и ухапсила га. Америчка би га 'смирила' правим пиштољем. За век векова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ;Драган

13.01.2016 14:02

Јуче или прекјуче је пацијент убио медицинску сестру у Шапцу и не видим да си тако коментарисао !!!

Name

Драган

13.01.2016 14:08

Исто важи и за тог лудака из Шапца.

Name

РЕ;Драган

13.01.2016 14:15

ОК !

Name

нн

13.01.2016 14:35

Медицинско особље се страшно понаша. Толико бахато да стварно треба мотку у руке па линцовати малтене редом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потомак Цице ДразеИИИ

13.01.2016 14:55

За такве пацијенте само лудница и никаква њега или лецење не пустати дозивотно из ресетака то би Амери ликвидирали одма јер такво понасање само вехабија или исламски ратник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кок

13.01.2016 15:48

Тако је потомче вехабија !

Name

Небојша

13.01.2016 19:58

За луднице су и потомци тог твог чиче. Поносити се ратним злочинцем, народним издајником, слугом окупатора, вјеруј да не може здрав и разуман човјек.

Name

Зеро

13.01.2016 15:49

Па ет како га љече, види се из приложеног,пролупо. Мало имо само главобољу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјука

14.01.2016 06:48

Срам да вас буде, све вас који оправдавате понасање тог малоумника! Обзиром на услове у којима раде и како су плацени, будите сретни сто умјесто здравствене услуге не добијете батине! Медицинари су биједно плацени за посао који обављају...а константно су излозени вербалном, а ево сад и физицком насиљу! Умјесто да осудите, ви подрзавате то!?

ОДГОВОРИТЕ