Карл Лагерфелд утајио 20 милиона евра пореза?

Познати модни креатор Карл Лагерфелд осумњичен је за пореску утају око 20 милиона евра у Француској, преко сложених финансијских акција између неколико удружења, пренео је данас француски недељник "Експрес".

Забава 08.01.2016 | 09:30
Карл Лагерфелд утајио 20 милиона евра пореза?

Француско Министарство финансија није желело да коментарише наводе листа позивајући се на завет ћутања и пореску тајну. Портпарол модног креатора такође није желео да даје изјаву агенцији Франс прес.

Према "Експресу", уметнички директор луксузне модне куће Шанел је прикрио огромну суму новца финансијским трансакцијама преко Велике Британије, Девичанских острва и САД.

- Пореска служба сумња да током шест година Лагерфелд није пријавио више од 20 милиона евра - навео је лист и додао да је отворена истрага у оквиру које је 2013. године извршен претес књижаре "7Л", коју је основао модни креатор у отменој четврти у Паризу.

Та књижара наводно има фото студио у власништву једне компаније у Великој Британији која прикупља новац модног креатора и илегално га пребацује у друге земље како би се избегло плаћање пореза.

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДЕ ГОТХИА

08.01.2016 08:56

САДА ТРЕБА ВИДЈЕТИ КОЛИКО ЦЕ ТРАЈАТИ СУДСКИ ПОСТУПАК И КАКО ЋЕ ГА "ЗИВОГ ОДЕРАТИ" ЗА НАЈМАЊЕ 100 МИЛОНА, ПЛУС СУДСКИ ТРОШКОВИ И ТРОШКОВИ АДВОКАТА... КАДА ОВАКО БУДЕМО РАДИЛИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ, МОЖДА И ПОСТАНЕМО ЈЕДНОГ ДАНА ДРЖАВА, АЛИ СА ОВИМ МИЛОРАДОМ ЗВАНИМ БАЈА ИЗ ЛАКТАСА, РЕПУБЛИКА ЦЕ ЗАВРСИТИ У БАНКРОТУ И ТО СТО ПОСТО !!!

ОДГОВОРИТЕ