Тужилаштво наредило истрагу против Пајтића

Више јавно тужилаштво у Новом Саду наредило је да се покрене истрага против председника војвођанске владе и Демократске странке Бојана Пајтића и тројице полицајаца због наводног угрожавања сигурности власника новосадске агенције "Гвозден", Угљеше Гргура, објавио је новосадски Дневник на свом сајту.

Србија 06.01.2016 | 10:50
Тужилаштво наредило истрагу против Пајтића

Више јавно тужилаштво је издало обавезно упутство да се предузме кривично гоњење против Пајтића и полицајаца Жељка Трајковића, Ненада Армуша и Бранислава Еремића, по пријави Угљеше Гргура, који тврди да је 2008. године ухапшен "по Пајтићевом налогу", а да су му полицајци који су наведени у пријави претили данима пре хапшења.

Гргур је био ухапшен заједно с тадашњим градоначелником Зрењанина Гораном Кнежевићем и још десетак особа због наводних злоупотреба са грађевинским земљиштем. После шест година суђења пред Специјалним судом, сви су правоснажно ослобођени свих оптужби, после чега је Угљеша Гргур у Новом Саду тужио државу због незаконитог притвора, у којем је провео готово годину дана, и материјалне штете, уз одштетни захтев од преко 100 милиона динара.

Тај поступак траје годину дана, а у међувремену је Гргур поднео пријаву против Пајтића и тројице полицајаца, коју је Основно тужилаштво у Новом Саду одбацило, али је Више јавно тужилаштво усвојило његов приговор на одбацивање пријаве.

"Иза свега стојим именом и не постоји никаква политичка позадина овог што радим већ само хоћу да докажем да сам пре седам година био ухапшен као жртва тадашњег политичког сукоба Бојана Пајтића и Горана Кнежевића и да су ми због тога уништили све послове које сам имао", рекао је Угљеша Гргур за Дневник.

Према његовим речима, непосредно пре хапшења и Горан Кнежевић је добијао претње које су стизале у његов кабинет градоначелника Зрењанина.

"Не знам зашто он ћути о томе када се зна да су му пред хапшење стизала претећа писма. Мислим да би полиција требало и на томе да поради да би се утврдила пуна истина о томе како су нам наместили читав случај", навео је Гргур.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар