Правни факултет синоћ остао без крова

Због невремена, које је јуче у послијеподневним и вечерњим сатима захватило Бању Луку, дошло је до квара на далеководу, тако да су од синоћ од 18.00 сати без електричне енергије дијелови насеља Рекавице, Кола, Буквалек, Залужани, Јаворани, Стричићи и Бронзани мајдан. Квар би требало да буде отклоњен у току дана.

Република Српска 12.01.2016 | 12:02
Правни факултет синоћ остао без крова

Јак вјетар који је синоћ дувао у Бањалуци срушио је и кров на дијелу зграде Правног и Архитектонско-грађевинског факултета у улици Степе Степановића.

Испред Економског факултета, у непосредној близини, срушено је стабло, а у улици Краља Петра ИИ Карађорђевића јак југозападни вјетар срушио је велико стабло које је оштетило два аутомобила.

У читавом граду вјетар је синоћ ломио гране дрвећа и превртао рекламне паное.

Рјечица Драгочајка код Бање Луке излила се протекле ноћи на седам оклоних домаћинстава, али захваљујући ангажману споменутих служби и грађана није дошло до продирања воде у стамбене и помоћне објекте, већ само у дворишта и околне саобраћајнице.

Одређен број врећа је напуњен пијеском и постављен на угрожена подручја, потврђено је у бањалучком градском Одсјеку за послове цивилне заштите и територијалне ватрогасне јединице.

Такође, екипе су синоћ интервенисале и у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, гдје је дошло до продирања воде у подрумске просторије у којима је смјештена апотека.

Брзом интервенцијом ватрогасаца испумпана је вода, чиме је спријечена материјална штета.

Усљед јаког невремена интервенисала је и ватрогасна јединица на уклањању оборених грана у неколико улица.

По пријави грађана, интервенисала је и Комунална полиција у улицама гдје је дошло до рушења рекламних паноа, а обављен је надзор везано за грање и стабла јавног зеленила који су пали усљед јаког вјетра.

На лицу мјеста утврђено је да се на тротоару и зеленој површини налази више грана и једно стабло које је пало.

Обавијештени су радници "Тамариса" и наложено је уклањање.

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пикси

12.01.2016 11:10

Архитектонско-грађевински факултет остао без крова због вјетра? Не могу ни себи пројектовати кров како треба? И ту мора уграђивање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.01.2016 12:00

Да ли је могуце да има људи којима је овако досадно па лупају коментаре.

Name

Бањалучанин

12.01.2016 22:01

Ре, шта хоћеш, Пиксијев коментар је исправан. Мајмуни не знају ни како се зову. А све позиције су заузели.

Name

Црв Сумње

12.01.2016 11:41

Кад је направљена ова зграда Правног факултета. Прије или послије рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

12.01.2016 13:11

Која срамота од свих зграда бас архитектонско-градевински факултет да остане без крова. А мозда је она у праву цовјек је себи нагори мајстор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Са

13.01.2016 20:41

У И Сарајеву се срушила тржница, спортска дворана и бина Мирослава Илића. Има ли ту какве симболике због овог шта нам се дешава?

ОДГОВОРИТЕ