Додик: Референдум се одржава, бирамо дан

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће референдум бити одржан и да о њему није разговарао са премијером Србије Александром Вучићем приликом последњег сусрета.

Република Српска 12.01.2016 | 12:18
Додик: Референдум се одржава, бирамо дан

Додик је навео да је раније било разговора са представницима власти у Београду о референдуму и да су добијене сугестије да се он не одржи.

"Имамо најбоље односе са Србијом, чије власти, за разлику од ранијих периода, не говоре да нешто морамо да урадимо, већ дају сугестије и њихова виђења и кажу да радимо како ми мислимо да треба", рекао је Додик.

Сугестија из Београда је, како је признао, једна од најснажнијих које је добио, а оне из Европе је окарактерисао стереотипом који не прихвата.

Додик је рекао да су сва процедурална питања завршена око референдума и да се само бира дан који је најбољи за његово одржавање.

"Референдум ће се одржати. Сви процедурални поступци су завршени, бирамо дан који је набољи, март или април", рекао је Додик и напоменуо да је Република Српска на мети већ дуго и да је упорно настојање да се уруши ауторитет људи који воде њене институције, па и самих институција, а све са циљем дестабилизације Републике Српске и унитаризовања БиХ.

То се, према његовим речима, најбоље види из одлуке Уставног суда БиХ о неуставности Дана републике.

"Никада се није одустало од демонтаже Републике Српске, то је само било питање када ће доћи на дневни ред. Уставни суд има девет судија, од којих су тројица странци и шест домаћи. Ту већину против Републике Српске увек чине три странца и два Бошњака и тако је било и у вези одлуке о Дану републике", рекао је Додик.

Он је подсетио да је Скупштина Републике Српске већ рекла да не жели да реализује одлуку Уставног суда, јер ће уколико се промени датум бити промењен и карактер Републике Српске.

Опозиција је, према његовим речима, против референдума о суду и тужилаштву БиХ, који су противуставно створени одлукама високих представника, јер је подлегла атмосфери коју су креирали странци.

"Реална опасност од тероризма у БиХ"

Председник Републике Српске  оценио је да и данас постоји веома реална опасност од тероризма у Босни и Херцеговини (БиХ), у којој расте број вехабија.

Он је на ТВ Пинк пренео податак обавештајне заједнице, додајући да се не ради само о босанским подацима, да је 3.400 становника БИХ према обавештајним оценама процењено да може спровести терористичке акције.

Око 500 људи, према његовим речима, већ су пришли Исламској држави, а неки од њих се сада и враћају у БиХ.

"Устајемо и лежемо са бригама о томе", рекао је Додик истичући да су политички услови у БиХ за ширење вехабизма основни проблем.

Он је указао да су многи покушали да сакрију да је убиство полицајца у Зворнику био терористички акт.

Такође је навео да је од рата па до сада у БиХ изграђено 1.100 џамија, и да је у самом Сарајеву драматично повећан број џамија.

"Само у новом делу Сарајева имамо џамију коју је саградио принц из Саудијске Арабије, а у којој се окупљају вехабије", указао је Додик.

На Илиџи и у другим деловима Сарајева саудијски инвеститори граде станове за људе из арапског света, а ако дођу, сматра Додик, то ће променити карактер БиХ.

Он је истакао да многе вехабије већ можемо видети у јавним службама и да никада не можете бити сигурни на који ће начин деловати.

Према његовим речима ти спавачи су најопаснија прича која постоји на овом простору.

Коментари / 134

Оставите коментар
Name

поп

12.01.2016 11:25

Додик расписи га висе,ти човјече како знам за тебе причаш о неком референдуму, ако ово не одржиш пашћеш у мојим очима скроз. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рударева Кћи

12.01.2016 11:49

Мићо, Мићо, јаране, прије расписивања реферндума мораћеш да одговориш на питање: КО ЈЕ КРИВ ЗА СЛУЦАЈ УНИСТАВАЊА И ОТИМАЊА РУДНИКА ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ. Дрзава (претпоставите ко) прво је дозволила да оде у стецај дрзавна (пазите, ДРЗАВНА) фирма која је управљала рудником, да би исти рудник дала приватној фирми. Вецински власници (2/3) те приватне фирме (која сада управља рудником) су неки србијански тајкуни бивси директори Генеxа (скоро сви због криминала на потерницама неколико земаља окрузења), а мањински власник (1/3) једна фирма са Кипра (зна се и која), цији је власник, како се отворено прица у Сребреници, један нас високопозиционирани политицар (за претпоставити је који). Уствари, дрзава је без тендера и концесионог уговора, прво дала приватној фирми рудник на располагање, па тек онда своју (ДРЗАВНУ) фирму након 5 година гурнула у стецај. У моменту стецаја, приватна фирма (нови корисник рудника) дуговала је дрзавној фирми која је отисла у стецај преко 3 милиона КМ, које мозда никада нису врацене. Након отварања стецаја, стецајни управници (прво један, па онда овој сто је сад) приватној фирми (новом кориснику рудника) из стецајне масе продали су у бесцијење и по симболицној цијени сву вриједну покретну и непокретну имовину. Сада се руда извози у иностранство (знаци не прерадјује у земљи) испод трзисних цијена и тако ускрацује порез на добит дрзави. Исто сто су радили Литванци са производима фабрике Бирац. СИПА за све ово зна и има све податке, али по том питању никад ниста није предузимала. Претпостављате засто. МИ МАЛИ АКЦИОНАРИ БИВСЕ ДРЗАВНЕ ФИРМЕ И БИВСИ РАДНИЦИ РУДНИКА СЕ ПИТАМО: ДА ЛИ ЋЕ СЕ "НОВА" СИПА ТИМ ПИТАЊЕМ ИКАДА ПОЗАБАВИТИ. У томе Мићо има умијешане своје дуге прстиће. ИМАШ, ИМАШ МИЋО БРЕ.....

Name

Михаило Микић

12.01.2016 11:54

РЕФЕРЕНДУМ треба да се одржи на један од будући велики Православни хришћански Празника попут Цвијета или Ћурђевдана. На РЕФЕРЕНДУМУ треба Републици СРБској такође да се врате њезине изгубљене принадлежности попут лични и путни исправа, таблица и да се уведе СРБски ДИНАР републике СРБске као платно средство плаћања умјесто садашње марке. То неби Био израз никаквог непријатељства према муслиманско хрватској Федерација јер и Шкотска која се налазизи у саставу Уједињеном Краљевству или Великој Британији деценијама има своју валуту ШКОТСКУ фунту у оптицају а да то многи СРБи и незнају. РЕФЕРЕНДУМИ пуно коштају и зато на будућем РЕФЕРЕНДУМУ РС треба решити многа питања од животне важности по њезине грађане а једни од тих питања јесте и да ли је РС Босна и Херцеговина држава СРБског Народа и њезини грађана или само држава њезини грађана. То је веома важно питање од којег такође зависи опстанак или нестанак СРБског Народа у данашњој Босни!

Name

Покојна Милева

12.01.2016 12:11

Ево ресења....29.фебруар.....

Name

осмијех

12.01.2016 12:15

1 Април

Name

Велепосланик РС–а

12.01.2016 12:39

Драги Миле, ако предложиш за дан Д 10. травањ, обећајем ти подршку читавог хрватског пучанства! Увијек твој док ми требаш,Велепосланик РС-а у БиХ, Др. Драган Чавић!

Name

Сели

12.01.2016 12:51

Касно јаране. Ко це расписати референдум? Ти си за кратко време иза браве

Name

xyз

12.01.2016 13:59

2016. је преступна година тако да 29 фебруар не долази у обзир...

Name

никола

12.01.2016 16:17

Само ти распиши и нека се референдум одржи, а касније ћемо да се између себе кусурамо. Ја сам симпатизер СДС-а али референдум ми није мрзак нимало. Доста је било страних судија и једностраног права и правде. Е, када останемо насамо, мој Миле, онда ћемо мало и тебе и твоје да позовемо на одговорност. Не може мени бити ближи бакир изетбеговић од Милорада па ма какав он био!

Name

Правда

12.01.2016 16:19

Изазива сукобе мисли да це му мој стари ици или ја ко у 90 па сви су паметнији данас

Name

СВИНГА

12.01.2016 17:11

Нека се у Српској најбоље живи у регији то је битно.Ти си Миле ријешио све нам проблеме добар стандард, високе Плате и пензије школство нам је на високом нивоу а о здравству да и не говоримо.На крају свега доброг учињеног за нас збринуо си себе и своје трабанте и ево јос само да нам распишемо и тај свој санак од референдума па да свиданемо душом...

Name

попадија

12.01.2016 20:54

Јој попе немој га љутит, ако се напали раз..баће нас све

Name

Xxл

12.01.2016 11:28

Олади Милораде висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобињо

12.01.2016 14:19

Стварно се својски труди да радикализује политицку климу колико год мозе. Само да се не прица о нормалним темама и пљацки. Нуди се Русима гдје год стигне. Пропао је тај кредит са мафијом на Флориди. За пар година има да стане све без обзира звало се РС или БиХ, толики број пензионера, дугове, пропаст нема ко да носи.

Name

Рале

12.01.2016 18:14

Мој приједлог: 32 Март

Name

Близу си

12.01.2016 20:07

1. априла

Name

баја до ја*а

12.01.2016 11:29

Одвест цес ти нас у стотину лијепих пм својим лоповлуком и пркосењем цитавим свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

12.01.2016 11:34

Најопсанији си ти сто крадес дан и ноц, а од страха не спавас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

2XЛ

12.01.2016 11:35

Кад миле позури док ниси власт изгубио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источни Сарајево

12.01.2016 11:44

Твој Начелник Ћоса доводи арапе у нашу општину и продаје им земљу а ти паламудиш о српству. За 100 марака издали би сте маму своју !

ОДГОВОРИТЕ
Name

де

12.01.2016 11:46

БАЈА БЈЕЗ' У РУСИЈУ ДОК ЈОС МОЗЕС ,А НАС ОСТАВИ ДА ЛИЗЕМО СНИЈЕГ ДОК ТРАВА НЕ НАРАСТЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.01.2016 16:51

Немој да дирас у спомињес Русију. Русија је наса мајка. А сто се тице Милокрада,он мозе на Туњице!

Name

Неко

12.01.2016 11:51

Нека то буде петак у 12:00 тад су сви у дзамијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

12.01.2016 11:53

Ако будем гласао против онда те никад нико неће ухапсити. Да си РС начинио правном државом у којој се криминалци какав си ти шаљу у затвор - гласао бих за.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никада

12.01.2016 11:56

На референдум цији си ти заговорник нецу никада изаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

12.01.2016 12:11

Референдум за самоунистење ??!

Name

Коста

12.01.2016 14:24

Ми смо вец пропали и то темељно. Миле је прави јахац апокалипсе, који мора да надје излаз за себе. Сљедецих пар година це бити узас. Овај нас јос гура у ратове и сукобе, а не зна се ко је јаднији ми или ови други. Дан за даном имамо сви исте проблеме. Како дјете послати ван из овог ниставила. Тразимо мало смисла у бесмислу. Јос је овим радикалима најједноставније, али и њих је мало. Послије једносг пијанства, мамурлук много дуго трајае

Name

дзо

12.01.2016 11:57

Не ливси србине док трава нарасте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД Теслиц

12.01.2016 12:04

Ма гонисе висе и ти и рефердум само млатис ппразну сламу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

12.01.2016 12:06

Арапи на Илиџи су проблем, али Арапи у Београду (Београд на води) нису проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзина

12.01.2016 12:06

Држ се МИЛЕ још си жив...за све муке ниси крив...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

12.01.2016 12:09

Какав си прецедник говори слика за Дан Републике око цркве Х.Спаситеља у Б.Луци гдје се окупило око 200 људи сто само показује колико си подијелио народ . Јел' видис Милораде да неце народ висе да се моли у истој цркви са тобом,а исто толико це их изаци на један од твојих "референдума". Ти си омца око врата српском народу,твоје зло це овде остати вјековима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

12.01.2016 12:09

Додик организуј референдум за стварање Нове Југославије... ко је против???

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.01.2016 12:14

Постени и напацени народе ствари се заостравају УПАМТИТе баја це да уради све и рат ако треба даби се лицно спасио обезбедио је срества свуда склонице се сто посто то је уцинио и у прослом рату незнам само ста је народу највеца опасност по РС је управо он мир му не одговара јер се обруц стезе а криминала је превисе народе спасимо теско стецену РС пустимо једног цовјека који никакви вриједности није показао кад је требало јесмо ли заиста толико наивни и глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

12.01.2016 14:36

Потпуно се слажем са коментаром. Он ће и те како да изведе полицију на улице ако се народ побуни. Јача полицију због себе , а не народа и територије.

Name

цивил-ка

13.01.2016 19:22

На жалост, и ја мислим да му мир не одговара, превише је агресиван да би ово све ишло на добро. Мисли овде указати и на тероризам а не размисља о посљедицама. Мозда би Европа радо очистила своје двориште од радкала, својих држављана . Шта има Асад од подршке Русије? Народи сада требају бити мудрији да се макар у једном Свјетком рату сачувамо, зар ништа нисмо научили из историје? Ако неко мисли другачије, да искористи ову ситуацију у свијету мозда му се крај неће свидјети?

Name

борац РС

12.01.2016 12:14

САДА СИ СЕ УХВАТИО ВУЦИЦА АЛИ НИ ОН ТИ НЕЦЕ ПОМОЦ ДА СЕ ИЗВУЦЕС ОД ОНОГ СТО СЛИЈЕДИ ВЕОМА БРЗО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милеронхил

12.01.2016 12:24

Послије овог референдума,надам се да це ми народ,опростити све моје крадје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја!!!

12.01.2016 12:31

Нема куд висе,опет референдум,опет муслимани и опет свирање ратне трубе,нису вехабије само у БиХ имас их и у околини градова у РС,а Вуцко окренуо ледја сто се видјело за дан Републике,3Д мостови,квантни компјутери,заједницка слога и борба за главу на раменима само тако и само заједно моземо несто направити.И ја се као србин слазем с тим.!У слуцају да се и одцијепимо,погледајте Милице е то це да буде Република Српса!А ни од опозиције неке користи,ако цекате да народ полуди и да он за вас руси резим,да прима пендреке,писа крв,гута дим и сузавац(а видјет цемо колико су одлуцни да остану у фотељама,мозда и по који метак да добијемо)и да онда ви сједнете и наставите гдје су они стали!?У прве редове или нецете никако !

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

12.01.2016 12:33

Ој, јој, куку јада големих!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

12.01.2016 12:58

Ни једна СРБска држава није опстала ако она на себи нема благослова Божијег. Зато због таквих јеб... "срба" попут тебе неће опстати ни РС јер теби не сметају комунисти као гробари СРБства, ни сметају ти би турске хоџе ни римокатолички фратар него ти ИЗРОДЕ СРБски сметају СРБски попови. Зато сте и добили Законом Живота према својим вредностима садашње стање у коме се налази живећи у бједи и немаштини на подсмех цијелом културном свијету!

Name

Небојша

12.01.2016 17:36

Говор мржње треба кажњавати. Шта ће ти Мкићу говор мржње? Мрзиш све који нису националисти као ти, мрзиш нас комунисте, мрзиш Хрвате, Бошњаке, зашто? Мрзиш свој српски народ, само ниси свјестан тога. Изврћеш писмо наше и језик наш, шта глимиш ти? Не знаш историјске чињенице, призиваш средњи вијек, ниси макао из 90-тих. Зашто лажеш сам себе и не признаш да је твој народ најљудскије живио у вријеме наше социјалистичке државе. Прије и послије те најхуманије државе на свијету, народ ти је био слуга туђина или домаћих израбљивача, као и данас. Што је то тешко схватити? Ти би да сваки Србин одмах буде и "вјерник" па да му ти можеш продавати м.да под бубреге. Како те није срамота, млатиш празну сламу и живиш на туђи рачун не радећи ништа корисно. Знаш ли ти колико треба твој радник,човјек Србин радити за биједну платицу од неколико стотина марака и онда ти чекаш ида и тебби удијели од те своје биједне платице. Имаш ли ти морал, карактер, ако си ти на кривом путу онда немој друге наговарати на будалаштине које штете општем напредку. Уразуми се човјече и изађи из те твоје националистичке љуштуре. Покушај бити човјек, а не човјекомрзац.

Name

сирогојно

13.01.2016 07:39

ЗА "МИКИЦА М."....АЈД МИКИЦУ НЕ ЛАПРДАЈ НИСТ ПАМЕТО НЕ НАПИСЕС САМО ХУСКАС,П.... ЈЕДНА....

Name

Ре Михакло

12.01.2016 12:39

Да Срби размисљају као сто ти размисљас Микицу, бице нам преко Дрине,а ако тамо побједи Николицева опција бице нам преко Карпата.Вама висе ни Серафим Саровски немозе помоци.Пустите Дрзавнике да воде Дрзаву,а ви поцните мало радити за Бога на овом простору,доста сте у његово име радили за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

12.01.2016 16:09

Боље да Михаило Михић мало поради на писмености уместо што се бламира по форумима и млати глупости. Џаба ти та ћирилица Михићу кад са њом ваљаш глупости. Због оваквих пањева као што је Михић нам и јесте како јесте. Из оваквих балвана "изникну" ови који владају и због оваквих будака попови посташе тајкуни. Додуше можда грешим, можда је Михић "памперс СРПин" па још нема право на глас. Мој Михићу боље се не оглашавати, него да то радиш и да при томе звучиш као успаничени ћуран.

Name

Геограпхy

12.01.2016 12:45

Па хајде већ једном шта чекаш, хоће неће као човјек на WЦ шољи који има проблема са столицом крене па стане

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре микаило

12.01.2016 12:49

Михајло мораш прије него напишеш коментар мало прочитати о стварном стању или питати неког да ти објасни ситуацију, ако будеш могао схватити, мозак ти је закржљао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаили Микић

12.01.2016 15:52

Није проблем Миле У РС већ су проблем "Срби" такви као што си ти а који се Милету У шуп.. увлачите и за њега увијек гласају. Многи СРБи су најобичнији лопови и покваррњаци и њима ниједна власт НЕВАЉА зато што неваљају они. НИЈЕ МИЛЕ РЕПУБЛИКА СРБСКА БУДАЛО ЈЕДНА!

Name

Босанац

12.01.2016 18:02

Не обраћај пажњу на будалу, видиш да му пуштају коментаре да мало насмију народ. У питању је једна сенилна будала, неки пањ попут Ђеретића. Није он гузице помакао из своје пећине, матори титин пензионер...

Name

провјерено

12.01.2016 12:52

Е миле знас да сипа бира дан када це те ухапсити знас то нецес ти доцекати Референдум буди сигуран сипа цека павловица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

12.01.2016 12:52

Миле це да брани ПЦ до посљедњег Србина

ОДГОВОРИТЕ
Name

референдум

12.01.2016 12:54

Нервозан је никад нервознији,блијед је као крпа,понавља сваки дан исте небулозе,замуцкује све цесце кад прица,страх му се увукао у кости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

маркус

12.01.2016 12:54

Закази га о Видову дану па ком опанци, ком обојци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

12.01.2016 12:57

Тако је прецједнице зив и здрав био

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.Михаило Микиц

12.01.2016 13:04

Питање за тебе Микицу,али као прво то су твоје зеље а дали знас да су против референдума сви ама бас сви који су одлуцили у Даyтону да Босна буде бас оваква и који казу РС постоји захваљујуци Даyтону.Ако се расписе референдум онда нема ни РС и аутоматски долази до рата а у том рату то је сигурно губимо РС.а мозда је он и плацен да бас то и уради да укине РС а ти само њега подрзавај и зиви у заблуди.Погледај прво ста би се стварно десило са РС ако то уради,сигурно њеним нестанком а не настанком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.01.2016 13:06

Не неце га одрзати док не смисли несто друго референдумом неце ниста добити али добо слузи за замајаваје народа(појединог)

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

12.01.2016 13:20

Што прије то боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напред Миле

12.01.2016 13:38

Миле је цар,још да се отресе днс и марка пола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

12.01.2016 13:40

Миле дрзи се.Милосевиц је цео свет окренуо против срба и мало је фалило да победи.Само настави његовим путем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајде

12.01.2016 13:55

Болан висе са тим референдумом. Босњаци Једва цекају да виде да ли си Велики Баја као сто прицас или си му.о од Лабуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коштирац

12.01.2016 13:55

Бираш дан за почетак рата идиоте један

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧАЂО

12.01.2016 14:11

МИЛЕ ПУКО СИ КО РОЉАК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

12.01.2016 14:22

Вољени наш вођо, МАРТ и Април су мјесеци а не дани. Ја предлажем, вољени и никад превазиђени БАЈА МИЛ ДОД, да то буде 1 АПРИЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

12.01.2016 14:23

Овај тип је апсолутна будала!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац из Сведске

12.01.2016 14:23

Хајде Миле па да поцне друго полувријеме... (лудила)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

12.01.2016 14:33

РЕФЕРЕНДУМ ЈЕ ДЕМОКРАТСКИ НАЧИН ДОНОШЕЊА ОДЛУКА. НЕ ВИДИМ КОМЕ ТО СМЕТА.ШТО СЕ ТИЧЕ ОВИХ ШТО ПРИЈЕТЕ ДРУГИМ ПОЛУВРЕМЕНОМ СРБИ СУ УВИЈЕК СПРЕМНИ ДА СЕ БРАНЕ И ОДБРАНЕ ОД ТАКВИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.Петар

12.01.2016 15:54

Ти хоцес да цепас Босну а ја је не дам,па ти види ста је боље ил вако ил нако.Ја имам право законско да браним своју дрзаву ,а ти законски немас право да је цепас.Петре кад будес спреман расписи референдум.

Name

Зеница

12.01.2016 14:33

"...Он је истакао да многе вехабије већ можемо видети у јавним службама и да никада не можете бити сигурни на који ће начин деловати. Према његовим речима ти спавачи су најопаснија прича која постоји на овом простору..." Ово је само дио тих Додикових небулозних изјава којима он само покушава (по ко зна који пут) скренути пажњу (није добра ситуација ни у ФБиХ,наравно) са катастрофалне економске ситуације у РС-у тако да је (како он тврди) једина и највећа опасност (генерално) за обичне људе који једва преживљавају ово што је "маестрално" истакао Милорад Додик... Вријеме прослава и "грандизних церемонија" је прошло,ваља сада некако и даље држати ту неку тензију која треба да наведе обичне људе да не размишљају о свакодневним животним проблемима... И то је очигледно његова главна и једина стратегија... Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера

12.01.2016 14:41

Неце бити референдума. Додик фолира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

12.01.2016 14:45

Ко це плацат кредит ако га збајбуце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хубатруба

12.01.2016 15:03

Март или Април, то нису дани мајмуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

12.01.2016 15:08

А куд ћемо кад се отцјепимо!?Коме?Онима за које смо Босанци!?Па неће нас нико јадне и гладне,они који имају новац ,они већ имају станове и рачуне у Србији,БГ,НС...Они су већ прихваћени...Мој Миле паламуду један!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

12.01.2016 15:25

Он је сигурно цовјек запада, ради оно сто запад хоце, нестанак РС. Када нас потпуно покраде и осиромаси, он и најблизи могу гдје хоце, Русија или запад. Коме треба Република која не вриједи ниста, сиромасна, покрадена, неписмена...Проваљени сте јајаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре Петар

12.01.2016 15:59

Ја бих да цепам Босанку ако се нуди. поyyy људи и не замарајте с досадним коментарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

12.01.2016 16:17

Зиви били па видјели од Референдума нема ниста Амери се питају

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

12.01.2016 16:30

Па нијесмо ли ми имали један референдум па је поцео рат?Са овим референдумом који планира Додик опет це назалост поцети рат са неизвјесним исходом.Бозе!Засто си нас заборавио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

12.01.2016 16:35

Надам се да ће ова смрдина ускоро бити ухапшена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.01.2016 16:39

И то се мозе сврстати у прање новца и сам си сигуран да ти референдум неце ниста донијети осим костања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамо амо

12.01.2016 16:53

И СИПА бира дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

12.01.2016 16:57

Дзони полудео скроз!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висок стандард

12.01.2016 16:57

Па ово је свемирска издаја. Ризиковацес сав овај високи стандард о ком си прексиноц прицао са референдумом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјикан

12.01.2016 23:32

Добро си брате оде све у п.м.са референдумом.

Name

Зоки

12.01.2016 17:08

Март и април нису дани,него месеци!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

априлили

12.01.2016 17:15

Поуздано знам да ће то бити 1.АПРИЛА неке године или мало сутра

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

12.01.2016 17:24

Како год Милораде, оних 500 молиона цес морати да вратис ове године. Једино да отворис бордел па да коке из секте ставис у оптицај. Има их доста, а и вољне да за спас возда све да ураде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобус

12.01.2016 17:36

Милорад је мало веца будала.

Name

горан

12.01.2016 17:25

Пуси мило,пусим,ја пуси цијела нација.јеби,га

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор ОНО и ДСЗ

12.01.2016 17:38

Миле,атомска с десна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

циле

12.01.2016 17:38

Ако ћемо већ морати у шуму нека онда буде МАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

12.01.2016 17:45

Паметно, да се имаш јести лишћа и коријења, да не једемо снијег..

Name

Ре Циле

12.01.2016 18:17

Топ коментар

Name

мујо

14.01.2016 08:11

Управу си за мај и нама одговара .........није ми до рата ал ста цу кад се мора .

Name

?

12.01.2016 17:40

Говорио је господин Додик референдум у септембру 2015.године, сада говорио март или април 2016.године*?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дао бог

12.01.2016 17:44

Да бог да не слажеш па да и онај "велики" распишеш, онај што га и Алија расписао, па да се бјежи макар као избјеглица из ове проклете средине, друштва и државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дао бог

12.01.2016 17:54

Био прије неколико година на Западу, па то је милина кад кренеш од Словеније па према Њемачкој и даље.Кад се враћаш у БиХ и Српску смучи ти се, колико је ружно, од путева то прљавштвине на сваком мјесту.Од границе са БиХ и Српске се вози у пројсеку 160 км, кад се вратиш у БиХ не можеш ни 80 на сат. просјек 60 до 70 на сат, јер ако покушаш више оде одмах у провалију или ћеш се сударити са возилом.

Name

Фрустрације

14.01.2016 09:14

А ста мислис како је људима који то годинама, деценијама, буквално и фигуративно пролазе; па се стално суоцавају са тим разним разликама и морају пјевати како се свира/диригује тамо или вамо, инаце бивају као неподобни окарактерисани, са свим посљедицама које из тога могу произаци. Многе насе на Западу докрајци носталгија (пукне им филм од Запада) па се врате, а онда се обицно покају. Никад краја насим перипетијама. Инаце многи људи из СФРЈ, који су једном за свагда расцистили с заблудама (поноса) поријекла, су обицно врло успјесни свуда у свијету, цак и у оној јадној Африци их има. Толико су наси људи природно сналазљиви и флексибилни, једино са собом и у свом не моземо се (с)наци.

Name

Даидза

12.01.2016 17:52

Проведи га висе једном ј.... те референдум

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слажем се

12.01.2016 18:03

Он манипулише тим референдумом. Лопина.

Name

вријеме курве, фукаре и будале

12.01.2016 18:04

Милорад Додик још само треба да се скине у гаће и прошета Бањалуком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револт Пале

12.01.2016 18:05

Нека ти на референдум изадју твоји црвени љубимци које си позапосљавао путем непотизма у јавним предузецима,а ми који постено радимо и уцимо молимо Бога да те сто прије ухапси СИПА по налогу Тузиластва БиХ.То је једини нацин да платис за сав свој криминал.јер си МУП РС и правосудне институције Републике Српске ставио под своју сектаску контролу.Дабогда црко у затвору,лоповцино бјелосвјетска.П.С Србин сам са Пала и неце ме никакав ратни профитер и сверцер уцити српству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рокy

12.01.2016 18:16

Референдум,,, бууууууу......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бога ти немој слагати

12.01.2016 18:22

Тако ти бога господин Додик немој слагати, молим те ко бога испоштуј па распиши оба референдума која си обећао што прије макар како си обрћао овај 2016 а онај 2017.године, док смо млађи и имамо снаге да почено нови живот, ван ове проклете државе, друштва и средине.Молим те Додик немој да слажеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

12.01.2016 18:39

Муслимани нуде рат("друго полувреме") или резултат рада Суда и Тужилаштва БиХ у виду историјске чињенице да су Срби злочинци и народ који је починио геноцид. Шта изабрати питање је сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2016 06:53

Ко нуди рат? Ти бас ниста не контас!

Name

Хо

12.01.2016 18:44

99. Април или 163 Маи би било идеално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милокрад Ронхилл Баја

12.01.2016 18:49

За самосталност Српске требаце много васих зивота брацо, али то је зртва на коју сам спреман!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузиластво

12.01.2016 19:19

Размисљамо да је најбоље да те ухапсимо крајем марта или поцетком априла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порота

12.01.2016 20:04

Одлична реченица !

Name

Доми

12.01.2016 19:56

Е црни михаило микиц ,имас ли ти мозга и један милиграм,! ЦРНа ли је мајка која РОДИ ТАКВУ Блентовину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

12.01.2016 20:21

Ништа од тога рођо, ти си добио укор а Вучко због тебе опомену од биг бротхер. Зато си сада добио жути картон од Вучка и већ си (као што данас кажеш једно а сутра друго) почео пјевати другу пјесму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

12.01.2016 20:32

Био једном један краљ који је себе сам назвао "краљ Сунце" а остао познат једино по изјави:"послије мене -потоп". Е тако је и са овим насим...иста патологија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Програмер

12.01.2016 20:47

Господин из Мрчајеваца прво треба да редефинира стање у својој глави, а тек онда да размишља о референдуму. Изгледа да је закаснио са сопственим ресетирањем, па дошло до куршлуза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

12.01.2016 20:53

Само писете овдје писнут ви несмијете. Да ли неко уради несто да Додик оде само из подрума писете.Подрумаро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

12.01.2016 21:20

Ето па ти уради...јунацино! Људи пису оно сто осјецају и представљају вецину јавног мисљења сто само по себи говори много. Власт се мијења на изборима, а вец су на прослим, ти исти који пису доказали да актуелна власт мозе да опстане једино куповином папака. Ста би требали по теби да ураде? Мотке и лопате па на зграду владе? Ајд, не лупетај.

Name

Мојне

12.01.2016 21:43

МА НЕМОЈ МИ РЕЋИ. ПА ВИДИШ ЛИ КОЛИКО ЈЕ ЗАЛУЂЕНОГ НАРОДА СА МАГЛОМ ИСПРЕД ОЧИЈУ, НЕКА ЧИТАЈУ И НЕКА СЕ ОСВЈЕШТАВАЈУ. НЕМА ДОДИКА У СКОРИЈОЈ БУДУЋНОСТИ, ОДЕ ОН НА ЂУБРИШТЕ ИСТОРИЈЕ. САМО СТРПЉИВО, КАД СУ ОВЦЕ ОВОЛИКЕ ГОДИНЕ ПАСЛЕ КАКО ИМ ЈЕ ДОДО ДАВАО, ТЕШКО ЈЕ СТЕЧЕНЕ НАВИКЕ МИЈЕЊАТИ, АЛ НИЈЕ НЕМОГУЋЕ. И ЗАТО ТРЕБQ ПИСАТИ О СВЕМУ ШТО ЈЕ ЛОШЕ , А ВЕЗАНО ЗА АКТУАЛНУ ВЛАСТ - АНТИХРИСТЕ.

Name

Васке

12.01.2016 21:12

Казе Додик на РТС-у вецерас како це продати вилу на Дедињу да помогне кцерки да ријеси стамбено питање. А сто имамо и предсједника, јос мало зрео за социјале, син озењен незапослен, а високо образован, кцерка нема рјесено стамбено питање.Само ми није јасно како ауте од 120 хиљада КМ возају ови јадни људи цији је цаца напустио каријеру успјесног приватника да би бранио Републику Српску. Казе јос и да није био миљеник запада никада, а ја контам да сам негдје уснио да су га финансирали и савјетовали од 1998 до 2008 исти они које оптузује да му спремају некакве обојене револуције све са СзП негдје на Јахорини. Ваљда се инаце револуције и преврати планирају у салама хотела уз јавну презентацију и уз присуство новинара. Ако је и од рудоње, много је, какав изгуб, мало је фалило да ми га буде зао. А новинарка Јовицевиц га је згазила питањима уз ироницан славодобитни осмјех и сто се мене тице све глупе емисије које је правила у прослости су јој опростене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Васте

14.01.2016 07:08

Мозда не сагледавам добро, али и није га бас добро изрибала, цак га је пустила да наводи многе успјехе, у најмању руку заврсене пројекте које је РС остварила (РС је инаце највисе помињана ријец током интервјуа). Уз то није навео да зели продати вилу на Дедињу него његов посљедњи београдски стан на Булевару Револуције, ако се не варам. Не зелим бранити предсједника али ако би имао снаге јос једном смирено преслусати интервју, мозда би (и ти) досао до других закљуцака. Нама је лако гледати и слусати па га цекати на зицер са грескама и сл. као сто рецимо некада казе реко а некада рекао, затим ријец Београд не изговара према српској ијекавици док се сто се тице страних израза не разбацује истим, ипак ријец 'рециклирати' у насем језику звуци најблазе рецено врло страно. Јос једном у слуцају евентуалне реплике, не браним га.

Name

мозак

12.01.2016 21:35

Боли те ..... за џамије , гледај своја посла , тј. како побјећ од бијесног народа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

12.01.2016 22:07

Као најмладји цлан моје породице сад имам 28 година,прво сам изгубио старијег брата у рату а након три мјесеца и оца.Остали су ми мајка и брат који је висе пута био рањаван.Волим Републику Српску као своју родјену мајку .Разлике нема.Из дана у дан све ме висе нервирају ове изјаве дотицног папка.Овај цовјек дефинитивно је полудио он стварно незна висе ста прица.Њему треба струцна помоц ако вец није прекасно.Сутра нека расписе тај референдум први ја нецу гласат за њега јер га ПАПАК заговара,да је ико други био би медју првима овако НИКАД,ни ја нити било ко од мојих.Он је спреман да зртвује све нас да би сакрио свој криминал.Извини али ја неби кости свога оца и брата повриједио у гробу да би ти узивао НИКАДДДДДДДДД.Мој брат и отац су зивоте дали за Репрублику Српску а не за тебе ...Како и колико си помогао пордицама погинулих ,узео би им и онај комад хљеба да мозес да би теби било боље.Богу хвала и не тразимо ти а има и оних којима је итекако помоц потребна.За кога су се борили и многи остали сироцад не за ТЕБЕ ПАПАК вец за Републику Српску од које највисе имас користи само ти,и ти мајмуни око тебе.ТИ СИ ДОДИК ЈЕДАН НАЈВЕЦИ ПАПАК КОЈЕГ НЕМА НИТИ ЈЕДНА ДРЗАВА НА СВИЈЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимар

12.01.2016 22:23

Тај фамозни дан усаглашава се са тужилаштвом. Онако шутке, подмукло и мукло, више ишаретом. Нико до краја да се изјасни о томе како, када, с ким.. Скупљају се одговори на свих девет златних криминалистичких питања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милован

12.01.2016 23:06

Извинити другови, ви сте га бирали и ви га трпите. Тражили сте РС и ето вам је сада. Не безите на запад, овде вас Нико не жели, нити вас воле, нити вас чекају. Кушајте ту цорбу коју сте сами закували. Боље нисте ни заслужили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратно искуство

12.01.2016 23:12

Ја ти нецу висе ратовати мој Миле,опаметио сам се. Имас сина Игора,нека он труне у рову. А ако рат потраје имас и унуцад..ххаххахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Похлепник

12.01.2016 23:17

Врати ти покррадено па ти онда Србуј, референдси и лудаци се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

13.01.2016 01:22

Ускоро ако богда мијења се равнотеза русија окреце ракете куд треба зна Миле кад це расписати само полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зид

13.01.2016 01:22

Овдје несто не стима, цовјек који је дерогирао све институције РС, па цак и Устав, сада би као да несто пита народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивси

13.01.2016 02:02

Миле, све си помнозио с нулом. Медјутим, морам истаци да си за све сто си радио, имао огромну подрску народа. Ти и овај народ сте цудо невидјено. Кад се ти потпумо уморис, у једно мозес бити сигуран, овај народ це наставити твојим стопама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предсједник Циркуса

13.01.2016 11:36

Бице референдум цим стигну руски велики и мали кредит све са милионима са Флориде, а Банка Српске буде докапитализована. Ја уопсте у то не сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милутин

13.01.2016 17:21

1 април је идеалан датум и онда цемо се питати како даље кад народ одлуци... Дал цемо опет узети пуске у руке ..???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласац

13.01.2016 18:56

Ста бирас болан субота нецес у понедјељак а седмица горе доле. Хајде више губим стрпљење дај да гласао нисам има година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ветеран

13.01.2016 20:46

Ко га није до сада схватио ста цовјек стварно ради , тај има озбиљан проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

14.01.2016 00:00

Ал се некад добро јело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја-бих-референдум-ал-неда-Вуцко

14.01.2016 00:08

"Николић против референдума у РС" Томислав Николић дели мишљење премијера Александра Вучића о овом питању. "Председник Србије је сагласан са ставом Владе Србије. О референдуму се, дакле, изјаснила Влада Србије и то заједнички став и председника Републике", рекао је саветник председника Николића.  Саговорник "Данаса" је истакао и да је "референдум најдемократскије изражавање", али и да је, с обзиром на то да је реч о РС, онда "све некако специјално...". хттп://www.б92.нет/инфо/вести/индеx.пхп?yyyy=2016&мм=01&дд=13&нав_цатегорy=11&нав_ид=1084982

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.01.2016 00:13

Расписати га у октобру треба, као би СНСД остао бар још 10 година на власти, а онда ће се измислити и други референдум, само не знам ко це тад изаћи на њега, јер сви бјеже вани и Срби, Хрвати а богами и Бошњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даздевњак

14.01.2016 17:31

Дебљас се а И скупо нам обављас те послове,осиромасио си нас,морамо те мијењати.Фабрике,радна мјеста ,јел око тога не знас ниста, само кредити, и да је настампат пара.

ОДГОВОРИТЕ