Војни пензионери испред Владе Федерације

Представници Савеза удружења војних пензионера ФБиХ окупили су се испред зграде Владе ФБиХ гдје захтијевају састанак са премијером Фадилом Новалићем.

Босна и Херцеговина 07.01.2016 | 12:20
Војни пензионери испред Владе Федерације

Они траже измјене Закона о повољнијем пријевременом пензионисању који је усвојен 2013. године, а пензионери тврде да су тим законом њихова права деградирана.

Влада ФБиХ ће наредне седмице формирати интерресорну групу која ће радити на допуни и измјени постојећег рјешења о пензионисаним војницима, како би се на редовној сједници парламентарне скупштине усвојио Закон о социјалном и инвалидском осигурању пензионисаних лица.

У тај закон, уврстиће се и војници, како би уз нове одредбе примали стандардну пензију, а не социјалну помоћ, како је то до сада био случај.

Подсјећамо, Савез удружења војних пензионера тражио је да се њихов проблем што прије ријеши и да добију статус војних пензионера, а не да се третирају као корисници социјалне накнаде.

Из Владе ФБиХ су поручили да ће се то покушати регулисати на начин да посојећи буџет ФБиХ не трпи нови удар, будући да је војних лица са оваквим статусом близу 27.000.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ссс

07.01.2016 12:33

Свака цаст само се борите ви нисте као ми одбацени од политицара и издани од представника васих као ми од својих 2013 где су се продали за лицне интересе и унистили 270 појединаца за своје лицно добро. Данас им каземо има Бога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

златан дураковиц

07.01.2016 18:07

Коначно се неко сјетио да ријеши проблем војних пензионера уз напомену да треба повести рачуна и о " војним " пензионерима који имају кофицијент 1,485 а били су припадници Војске федерације , имали су чин и били војни осигураници и сада имају мање пензије од оних које су примали у почетку пензионисања !

ОДГОВОРИТЕ